Uusi Volvo FL

Pieni, kevyt ja monipuolinen. Sopii täydellisesti kaupunkikuljetuksiin, muttei kaihda maanteitäkään.

Tasakuorma-auto, 4×2 tai 4×4

Ajoneuvon bruttopaino
enintään 18 tonnia

Moottorit
D5K 210, 240 hv
D8K 250, 280 hv

Ohjaamot
Päiväohjaamo, lepo-ohjaamo, miehistöohjaamo
Sulavasti kaupunkikuvassa….
….joukosta erottuen

Uusi Volvo FL ansaitsee paikkansa Volvon kuorma-automalliston ylväässä joukossa. Se on pienempi kuin väkevämmät, kaukokuljetuksiin ja maansiirtoon tarkoitetut Volvo kuorma-autot. Mutta silmä kertoo heti, että se on samaa sukua. 

V-malliset LED-huomiovalot ovat nyt vakiovaruste.
V-malliset LED-huomiovalot

Uuden Volvo FL:n esittelyssä käy heti selväksi, että Volvo Trucksin koko malliston suunnittelussa on sovellettu selkeää ja johdonmukaista ajattelutapaa. Uudenlainen asenne ja brändi-ilme välitetään vahvoilla, rohkeilla linjoilla ja grafiikoilla. Muotoilu, kuten omaleimaiset, pystysuuntaiset ajovalot ja niiden V-malliset huomiovalot sekä mustan säleikön selkeät ääriviivat, ei jätä sijaa epäilykselle – kyseessä on todellakin täysiverinen Volvo tuoteperheen jäsen.

Kaduilla kuin kotonaan

Uuden tyylin mukaisesti klassinen Volvo Rautamerkki on nostettu säleiköstä näkyvämmälle paikalle tuulilasin alapuolelle. Tämä saa tuulilasin näyttämään suuremmalta, mikä puolestaan antaa vaikutelman siitä, että kuljettaja on ”lähempänä” katua. Tämän ansiosta kevyemmät kuorma-automme tuntuvat helposti lähestyttäviltä. Se on ensiarvoisen tärkeää, koska niitä käytetään pääasiassa ympäristöissä, joissa on paljon ihmisiä.

Jo yksi vilkaisu kertoo, että tämä kuorma-auto on sukua malliston isommille kuorma-autoille.

Uusi ilme noudattaa Volvo malliston yhtenäistä muotoilua.
Samaa sukua, oma identiteetti

Samaa sukua, oma identiteetti

Muutoksilla oli muitakin syitä kuin sointuminen ympäristöön – nimittäin yhtenäisen ilmeen luominen koko mallistolle. Keulan uudesta, ylväästä muotoilusta ilmenee sukulaisuus tuoteperheen legendaarisiin isompiin malleihin, mutta niillä on silti aivan oma ilmeensä.

Hyvä vaikutelma

Mitä omistajien, kuljettajien ja jopa kaupunkilaisten pitäisi ajatella, kun he näkevät uuden Volvo FL - kuorma-auton? Uudella ilmeellä on toivottavasti rauhoittava vaikutus jalankulkijoihin ja muihin tienkäyttäjiin, jotka kohtaavat tämän kuorma-auton kaupungin kaduilla. Toivottavasti myös omistajat ja kuljettajat tunnustavat samalla ylpeänä Volvo merkkiä ja ovat hyvillään siitä, että kuorma-auto suoriutuu tehtävistään loistavasti.

Teräskulmapaloilla varustettu uusi kolmiosainen puskuri on nyt helpompi korjata.
 Hyvä vaikutelma
3
Design