Kaukosäädin tekee kuljettajasta tehokkaamman

Muistatko vielä, kun television kanavia piti kävellä vaihtamaan? Kuulostaa vanhanaikaiselta, mutta tämä on ollut kuorma-autonkuljettajan todellisuutta kuormaa lastattaessa. Vaan ei enää. Langattoman kaukosäätimen ansiosta vältyt paljolta turhalta kiipeämiseltä ohjaamoon ja takaisin.

Painikkeen painallus riittää siihen, että kuorma-auto asettuu lastauslaiturin korkeudelle. Takalaitanostin laskeutuu ja lastaus alkaa. Näyttö vahvistaa, että kuorma jakautuu tasaisesti eikä suurin sallittu akselipaino ylity. Kun kuorma on lastattu, sulje takaluukku, kiipeä sisään ja lähde ajoon.

”Peruuttaminen erittäin lähelle onnistuu, vaikka kohde olisi matala.”

Hoida lastaus sormen näpäytyksellä

Kaukosäädin säästää aikaa riippumatta siitä, huolehtiiko lastauksesta kuljettaja vai joku muu. Koska näytössä on kuormantunnistimen tietoja, ylikuormalta ja kuorman epätasaiselta jakautumiselta voidaan helposti välttyä eikä tunnistinta tarvitse tuon tuostakin kiivetä tarkistamaan.

– Jokunen vuosi sitten joukko kuljettajia aloitti ensimmäisen kaukosäätimen testaukset. Prototyyppiin reagoitiin erittäin positiivisesti, joten jatkoimme tuotteen kehittämistä, kaukosäätimen kehitystyöhön osallistunut Markus Olsson kertoo. Kaukosäätimellä voi nostaa ja laskea ­jousitusta, kallistaa kuorma-autoa sivusuunnassa, ohjata takalaitanostinta sekä lastausvaloja, käynnistää ja pysäyttää moottorin, nostaa kierroksia – sekä lukita ajoneuvon.

– Perävaunua voidaan kallistaa nostamalla ja laskemalla jousitusta vastakkaisilla sivuilla, joten lastauslaiturin lähelle päästään, vaikka laituri ei olisi suora, Markus Olsson kertoo. – Lisäksi mahdollisuus laskea ja nostaa etu- tai takajousitusta tekee autosta erityisen monipuolisen.


Hoida lastaus sormen näpäytyksellä

Liikkumisen vapautta ja tehokkuutta

Kaukosäätimessä on kolme tilaa: lastaus, varusteet ja vaihtolava. Kuljettaja voi itse päättää valtaosan toiminnoista, jotka ovat käytettävissä kussakin tilassa.

Käytettävissä on jopa kiinteä asetus lastausta varten. Kuljettaja voi tallentaa neljä eri korkeutta, joten kuorma-auto mukautuu automaattisesti esimääritetylle korkeudelle painikkeen painalluksella. Erinomainen apuväline kuljettajille, jotka käyttävät usein samoja tai samanlaisia lastauslaitureita.

Myös lavan vaihto käy nyt aiempaa helpommin. Kiinteitä asentoja on nyt kahden sijasta kolme, ja kaikki voidaan tallentaa. Kuljettaja voi siis tallentaa kolme jalkalavojen vakiokorkeutta sekä säätää ajoneuvojen korkeuden painikkeen painalluksella sen sijaan, että arvioisi korkeuden jokaisella kerralla manuaalisesti.

– Työ helpottuu huomattavasti, kun voi seisoa sivulla kuorma-auton ulkopuolella. Olen aivan varma, että tästä pikku laitteesta on hyötyä hyvin monessa asiassa, Markus Olsson päättää.


Paremmin, nopeammin ja tehokkaammin

Lastauksen kannalta hyötyä on myös takajousituksen aiempaa suuremmasta joustovälistä. Siitä on hyötyä kuormakoria vaihdettaessa, sillä kuljettaja voi laskea ajoneuvoa riittävästi, jotta hän voi peruuttaa vaihdettavan kuormakorin alle. Jousituksessa on käänteisesti asennetut kallistuksenvakaajat, joten voit peruuttaa lähemmäs matalia kohteita, kuten lastauslaitureita ja asfaltinlevittimiä.

Kuljettaja tai kuljetusyritys voi nyt kalibroida kuormantunnistimen aina, kun vaaka on käytettävissä, ja säästää korjaamoaikaa sekä kustannuksia. Kalibrointi tehdään ohjaamosta kuormantunnistimella – johon voidaan tallentaa jopa 20 eri perävaunun tiedot.

Uusi Volvo FH: Lastaus

9
Lastaus