”Taidokas muotoilu on kunnianosoitus kuorma-autonkuljettajille.”

Kun astumme huippusalaiseen suunnittelustudioon, Asok George pysähtyy uuden Volvo FH -kuorma-auton eteen. – Aina kun kuorma-auto on esillä, minun on pakko olla hetki hiljaa ja katsoa. Kaikki on uutta, mutta sen tunnistaa empimättä Volvoksi.

Asok George vastaa uuden Volvo FH -kuorma-auton ulkopuolen muotoilusta, mutta omaleimainen ulkonäkö oli koko suunnittelutiimin keskeinen tavoite. – Volvo FH -malli on aina ollut helppo tunnistaa viistotetusta tuulilasista. Ja sen tunnistaa myös jatkossa, Asok George toteaa. Nyt kun tuulilasi on suoristettu ohjaamotilan suurentamiseksi, katon kulma on entistäkin tärkeämpi. Tämän ansiosta ohjaamon profiilista ei edelleenkään voi erehtyä.

Ilmiselvä Volvo

– Volvon pitää aina erottua joukosta. Pyrimme siihen, että Volvo on teiden tunnistettavin kuorma-auto, Asok George sanoo.

Carina Byström, sisustusarkkitehti.
Carina Byström, sisustusarkkitehti.
Siirrymme ohjaamon sivulta toiselle. Asok George ja Volvon suunnittelupäällikkö Rikard Orell esittelevät eri ominaisuuksia ja yksityiskohtia. Korin osien välisiä tiiviitä liitoksia, niiden erinomaista istuvuutta ja viimeistelyä. Ohjaamon linjoja ja kaaria eli suunnittelijoiden kielellä grafiikkaa. Tavoitteena on ollut luoda kiinteä muoto, ei etuosaa ja kahta erillistä kylkeä. Siksi linjat ja grafiikka jatkuvat yhtenäisinä ohjaamon ympäri. Mutta linjojakin tärkeämpää on, millainen asenne kuorma-autosta välittyy.

– Aivan, sillä on ratkaiseva merkitys. Kuorma-auton täytyy näyttää tehokkaalta ja dynaamiselta. Siinä pitäisi olla vauhdin tuntua myös silloin, kun se on paikallaan, Asok George sanoo.

Uusi Volvo FH näyttää ikään kuin nojaavan eteenpäin, pyörät lujasti maassa ja valmiina ampaisemaan liikkeelle. Grafiikka synnyttää osan tästä vaikutelmasta, mutta tärkeitä ovat myös pyöräkotelo ja lokasuojan muotoilu. Lokasuojan levikkeiden yläreuna kulkee eteen- ja taaksepäin. Näin muodostuu dynaaminen linja, joka vahvistaa pyöräkotelon muotoa.

Tilan ja valoisuuden tuntua

Kiipeämme ohjaamoon. Asok Georgen vastuualue jää taakse ja siirrymme sisustusarkkitehti Carina Byströmin valtakuntaan. Sisätilat ovat ilmavat ja valoisat, vaikka ympäristön valaisutaso ei ole lähelläkään päivänvaloa. Osasyy on kattoluukun virkaa toimittava varauloskäynti, mutta myös ohjaamon ikkunat ovat aiempaa suuremmat.

– Volvo välittää ihmisistä.
Se toivottavasti näkyy myös muotoilussa.

– Sisustuksen arkkitehtuuri lisää tilan tuntua. Siksi olemme käyttäneet suuria, kaarevia linjoja ja tasaisia pintoja, Carina Byström kertoo.

– Katsotaanpa vaikka kojelautaa. Se täyttää A-pilarien välin, jolloin ohjaamon laajuus korostuu entisestään, Rikard Orell täydentää. Ulkopuolen tavoin ohjaamon sisätilojen arkkitehtuurin täytyy olla Volvon filosofian ja skandinaavisten perinteiden mukaista. – Muotoilun ja muotojen täytyy olla aitoja, Rikard Orell sanoo. – Ei mutkikkaita tai keinotekoisia.


Asok George, ohjaamosuunnittelija
Asok George, ohjaamosuunnittelija

Yksityiskohdat ratkaisevat

Pintoihin ja materiaaleihin on panostettu paljon. Materiaali joutuu kovaan käyttöön – kuluminen on aina ongelma, ja kaiken pitää kestää.
 
– Laatu on tärkeää, ja asiakkaamme ovat siitä tarkkoja. Ja se on aivan oikein, Rikard Orell toteaa.
 
Sivupeilit täydentävät Volvo FH -kuorma-auton omaleimaista profiilia.

– Teimme peileistä ohuemmat, jotta ne eivät vaikuttaisi yhtä haitallisesti näkyvyyteen. Nyt koko peili kääntyy, eikä vain lasi suuren peilikotelon sisällä, Asok George kertoo.
 
Ohuemmat peilit myös pienentävät ilmanvastusta. Vaikka uusi Volvo FH on suurempi kuin edeltäjänsä, joka oli aerodynamiikassa markkinoiden ykkönen, uusi FH ei häviä aerodynamiikassa lainkaan.
 

– Pyöristämällä kulmia olemme luoneet ohjaamon, jonka ilmanvastus on jopa hiukan aiempaa pienempi, Asok George kertoo. Koriosien tiiviit liitokset vaikuttavat myös tähän ominaisuuteen. Esimerkiksi ohjaamon ala- ja yläosan välinen liitos on täysin tiivis. Se peittää moottorin, jousituksen ja muut osat, jotka muuten olisivat näkyvissä. – Kuorma-auto on kaikkialta aiempaa tiiviimpi. Ilma virtaa siksi ohjaamon ympäri eikä sen läpi. Tämä tekee ihmeitä aerodynamiikalle ja vähentää edelleen polttoaineenkulutusta, Asok George sanoo.
Jopa ulkopuolen värivalinnat tehostavat vahvaa ensivaikutelmaa.
Jopa ulkopuolen värivalinnat tehostavat vahvaa ensivaikutelmaa.
 

Näyttävä muttei uhkaava

Muotoilu kertoo itsevarmuudesta olematta kuitenkaan hyökkäävä. Tavoitteena on tietenkin miellyttää sekä kuljetusyritystä että kuljettajaa. – Viime vuosina osaavien kuljettajien merkitys on kasvanut huomattavasti. Kuorma-auton ajaminen vaatii taitoa. Ja taidokas muotoilu on kunnianosoitus maailman kaikille kuorma-autonkuljettajille, Rikard Orell toteaa. Mutta kuljettajat eivät ole ainoita, joita täytyy miellyttää.

– Kuljetusyrittäjät ovat asiakkaitamme. Samaa voidaan sanoa melkeinpä koko yhteiskunnasta – kaikista, jotka ovat tavalla tai toisella tekemisissä kuorma-autojen kanssa. On mukavaa, jos kuorma-autoa pidetään upeana, mutta se ei saa näyttää uhkaavalta, Rikard Orell sanoo.
 
– Volvo välittää ihmisistä. Se toivottavasti näkyy myös muotoilussa, Asok George toteaa ja luo vielä silmäyksen kuorma-autoon, ennen kuin se jälleen peitetään. .

1
Design