Keidas
aavikkotaipaleella

Hyvin varusteltu ja elämiseen sopiva ohjaamo on enemmän kuin mukavuuskysymys – se on kilpailuetu. Parhaimpia kuljettajia värvättäessä mukava ja kätevä ohjaamo on yhä tärkeämpi.

Kun kuljettajalla on mahdollisuus levähtää ja nukkua kunnon yöunet, se näkyy kirjanpidossa. Tehokkaalla kuljettajalla loukkaantumisriski pienenee, kuorma-auto pysyy paremmassa kunnossa ja toimitukset saapuvat ajallaan.

– Levännyt kuljettaja tekee vähemmän virheitä ja yksinkertaisesti tulee edullisemmaksi, Volvo Trucksin muotoilujohtaja Rikard Orell toteaa. Mikä parasta, hyvässä ohjaamossa niin työn kuin vapaa-ajankin edellytykset ovat kohdallaan. Tämä on ollut tavoitteena uutta Volvo FH -kuorma-autoa suunniteltaessa.

Parempi työn ja vapaa-ajan suhde

– Olemme rinnastaneet ohjaamon liikehotelliin. Sen ominaisuuksia ovat puhtaus, siisteys ja tehokkuus, mutta myös kodikkuus, Volvo Trucksin sisustusarkkitehti Carina Byström kertoo. Rauhallisen ympäristön luominen on ollut yksi tavoitteista. Siksi ohjaamon hallitsevia ominaisuuksia ovat tasaiset, siistit pinnat ja kaarevat muodot.

Ne on jopa suunniteltu niin, että kuljettaja voi viettää pidempiä aikoja ohjauspyörän takana ilman ylimääräisiä pysähdyksiä.
– Tämän vuoksi on tärkeää, että istuimen ja ohjauspyörän asentoa voidaan säätää monipuolisesti ja että syötävää ja juotavaa on käsien ulottuvilla, Carina Byström toteaa.

Kodin kaltainen

Vaikka kuorma-autonkuljettajat ovat suurimman osan ajasta ohjaamossa, he viettävät melkoisesti aikaa myös ulkona – esimerkiksi lastauksen ja perävaunun kiinnittämisen yhteydessä. Sadepäivinä kuljettaja tietysti kastuu. Matkan aloittaminen kuivissa vaatteissa voi tällöin pelastaa päivän.

Kuivauskaappi Kuivauskaappi on tekstiilisäkki, jossa on tuuletin pohjalla. Kun sitä ei tarvita, se voidaan yksinkertaisesti viikata piiloon. Siksi se ei vie juuri lainkaan ohjaamotilaa, ergonomiasuunnittelusta vastaava Peter Johansson kertoo.

Myös uusi vuode on kehittynyt. Patja on entistä mukavampi, ja sitä on levennetty juuri sieltä, missä tilaa tarvitaan. Lisäleveyttä on 4 cm pään puolella ja 5,5 cm keskikohdassa. Jalkopää sen sijaan on 4 cm kapeampi, jotta kuljettajan istuimelle jää enemmän tilaa. – Muutama sentti ei ehkä kuulosta paljolta, mutta ne ovat tärkeitä senttimetrejä. Uuden Volvo FH:n vuode tuntuu huomattavasti isommalta, Peter Johansson toteaa.

Toimivaa valosuunnittelua

– Ohjaamon varjoalueet on yritetty häivyttää sijoittamalla valot entistä paremmin. Häikäisyn välttämiseksi on käytetty paljon epäsuoraa valaistusta. Esimerkiksi kulkuvalo valaisee askelmat tulijaa häikäisemättä, Peter Johansson kertoo. Myös säilytystilat on valaistu entistä paremmin. Vuoteen yläpuolisen säilytyslokeron valo syttyy automaattisesti, kun luukku avataan.

Pimeällä ajettaessa etuna on entistä parempi yövalaistus, sillä punaisten LED-valojen tuottama valaistus toimii pimeänäköä heikentämättä. – Myös valaistuksen hallintaa vuoteesta on parannettu. Uuden hallintapaneelin avulla voit jopa himmentää valaistuksen tai valita jonkin valokatkaisinten kiinteistä valaisutasoista, Peter Johansson kertoo.
6
Eläminen