Uusi Volvo FL

Pieni, kevyt ja monipuolinen. Sopii täydellisesti kaupunkikuljetuksiin, muttei kaihda maanteitäkään.

Tasakuorma-auto, 4×2 tai 4×4

Ajoneuvon bruttopaino
enintään 18 tonnia

Moottorit
D5K 210, 240 hv
D8K 250, 280 hv

Ohjaamot
Päiväohjaamo, lepo-ohjaamo, miehistöohjaamo
Entistä hienovaraisempi
Entistä hienovaraisempi

Kaupunkijakelussa ja kunnallisteknillisissä tehtävissä toimivien kuorma-autojen, kuten uuden Volvo FL:n voidaan sanoa hoitavan työnsä kunnialla vasta, kun ne onnistuvat sulautumaan ympäristöönsä. Kuorma-auto onnistuu tässä pienin ympäristövaikutuksin vain, jos tekninen kehitys, tukipalvelut ja yrityksen sitoutuminen ovat kunnossa.

Väestötilastot osoittavat, että yhä useampi meistä asuu nykyään kaupunkialueilla. Se tarkoittaa sitä, että myös tavarakuljetusten tarve kaupunkeihin lisääntyy ja jakeluautoista tulee yhä yleisempi näky arkielämässämme. Tämän takia Volvo Trucks toimii ennakoivasti ja laajamittaisesti ympäristön hyväksi.

Enemmän irti vähemmästä

Volvo sitoutui kuorma-autojensa ja toimintojensa ympäristövaikutusten vähentämiseen jo varhain. Kuluneiden 20 vuoden aikana Volvon kuorma-autojen päästöt ovat pienentyneet yli 90 prosenttia. Samalla aikavälillä polttoaineenkulutus 90 %on pienentynyt 20 prosenttia. Emme kuitenkaan ole tyytyväisiä näihin lukuihin vaan ne kannustavat meitä etsimään uusia ratkaisuja. Jatkamme hybridi- ja metaanidieselpohjaisten voimansiirtoratkaisujen kehittämistä. Uudessa Volvo FL:ssä pyrkimyksemme näkyvät SCR-pakokaasujärjestelmässä. Lisäksi kuorma-auton moottorit täyttävät Euro 6 -määräykset täysin – ja vieläpä niin, että polttoaineenkulutus pysyy aiempien mallien tasolla ja huoltoväli pitenee.

Pieniä askeleita, suuria muutoksia

Volvo on tietoinen siitä, että pelkkä uuden Volvo FL:n tavoin optimoitujen kuorma-autojen suunnitteleminen ja valmistaminen ei riitä, sillä myös autojen käytön ja huoltojen vaikutukset ovat yhtä merkittävät. Tämän takia tarjoamme asiakkaillemme Fuel Advicen ja kuljettajakoulutuksen kaltaisia hyödyllisiä palveluja sekä kuljetusten tietojärjestelmän Dynafleetin ja I–Sync-vaihteiston. Nämä ratkaisut auttavat saamaan kaiken mahdollisen hyödyn jokaisesta tipasta polttoainetta mahdollisimman vähäisin ympäristövaikutuksin.

Vastuu alkaa itsestä

Ympäristöystävällinen lähestymistapamme näkyy myös muualla kuin kuorma-autoissamme. Volvo huomioi ympäristön myös kuorma-autojen valmistuksessa ja käyttämissään prosesseissa. Vuosien 2003 ja 2008 välillä onnistuimme pienentämään yksittäisen kuorma-auton valmistamiseen tarvittavaa energiamäärää kolmanneksella ja vuonna 2008 avasimme Gentiin maailman ensimmäisen päästöneutraalin tehtaan, jossa myös uusi Volvo FL valmistetaan. Olemme myös ylpeitä ensimmäisestä ilmastollisesti neutraalista jälleenmyyjäliikkeestämme Veronassa Italiassa.

Voit laskea oman kuorma-autosi ekologisen jalanjäljen klikkaamalla tätä.

10
Ympäristö