Sydämeltään kilpa-auto

Moottoriurheilun esimerkin innoittama uusi I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteisto laittaa ajettavuuden uusiksi. Tällaista vaihteistotekniikkaa käytetään nyt ensimmäistä kertaa raskaassa hyötyajoneuvossa. – Tunne on taianomainen, kertoo I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteiston projektipäällikkö Björn Lyngsö. – Tehot ovat käytettävissä keskeytyksittä.

Kaksoiskytkinvaihteisto nopeuttaa vaihteiden vaihtamista huomattavasti. Kytkimet toimivat rinnakkain niin, että yksi vaihde on aina kytkettynä. – Ikään kuin käytössä olisi kaksi I-Shift -vaihteistoa ja niiden välillä siirryttäisiin sekunnin murto-osassa. Kun yksi vaihteisto on ykkösvaihteella, kakkosvaihde on jo valmiina toisessa, Björn Lyngsö kertoo. – Kuorma-auto soljuu eteenpäin, pehmeästi ja hiljaisesti.

Innovaatiolla eteenpäin

Volvon vaihteistotiimi on kehittänyt mainetta niittänyttä I-Shift -teknologiaa edelleen. – He ovat vieneet sen vaihetta pidemmälle, lisänneet täysin uusia ominaisuuksia ja luoneet uuden vaihteiston. Ajettavuus ja ajomukavuus ja ovat entistäkin parempia, ja vaihteet vaihtuvat ilman vetokatkoksia. Vaihteiston rakenne on erittäin kompakti, sillä se tarvitsee vain 120 mm lisätilaa, eikä polttoainetehokkuudestakaan ole tingitty. Se on yhtä taloudellinen kuin I-Shift, kertoo voimansiirtojärjestelmien tuotepäällikkö Astrid Drewsen.

Kun tämä innovaatio yhdistyy Volvon tehokkaimpaan D13 Euro 6 -moottoriin, yhdistelmä on Drewsenin mukaan vertaansa vailla. – Moottori tuottaa alhaisillakin kierrosluvuilla 2 600 Nm vääntöä, joka välittyy tasaisesti pyörille. Tilanteessa kuin tilanteessa.

Ajamisen nautintoa

Tasaisen tehon- ja väännöntuoton ansiosta kuorma-auto kulkee tasaisesti niin ala- kuin ylämäessäkin maastoon katsomatta. – I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteisto valitsee järkevimmän ja tehokkaimman tavan vaihtaa vaihteita. Se voi jopa jättää vaihteita väliin silloin, kun se on taloudellista. Ja kun vaihteita täytyy vaihtaa, se onnistuu ilman vetokatkoksia. Erittäin nopeasti ja tasaisesti, melkein saumattomasti. Voimaa piisaa ja keskeytyksittä, Astrid Drewsen kertoo.

– Vaihteita voi vaihtaa kaarteissakin ongelmitta, eikä veto katoa mihinkään. Eräs testikuljettaja kuvaili kokemusta niin, että vetävät pyörät ovat ikään kuin imulla kiinni tiessä, Björn Lyngsö täydentää.

Pito ja kiihtyvyys ovat niin ikään entistä paremmat, myös liikennevaloissa ja kiertoliittymissä raskaalla kuormalla. – Kuorma-auto kiihtyy erinomaisesti, ja nopeus on helppo pitää koko matkan vakiona myös erittäin mäkisessä maastossa. Tällöin tuottavuus paranee, Björn Lyngsö kertoo.

Tyytyväinen kuljettaja. Mukava kuorma-auto

Kuljettaja voi ajaa rennosti myös vaikeissa tilanteissa, niin ylämäessä kuin märässä metsässäkin. – Voima välittyy joka hetki suoraan pyörille, joten luistamisen ja pidon menettämisen riski on erittäin pieni. Kuljettajan ei tarvitse tässä suhteessa olla huolissaan turvallisuudesta, joten stressi vähenee. I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteiston ansiosta kuljettaja voi rentoutua. Tilanne pysyy hallinnassa ja kyyti mukavana, Astrid Drewsen kertoo.

Kun vaihteita valitaan järkevästi, myös kuorma-autoon kohdistuva rasitus pienenee. – Se on hellävarainen voimansiirtolinjaa ja ajoneuvoa kohtaan. Kuorma-auto kuluminen hidastuu, Drewsen täydentää.

”Uusi I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteisto on järkevin ja tehokkain tapa vaihtaa vaihteita.”

”Kuin henkilöautoa ajaisi.”

Volvo on vienyt ohjattavuuden kokonaan uudelle tasolle. Erillisjousitus ja hammastanko-ohjaus ovat tuoneet Volvo FH -kuorma-autoon ominaisuuksia, joita on aiemmin voitu hyödyntää vain henkilöautoissa.

Kuorma-auton pitäminen ajolinjalla voi olla hankalaa, kun tie on kapea ja epätasainen. – Samanlaisella tiellä henkilöauto on usein ohjattavuudeltaan huomattavasti parempi. Kuljettaja istuu selvästi alempana ja liikkumavaraa on enemmän, Volvon ajoneuvodynamiikan asiantuntija Niklas Fröjd kertoo. Henkilöautolla on muitakin etuja puolellaan, nimittäin erillisjousitus. Henkilöauton pyörillä on omat pyöräntuentansa, joten pyörät pääsevät liikkumaan itsenäisesti.
 
– Kuorma-autossa kunkin pyöräparin on käytettävä samaa akselia. Yksi pyörä vaikuttaa tämän vuoksi huomattavan paljon toisen pyörän liikkeeseen, Niklas Fröjd kertoo. Volvo FH tasoittaa eroa hieman. Kun tilaat Volvon etupään erillisjousituksen (IFS), ohjattavuus on selvästi parempi kuin missään muussa raskaassa hyötyajoneuvossa.
 
– Henkilöauton ajontuntuma on kaikkien uusien Volvo FH -kuorma-autojen ominaisuus. IFS vie sen kuitenkin askeleen pidemmälle. Kuorma-auton huojunta kaarteissa vähenee ja se kulkee suorat kuin nuoli, vaikka tie olisi epätasainen, Niklas Fröjd sanoo.

Vieläkin terävämpi ajotuntuma

Hammastanko-ohjaus toimii vain yhdessä IFS:n kanssa. Henkilöautoissa yleisesti käytetty tekniikka parantaa niin ohjauksen kuin tiekosketuksenkin hallittavuuden tuntua. Kun hammastanko-ohjauksella varustetun ajoneuvon ohjauspyörää käännetään, pyörät reagoivat viipymättä. – Kuorma-auto ja henkilöauto eivät koskaan ole olleet ohjattavuudeltaan yhtä lähellä toisiaan, kertoo Stefan Axelsson, joka johtaa ohjattavuusominaisuudet viimeistellyttä Volvo tiimiä. Ohjattavuudesta puhuttaessa unohtuu usein, kuinka se vaikuttaa kuljettajan tehokkuuteen ja edelleen yrityksen kannattavuuteen. – Hyvä ohjattavuus tekee ajamisesta vähemmän rasittavaa. Kuljettaja pysyy valppaana ja voi ajaa turvallisemmin, Stefan Axelsson kertoo. – Terävä kuljettaja antaa myös edustamastaan yrityksestä paremman kuvan tehdessään toimituksen asiakkaalle.

Vakaus ja ohjauksen tarkkuus ovat kehittyneet jokaisen uuden Volvo FH -mallin myötä

Ohjaamon vakaus on entistä parempi, ja sekä ohjaamon että alustan vaimennus on hyvässä tasapainossa. Nämä ovat kolme tärkeintä syytä sille, että vakaus on kaikissa uusissa FH-ohjaamoissa 50 prosenttia aiempaa parempi.
 
– Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita ohjaamon takaosan ripustusjouset. Niiden väliä on suurennettu 25 cm, mikä parantaa ohjaamon vakautta merkittävästi, Stefan Axelsson kertoo. Aiempaa vakaampi ohjaamo sekä etu- ja takajousituksen uudenlainen, entistä parempi geometria ja rakenne tuovat myös parannuksia uuden kuorma-auton suuntavakavuuteen.
 
Kaikki tämä parantaa kuljettajan tarkkuus- ja hallintatuntumaa, mikä puolestaan auttaa kuljettajaa ajamaan turvallisemmin ja pysymään valppaana entistä pidempään. – Kaikki, jotka ovat olleet mukana kehittämässä uusia, ohjattavuutta ja ajotuntumaa parantavia ominaisuuksia, ovat erittäin ylpeitä tuloksista, Niklas Fröjd ja Stefan Axelsson kertovat.

Lue lisää.
2
Ajettavuus