Maailman turvallisin Volvo
Maailman turvallisin Volvo

Volvon kaikkien aikojen lujarakenteisimmassa ohjaamossa on varauloskäynti vakiovarusteena. Maailman ankarimpien törmäystestien mukaan kuljettajalla on hyvät mahdollisuudet selvitä, vaikka kuorma-auto törmäisi 80 km/h:n nopeudella paikallaan olevaan esteeseen.

Uusi Volvo FH -sarja on käynyt läpi yli tuhat tietokoneella simuloitua törmäystestiä ja 20 todellista testiä. Testit ovat huomattavasti normaalitestejä perusteellisemmat. Vaikka sitä ei enää vaadita, Volvo testaa ajoneuvonsa yhä ruotsalaisten standardien mukaan. Testi tunnetaan maailmalla “ruotsalaisena törmäyskokeena“ ja “maailman kovimpana törmäystestinä“.

Simulaatioiden ja testien perusteella on voitu luoda ohjaamorakenne, joka suojaa kuljettajaa mahdollisimman tehokkaasti. Ohjaamosta on tehty sekä suurempi että lujarakenteisempi.


Todellista turvallisuutta

Törmäystestit vahvistavat uuden ohjaamorakenteen hyödyt. Törmäysnukke selviää kovimmastakin testistä, jossa kuorma-auto törmää 50 km/h:n nopeudella kiinteään, kuorma-auton muotoiseen esteeseen. Tosielämässä tämä vastaa törmäystä 80 km/h:n vauhdista paikallaan olevaan kuorma-autoon. Se kertoo, että kuljettajalla on hyvät mahdollisuudet selvitä onnettomuudesta.

– Emme edes harkinneet ohjaamoa, jossa ei olisi varauloskäyntiä.

– Meillä on ollut mahdollisuus suunnitella ohjaamorakenne kokonaan uudelleen ilman rajoituksia uuteen FH-kuorma-autoon. Olemme ottaneet kaiken irti mahdollisuudesta rakentaa kaikkien aikojen turvallisin Volvo-kuorma-auto, Matti Koponen Volvon ohjaamosuunnittelusta kertoo. Volvo tekee testit ainoana valmistajana niin, että sisätilojen varustus on paikallaan ja säilytystilat käytössä.

– Lähtökohta on se, että mikään ohjaamon sisällä ei saa aiheuttaa loukkaantumista törmäystilanteessa. Jopa kahvinkeittimen täytyy pysyä paikallaan, Volvon ohjaamosuunnittelun törmäysasiantuntija Ulf Torgilsman kertoo.

Katon varauloskäynti vakiovarusteena ensimmäisenä maailmassa

Puolet kuorma-auto-onnettomuuksista päättyy siihen, että ajoneuvo menee nurin. Kiipeäminen ovesta voi olla erittäin hankalaa, kun ajoneuvo makaa kyljellään. Tuulilasi ei myöskään enää irtoa potkaisemalla, koska se on kiinni liimalla. Ratkaisu ongelmaan on katon varauloskäynti.

– Jos tuulilasi kiinnitetään liimalla, kuljettajan täytyy päästä pois muuta reittiä. Tästä ei tingitty, törmäysasiantuntija Ulf Torgilsman kertoo.


Toimii sekä kattoikkunana että varauloskäyntinä.
Katon varauloskäynti vakiovarusteena ensimmäisenä maailmassa

Suurikokoinen kattoikkuna

Siksi jokaisessa Volvo FH -kuorma-autossa on nyt kattoikkuna, joka toimii samalla varauloskäyntinä. Sen mitat ovat 50 x 70 senttimetriä, joten isokokoinenkin kuljettaja mahtuu helposti ulos.

Kattoikkuna täyttää myös tulenaran tavaran, kuten bensiinin ja muiden vaarallisten aineiden, kuljetuksessa käytettävien kuorma-autojen varauloskäyntejä koskevat vaatimukset. Viihtyvyyttä lisää myös runsas valo, joka pääsee kattoikkunasta ohjaamoon. Tämä parantaa kuljettajan vointia ja vähentää sähkövalaistuksen tarvetta.

– Miellyttävä ajoympäristö on myös tärkeä turvallisuustekijä. Se helpottaa valppaana pysymistä. Voidaankin sanoa, että varauloskäynti pienentää todellisen hätätilanteen mahdollisuutta pelkällä olemassaolollaan, Matti Koponen Volvon ohjaamosuunnittelusta kertoo. Turvallinen kuorma-auto on aina Volvon tavoite, joten tämä käy hyvin yksiin sen kanssa.

7
Turvallisuus