Näkyvyydestä tinkimättä

Kun kuljettajan ei tarvitse katsoa juuri muualle kuin tiehen, onnettomuuksien riski pienenee. Tämä on ollut lähtökohtana uuden Volvo FH -kuorma-auton yhdistelmämittariston suunnittelussa. Mittaristo on entistä joustavampi, ja visuaalisia häiriötekijöitä on vähemmän.

Tasaisten, siistien pintojen ansiosta ajoympäristöstä tulee entistäkin sopusointuisempi. Hyvä esimerkki on SID (Secondary Information Display) -näyttö, joka on integroitu kojelautaan eikä ole esteenä kuljettajan näkökentässä.

Tärkeää on ollut myös näyttöruutujen kuvanlaadun parantaminen.

– Uudet näytöt ovat kontrastin, terävyyden ja värien puolesta entistä parempia. Myös valikoiden selaaminen ja tietojen löytäminen helpottuu, yhdistelmämittaristoa kehittänyt Nina Theodorsson kertoo. Tämä helpottaa tietojen paikantamista. Myös ajoneuvon painikkeiden ja hallintavipujen pitäisi olla helppokäyttöisiä ja helposti paikannettavia. Painikkeiden pintojen ansiosta kuljettaja erottaakin ne nyt sormituntumalla, ja jokainen painike napsahtaa eri tavalla.

– Volvo FH on varustettu ensimmäisenä säädettävällä ohjauspylväällä. Ohjauspyörästä se on kiinni.

Painikkeiden järjestys uuteen uskoon

– Kuljettaja tai kuljetusyritys voi nyt halutessaan vaihtaa monen painikkeen paikkaa, jotta useimmin käytetyt ovat aina lähimpänä, Nina Theodorsson kertoo. Kiinteät painikkeet on useimmiten sijoitettu lähelle aluetta, jota niillä hallitaan. Ikkunoiden ja sivupeilien hallintapainikkeet ovat ovessa ja esimerkiksi keltaisen vilkkuvalon ja mikrofonin painike löytyvät katosta. – Ne ovat siellä, mistä niitä todennäköisimmin etsii, Nina Theodorsson toteaa. – Yhdessä nämä muutokset edistävät työympäristön turvallisuutta ja ehkäisevät kuorma-autoon kohdistuvia vahinkoja. – Kuljettaja voi nyt pitää katseen siellä minne se kuuluu – eli tiessä.

Kokoon katsomatta

Asento on mukava – on kuljettaja sitten pitkä, lyhyt, kapea tai leveä. Uuden kuljettajanistuimen pehmusteita on parannettu, ja se on aiempaa monipuolisempi. Ohjauspyörästä se on kiinni. Säädettävän ohjauspylvään ansiosta ohjauspyörää voidaan kallistaa, ei vain nostaa tai laskea niin kuin ennen. Se myös tuo ylellisyyden tuntua. – Kun kädet pääsevät hieman laskemaan, ajettavuus paranee, Volvon suunnitteluinsinööri Peter Johansson kertoo. Koska ohjauspyörää voidaan myös nostaa ja laskea, ohjauspyörän kulmaa voidaan muuttaa jopa 40 astetta – joista 10 on säädettävän ohjauspylvään ansiota. Aiempaa pystysuuntaisempi ohjauspyörä tuo Volvo FH -kuorma-autoon perinteisen henkilöauton tuntua.

Volvo FH:n työympäristö

Laajennettu istuinvalikoima

Etenkin pitkät kuljettajat osaavat arvostaa kuljettajan istuimen entistä reilumpaa säätöaluetta. Istuin siirtyy taaemmas, tarkkaan ottaen 4 senttimetriä enemmän, uudessa Volvo FH -kuorma-autossa. Kaiken kaikkiaan istuin liikkuu eteen-/taaksepäin 24 senttimetriä (luokkansa paras). Uuden istuimen nosto- ja laskuvara on 10 senttimetriä.

Istuimen muotoilua on myös uudistettu. Se esimerkiksi tukee paremmin sivuttaissuunnassa, ja jalkojen tukia on pidennetty. Tämä on kuitenkin konstikas osa-alue; liian lyhyt jalkatuki ei ole hyväksi, mutta liikaakaan sitä ei saa olla, koska nouseminen ja istuminen hankaloituu. – Uusi istuin on aika uskomaton, kun tajuaa että se on suunniteltu melkeinpä kaikenkokoisille ja -muotoisille kuljettajille, Peter Johansson toteaa.

4
Työympäristö