”Kuin olisi virtuaalinen mekaanikko matkassa.”

Uudella Volvo FH -kuorma-autolla käyttöastetta voidaan parantaa enemmän kuin koskaan aiemmin. Ajoneuvon teknologian ansiosta korjaamo voi tarkistaa tärkeät osat, kun kuorma-auto on tien päällä. Näin huolto voidaan suunnitella sen mukaan, milloin huoltoa todella tarvitaan.

Tämä uutinen maailmalta on Tietoliikenneyksikön ansiota. Se on Volvo FH -kuorma-auton tiedonsiirtolaite, joka pitää kuorma-auton, kuljettajan ja kuljetusyrityksen askeleen edellä monenlaisissa tilanteissa. Huollot voivat perustua todelliseen tarpeeseen. Laite lähettää korjaamoon raportin, josta mekaanikko näkee tärkeiden osien, kuten jarrupalojen, kytkimen, akun ja ilmankuivaimen, tilan.

– Jos ne ovat odotettua paremmassa kunnossa, korjaamo voi tehdä muutoksia huoltosuunnitelmaan ja huoltaa ajoneuvon vasta silloin, kun sitä tarvitaan, Volvo Trucksin huoltojohtaja Christian Gustavsson kertoo.
 


Volvo Gold -huoltosopimus

Kullanarvoinen huoltosopimus

Uuteen Volvo Gold -huoltosopimukseen kuuluu, ettei asiakkaiden tarvitse miettiä huoltosuunnitelmaa lainkaan. He voivat jättää sen kokonaan korjaamon huoleksi. Mekaanikko seuraa kuorma-auton ajokilometrejä sekä osien kulumistahtia ja muuttaa huoltosuunnitelmaa tilanteen mukaan – ja ottaa yhteyttä asiakkaaseen, kun huollon aika tulee.

– Koska osien kulumista voidaan seurata etänä, korjaamokäyntejä ei tule turhan paljon – ja huolto tulee myös tehdyksi, ennen kuin on liian myöhäistä, Christian Gustavsson kertoo.


Kuorma-autokohtaiset huollot

Koska kuorma-autoissa on paljon huoltoa tarvitsevia osia, todelliseen tarpeeseen perustuva huoltomenettely vaikuttaa merkittävästi käyttöasteeseen ja kuljetusyrityksen kannattavuuteen. – Kuljetusyritys voi hyödyntää kuorma-autoaan tehokkaammin – ja myös tonnikilometrejä tulee enemmän, Christian Gustavsson toteaa.

Jos kuorma-autoon tulee toimintahäiriö, kuorma-auton tietoliikenneyksikön ja VAS On Call -painikkeen ansiosta Volvo voi lähettää tilanteen edellyttämät resurssit huolehtimaan kuorma-auton takaisin tien päälle. – Sitä on turha kieltää – ongelmia tulee pakostakin joskus. Voimme kuitenkin huolehtia siitä, että ajon keskeytyessä avun saanti helpottuu, Christian Gustavsson kertoo.

Apua yhdellä painalluksella

Kun kuljettaja painaa painiketta, järjestelmä yhdistää puhelun automaattisesti ja tiedot lähetetään puhelinpalveluun (käytettävissä tietyissä maissa). Operaattori näkee ajoneuvon sijainnin ja vikakoodit. Kuljettaja voi siis keskittyä kertomaan, mitä on tapahtunut.

– Saamme heti paremman käsityksen tilanteesta ja voimme lähettää tilanteeseen sopivaa apua ajoneuvolle. Myös kuljettaja voi olla olla levollisin mielin, koska hän tietää avun olevan matkalla, Christian Gustavsson päättää. – Kuin olisi virtuaalinen mekaanikko matkassa.

10
Käyttöaste