Astu mukavuusalueelle

Kuljettaja, jolla on mukavat olot, on hyvä kuljettaja. Siksi uuden Volvo FM:n sisustuksen jokainen yksityiskohta askelmasta vuoteeseen on suunniteltu kuljettajaa silmälläpitäen.

Täydellinen ajoasento ja kaikki nykyajan mukavuudet – ja ajotuntuma kuin henkilöautossa.

Kuljettajien tahto – lue ohjaamon suunnittelijoiden haastattelu

Volvo FM:n näkyvyys

Ohjaamo näköalalla.

Hyvä näkyvyys on välttämätön, kun ajat vilkkaassa liikenteessä tai ruuhkaisilla kaduilla. Volvo FM -kuorma-autossa näkyvyys on erinomainen, koska ohjaamo sijaitsee alustassa matalalla ja tuulilasi on suuri.


Sähkötoiminen kuivauskaappi

Sähkötoiminen kuivauskaappi.

Kuivattaa vaatteet, pyyhkeet ja kengät nopeasti. Sopii ylävuoteelle tai ohjaamon seinälle. Energiatehokas ja hiljainen; voidaan säilyttää taitettuna.


Uusi, moderni ja ergonominen kojelauta

Uusi, moderni ja ergonominen kojelauta.

Uusi, loivasti kaartuva kojelauta näyttää tyylikkäältä. Se on suunniteltu ergonomisen ja mukavan ajoasennon ehdoilla. Kaikki painikkeet, laitteet ja säilytystilat ovat helposti ulottuvilla.


Audiojärjestelmä

Monipuoliset kuuntelumahdollisuudet.

Musiikin kuuntelu ei ole kiinni ainakaan audiojärjestelmästä. MP3-, WMA- tai iTunes m4a -muodossa? CD-levyltä, USB-muistitikulta, iPodista tai AUX-liitännästä? Kaikki onnistuu. Näytä täydelliset erittelyt.


Kuljettajan istuin

Maanmainio asento.

Jokainen kuljettaja tietää hyvän istuimen merkityksen. Uuden Volvo FM -kuorma-auton kuljettajanistuinta voi säätää 20 cm eteen- ja taaksepäin sekä 10 cm pystysuunnassa. Uusi istuintyyny on myös mukavampi kuin mikään aikaisempi.


Volvo FM:n ovi

Miellyttää silmää.

Volvo FM:n sisustus on suunniteltu uudelleen. Värit ja materiaalit on valittu tarkkaan niin, että kuljettajan työympäristöstä muodostuu rauhallinen ja kutsuva. Valittavissa on kolme eri sisustustasoa: Robust, Dynamic ja Progressive.


Sisätilojen säilytysratkaisut

Runsaasti tilavaihtoehtoja.

Etuosassa ja vuoteen alla on runsaat säilytystilat, mutta myös pikkutavaralle on lukuisia käteviä lokeroita. Myös vuoteen vieressä on kaksi uutta säilytystaskua lehdille ja muulle tavaralle.


Ohjauspyörän painikkeet

Kaikki sormenpäiden ulottuvilla.

Vakionopeudensäätimen sekä audio-, puhelin- ja näyttötoimintojen painikkeiden ansiosta ote ohjauspyörästä on aina varma. Ja myös mukava, sillä nahkaverhoilu on saatavana lisävarusteena.


Sisävalaistus

Tehostettu sisävalaistus.

Energiaa säästävät ja tehokkaat valonlähteet luovat ohjaamoon erinomaisen valaistuksen. Valaistusta hallitaan vaivattomasti kolmella esivalinnalla tai himmentimellä. Pimeällä ajaessasi voit vaihtaa punaiseen valaistukseen hyvän näkyvyyden säilyttämiseksi.


ECC – automaatti-ilmastointi

ECC – automaatti-ilmastointi.

ECC-automaatti-ilmastoinnin ansiosta ohjaamon lämpötila on aina mukava. Aseta vain haluamasi lämpötila. 


Hyvien yöunten tae.
Älä turhaan tingi yöunten laadusta, vaikka viettäisitkin yön ohjaamossa. Alavuode on 70 cm leveä, siinä on 16 cm:n pussijouset, ja saatavana on vieläpä kolme kovuusastetta.

Pidä melu loitolla.
Volvon ohjaamot ovat kuuluisia hyvästä äänieristyksestään. Uusi Volvo FM ei ole poikkeus. Uuden moottorin ripustuksen ansiosta myös tärinä ohjaamossa vähenee. Ja korvat säästyvät paljolta.

Johtava ohjauspyörän säätömekanismi.
Ohjauspyörää voi säätää pystysuunnassa 90 mm ja kallistaa 28 astetta, joten hyvä ajoasento löytyy varmasti. Säädöt tehdään kätevästi polkimella, joka voidaan taittaa sivuun, kun kuljet ohjaamoon.

Puhdasta vettä missä vain.
Puhdasta vettä ei tarvitse hakea kaukaa. Ulkopuolisessa säilytystilassa on hanalla varustettu 7 litran säiliö.
Sähkötoiminen seisontajarru.
Tätä sähkötoimista seisontajarrua on helppo käyttää kojelaudan katkaisimesta. Se kytkeytyy päälle automaattisesti, kun virta sammutetaan, ja pois päältä automaattisesti EBS-jarrujen myötävaikutuksella.

Sähkötoiminen etäavain.
Enemmän kuin avain. Kuorma-auton voi lukita ja avata etäältä. Kytke valot päälle, jotta voit lähestyä ohjaamoa turvallisesti. Jos tunnet olosi uhatuksi, voit soittaa äänitorvea painamalla hätäpainiketta.

Pidä katse tiessä.
Uudessa, intuitiivisessa yhdistelmämittaristossa on runsain mitoin uusia kehittyneitä ominaisuuksia. Kaikki ne on suunniteltu niin, että sinun on helpompi pitää katse kaikkein tärkeimmässä. Lue lisää yhdistelmämittaristosta.

Paikka alkolukolle.
Alkoholi ei kuulu liikenteeseen. Juuri sen vuoksi alkolukko kuuluu. Asennuta jo tehtaalla Volvo FM -kuorma-autoosi ja näytä asiakkaillesi, että liikenneturvallisuus on sinulle erittäin tärkeää.