I-See
Säästä polttoainetta mäessä
I-See -toiminnolla

Kun lähestyt mäkeä uudella Volvo FH -kuorma-autolla, I-See noutaa mäen kaltevuustiedot. Niiden perusteella I-See säätelee nopeutta ja vaihteita mahdollisimman taloudellisesti. Tämä teknologia on suuri läpimurto, jolla polttoainetta voidaan säästää jopa 5 prosenttia.

– Jos kuorma-auto ei aiemmin ole ajanut samaa reittiä, järjestelmä hakee tiedot I-See -pilvipalvelusta, Anders Eriksson kertoo. – Ja jos tietoja ei ole saatavilla sielläkään, kuorma-auton järjestelmä tallentaa mäen nousut ja laskut ajon aikana ja siirtää ne palveluun, jossa ne ovat käytettävissä seuraavalla kerralla. Näin käytettävissäsi on pian kaikki polttoaineen säästämisessä tarvittavat tiedot, joita suinkin voit tarvita.

Säästä polttoainetta jopa 5 % I-Seen avulla

Ota hyöty irti jokaisesta mäestä

I-See laskee, kuinka se voi parhaiten hyödyntää mäen kineettisen energian, ja välittää nämä tiedot älykkäälle I-Shift -vaihteistolle. Järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta yhteensä kuudella erilaisella menetelmällä. Se esimerkiksi kiihdyttää vauhtia niin, että painovoimasta on mahdollisimman paljon hyötyä, jotta moottoria ei tarvitse käyttää tarpeettomasti.

– Taitavat kuljettajat tekevät jo näin. Erona on se, että kahdeksan tunnin ajon jälkeen taitavinkaan kuljettaja ei aja samalla tavalla kuin ajorupeaman alussa. Kun I-See -järjestelmä huolehtii mäkiajon nopeudensäätelystä, kuljettaja voi keskittyä muihin ajamisen osa-alueisiin, Anders Eriksson kertoo.

Kun järjestelmää käytetään yhdessä vakionopeudensäädön tehokkaimman asetuksen kanssa, polttoaineenkulutus voi pienentyä jopa 5 prosenttia tieosuuksilla, joissa I-See on käytössä. Säästön suuruus vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon I-See -järjestelmää käytetään. Koska järjestelmä on itseoppiva, siihen ei tarvitse ladata karttoja tai päivityksiä. Tämäkin tuo säästöjä.


I-See 

Kestäviä polttoainesäästöjä Fuel Advicella

Jotta säästöjä saataisiin mahdollisimman paljon, polttoainetta säästäviä ajotapoja hiotaan kaikentasoisille kuljettajille tarkoitetussa Volvon kuljettajakoulutuksessa. Mutta jotta säästöt jäisivät pysyviksi, tehokkain keino on henkilökohtaisen asiantuntijan jatkuva seuranta ja neuvonta.

Kuljetusratkaisupäällikkö Jarkko Aine kertoo uudesta Fuel Advice -palvelusta näin: – Säästöjen pysyvyys voidaan varmistaa parhaiten järjestelmällisellä seurannalla. Fuel Advicen ansiosta ajotekniikkaa, kuten nopeuden suhteuttamista ja moottorin sekä vaihteiston hyödyntämistä, voidaan seurata jatkuvasti kuorma-autosta saatavan datan perusteella. Kyseessä on tilaustuote, ja tilausta voidaan jatkaa niin pitkään kuin on tarpeen. Kunkin analyysin jälkeen kuljettaja saa raportin, jossa eritellään tarvittavat toimenpiteet. Ja jos kysyttävää ilmenee, raportin luoneeseen polttoaineasiantuntijaan voi ottaa yhteyttä.

Polttoainemestari

Uuden palvelun sisältö koostuu polttoainetalousneuvonnasta, polttoaineseurannan työkaluista ja polttoaineseurannan tuesta. Tarkoitus on tarjota kuljetusyritykselle resursseja ja jatkuvuutta, jotka ovat pysyvien polttoainesäästöjen edellytys. – Parhaisiin tuloksiin päästään, kun kuljetusyritys nimittää oman polttoainemestarin eli yhteyshenkilön, joka vastaa raporttien lukemisesta ja palautteen välittämisestä kuljettajille, Jarkko Aine kertoo. – Näin päästään mahdollisimman suuriin säästöihin kuukaudesta toiseen.

– Kunkin analyysin jälkeen kuljettaja saa raportin, jossa eritellään tarvittavat toimenpiteet. Ja jos kysyttävää ilmenee, raportin luoneeseen polttoaineasiantuntijaan voi ottaa yhteyttä. Fuel Advice -palvelun avulla polttoainetta voidaan säästää jopa viisi prosenttia niin, että säästöt myös pysyvät kuukaudesta toiseen.


3
Polttoaine