Uusi Volvo FL

Pieni, kevyt ja monipuolinen. Sopii täydellisesti kaupunkikuljetuksiin, muttei kaihda maanteitäkään.

Tasakuorma-auto, 4×2 tai 4×4

Ajoneuvon bruttopaino
enintään 18 tonnia

Moottorit
D5K 210, 240 hv
D8K 250, 280 hv

Ohjaamot
Päiväohjaamo, lepo-ohjaamo, miehistöohjaamo
Volvo FL:n ajaminen

Tehoa ja suorituskykyä – täydellisenä yhdistelmänä.

Kun kyse on kaupunkiympäristön kuljetustehtävistä, Volvo FL hoitaa varmasti tehtävän kuin tehtävän. Ajallaan, kerta toisensa jälkeen. Kuorma-auton taloudellisuudesta ja luotettavuudesta on kiittäminen FL:n voimansiirtolinjaa, jossa yhdistyvät taloudelliset Volvo moottorit ja parhaat saatavana olevat vaihteistot, jotka räätälöidään tarkalleen tarpeidesi mukaan.

Moottorit:

  • D5K (210 tai 240 hv)
  • D8K (250 tai 280 hv)
Vaihteistot:
  • I-Sync (6 vaihdetta)
  • Käsivälitteinen (6 tai 9 vaihdetta)
  • Automaattinen (6 vaihdetta)
Taka-akselit:
  • Kolme huoltovapaata, yksivaihteisella vetopyörästöllä varustettua yksittäisakselia, joiden suurin sallittu akselipaino on 8,5–11,5 tonnia.
  • Akselivälitteiset vetopyörästöt (3 mallia)
  • Napavälitys (Volvo FL 4×4)
Näytä täydelliset voimansiirtolinjan erittelyt

 


Euro 6

Polttoainetehokas. Voimakasvääntöinen. Ja Euro 6 -yhteensopiva.

Dieselmoottorien päästöjen pitoisuuksia säännellään tiukilla eurooppalaisilla päästönormeilla. Viimeisin standardi eli Euro 6 edellyttää, että päästöjä pienennetään merkittävästi edeltäneeseen Euro 5 -standardiin verrattuna, tietyiltä osin jopa 75 %. Volvo Trucksin ratkaisu on kehittää SCR (Selective Catalyst Reduction) -tekniikkaa, jota täydennetään moottorin vesijäähdytteisellä EGR (Exhaust Gas Recirculation) -järjestelmällä. Volvo FL -malliston molemmat moottorit on rakennettu huolellisesti Euro 6 -määräysten mukaisesti – tehoa tai vääntöä menettämättä ja polttoaineenkulutusta merkittävästi lisäämättä. Tästä hyötyvät kaikki. Niin kuljettajat kuin ympäristökin.

Lue lisää moottoreista


D5K-moottori

D5K tai D8K – luotettavaa teknistä osaamista.

Molemmat Volvo FL:n moottorit ovat Volvon kehittämiä ja valmistamia. Molemmat moottorit tuottavat erinomaisen tehon ja väännön ja sisältävät myös jälkikäsittelyjärjestelmän, joka täyttää kaikkein tiukimmatkin määräykset. Moottorit on varustettu myös esimerkiksi suljetulla kampikammion tuuletuksella, joka ehkäisee öljyvuotoja, ja muuttuvageometrisella turboahtimella, jonka siipikulmaa voidaan muuttaa olosuhteiden mukaan.

Lue lisää moottorin tehokkuudesta


Huoltokuvake

Huoltovälit ennallaan.

Euro 6 vaatii paljon sekä moottoreilta että huoltohenkilökunnalta. Tiukat pakokaasu- ja päästömääräykset eivät kuitenkaan vaikuta huoltoväleihin, kun niitä verrataan aiempiin määräysten aikaiseen tilanteeseen. Volvo FL Euro 6 -moottorien huoltovaatimukset ovat samat kuin ennenkin.


Volvo FL:n I-Sync

I-Sync. Oikea vaihde oikea-aikaisesti

Volvo FL:n 6-vaihteisen I-Sync -automaattivaihteiston (saatavana kaksi mallia, sekä D5K- että D8K-moottoriin) ansiosta työnteko sujuu vielä entistäkin vaivattomammin. I-Sync -vaihteiston ansiosta voit tarpeen mukaan vaihtaa vaihteita ilman kytkinpoljinta. Siksi ajo kaupunkiliikenteessä lukuisine pysähdyksineen on huolettoman helppoa. Kaupunkijakeluun räätälöity, erittäin mukava käyttää.

Lue lisää I-Syncistä


Biodiesel

Haluatko vaihtaa biodieseliin?

D5K240 voidaan nyt valmistella jo tehtaalla käyttämään 100-prosenttista biodieseliä (B100) ja toimittaa Euro 6 -päästömääräysten mukaisena. Näin voit pienentää hiilijalanjälkeäsi ja hyödyntää alueesi mahdollisia ympäristökannustimia.