”Kuin henkilöautoa ajaisi.”

Kaksi uutista maailmalta kertoo, että Volvo on vienyt ohjattavuuden kokonaan uudelle tasolle. Erillisjousitus ja hammastanko-ohjaus ovat tuoneet Volvo FH -kuorma-autoon ominaisuuksia, joita on aiemmin voitu hyödyntää vain henkilöautoissa.

Kuorma-auton pitäminen ajolinjalla voi olla hankalaa, kun tie on kapea ja epätasainen. – Samanlaisella tiellä henkilöauto on usein ohjattavuudeltaan huomattavasti parempi. Kuljettaja istuu selvästi alempana ja liikkumavaraa on enemmän, Volvon ajoneuvodynamiikan asiantuntija Niklas Fröjd kertoo. Henkilöautolla on muitakin etuja puolellaan, nimittäin erillisjousitus. Henkilöauton pyörillä on omat pyöräntuentansa, joten pyörät pääsevät liikkumaan itsenäisesti.
 
– Kuorma-autossa kunkin pyöräparin on käytettävä samaa akselia. Yksi pyörä vaikuttaa tämän vuoksi huomattavan paljon toisen pyörän liikkeeseen, Niklas Fröjd kertoo. Uusi Volvo FH tasoittaa eroa hieman. Kun tilaat Volvon uuden etupään erillisjousituksen (IFS), ohjattavuus on selvästi parempi kuin missään muussa raskaassa hyötyajoneuvossa.
 
– Henkilöauton ajontuntuma on kaikkien uusien Volvo FH -kuorma-autojen ominaisuus. IFS vie sen kuitenkin askeleen pidemmälle. Kuorma-auton huojunta kaarteissa vähenee ja se kulkee suorat kuin nuoli, vaikka tie olisi epätasainen, Niklas Fröjd sanoo.

”IFS:n ansiosta kuorma-auton huojunta kaarteissa vähenee.”

Vieläkin terävämpi ajotuntuma

Toinen uutinen maailmalta on hammastanko-ohjaus, joka toimii vain yhdessä IFS:n kanssa. Henkilöautoissa yleisesti käytetty tekniikka parantaa niin ohjauksen kuin tiekosketuksenkin hallittavuuden tuntua. Kun hammastanko-ohjauksella varustetun ajoneuvon ohjauspyörää käännetään, pyörät reagoivat viipymättä. – Kuorma-auto ja henkilöauto eivät koskaan ole olleet ohjattavuudeltaan yhtä lähellä toisiaan, kertoo Stefan Axelsson, joka johtaa uudet ohjattavuusominaisuudet viimeistellyttä Volvo-tiimiä. Ohjattavuudesta puhuttaessa unohtuu usein, kuinka se vaikuttaa kuljettajan tehokkuuteen ja edelleen yrityksen kannattavuuteen. – Hyvä ohjattavuus tekee ajamisesta vähemmän rasittavaa. Kuljettaja pysyy valppaana ja voi ajaa turvallisemmin, Stefan Axelsson kertoo. – Terävä kuljettaja antaa myös edustamastaan yrityksestä paremman kuvan tehdessään toimituksen asiakkaalle.
IFS:n ansiosta kuorma-auton huojunta kaarteissa vähenee.

Vakaus ja ohjauksen tarkkuus ovat kehittyneet jokaisen uuden Volvo FH -mallin myötä

Ohjaamon vierintävakaus on entistä parempi, ja sekä ohjaamon että alustan vaimennus on hyvässä tasapainossa. Nämä ovat kolme tärkeintä syytä sille, että vierintävakaus on kaikissa uusissa FH-ohjaamoissa 50 prosenttia aiempaa parempi.
 
– Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita ohjaamon takaosan ripustusjouset. Niiden väliä on suurennettu 25 cm, mikä parantaa ohjaamon vierintävakautta merkittävästi, Stefan Axelsson kertoo. Aiempaa vakaampi ohjaamo sekä etu- ja takajousituksen uudenlainen, entistä parempi geometria ja rakenne tuovat myös parannuksia uuden kuorma-auton suuntavakavuuteen.
 
Kaikki tämä parantaa kuljettajan tarkkuus- ja hallintatuntumaa, mikä puolestaan auttaa kuljettajaa ajamaan turvallisemmin ja pysymään valppaana entistä pidempään. – Kaikki, jotka ovat olleet mukana kehittämässä uusia, ohjattavuutta ja ajotuntumaa parantavia ominaisuuksia, ovat erittäin ylpeitä tuloksista, Niklas Fröjd ja Stefan Axelsson kertovat.
2
Ajotuntuma