Volvo FM:n alusta

Kehitetty kuljettajille ja päällirakentajille.

Monipuolisuus ja päällirakentamisen helppous ovat Volvo FM:n kiitetyimpiä ominaisuuksia. Kaiken perustana on alusta, joka suunniteltu nopeuttamaan ja helpottamaan päällirakentamista.

Alustan dynamiikka vaikuttaa myös kuorma-auton ajo-ominaisuuksiin. Uudessa Volvo FM:ssä ne ovat paremmat kuin koskaan.

Alustakorkeudet (likimääräinen)
  • X-Matala (vetoauto): 810 mm
  • Matala: 850 mm
  • Medium: 900 mm
  • Normaali: 1000 mm
Akselivälit
  • Vetoautot: 2 850–4 100 mm
  • Tasakuorma-autot: 3 200–6 700 mm

Näytä alustan kaikki tiedot


Volvon liitäntäohjeet päällirakentajille

Anna etumatkaa päällirakentajalle.

Volvot ovat aina olleet päällirakentajien suosikkeja. Monet älykkäät ominaisuudet, kuten päällirakentajien kannattimet, erilaiset takaylityksen leikkaukset ja VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) -ohjeet säästävät päällirakentajia turhalta työltä ja auttavat säästämään aikaa. Uuden Volvo FM:n alustatarjontaa on laajennettu niin, että kuorma-auton sovittaminen päällirakenteeseen on entistäkin helpompaa.

Lue lisää päällirakentajan liitännästä

Miten tehdasvalmistelut säästävät aikaa ja rahaa – Johan Eknander

Maailmanluokan ajettavuusominaisuudet

Erinomainen ajotuntuma vakiona.

Uusi Volvo FM perustuu samaan alustarakenteeseen kuin Uusi Volvo FH. Maailmanluokan ajettavuus perustuu merkittäviin parannuksiin, joita jousitusjärjestelmiin ja kallistuksenvakaajiin on tehty. Lisävarusteena saatava Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä tekee ohjauksen hallinnasta todella vaivatonta kaikilla nopeuksilla.

Lue lisää Volvo Dynamic Steering -järjestelmästä

Niklas Fröjd selittää, miten uudenlaisella geometrialla kuorma-autoon on saatu henkilöauton ajotuntumaa.

Teliakselin nosto

Haluatko pienentää sekä polttoaineenkulutusta että kääntösädettä? Nosta akseli ylös.

Teliakselin nosto on mullistava uusi ominaisuus, joka auttaa ajamaan tehokkaasti aina. Sen ansiosta 6×4- ja 8×4-akselikokoonpanon kuorma-autoissa voidaan hyödyntää sekä telivetoisen pito ja kuormakapasiteetti että kaksivetoisen ajettavuus ja tehokkuus. Yhdessä ja samassa ajoneuvossa.

Lue lisää teliakselin nostosta

Volvo FM:n alustarakenne ylhäältä kuvattuna

Suunnittele alustarakenne haluamaksesi.

Haluatko mahdollisimman paljon polttoainetta mukaan? Vai ovatko päällirakennetarpeesi erityisen mutkikkaat? Ei hätää. Uuden Volvo FM:n alustarakenne tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin koskaan aiemmin, joten löydät helposti haluamasi erittelyn.

Lue lisää alustarakenteesta

Volvo FM:n paino on pudonnut

Volvo FM:n paino on pudonnut.
Sen ansiosta hyötykuorman koko kasvaa ja polttoainetehokkuus paranee.

Kun muiden kuorma-autojen painoa on kasvatettu Euro 6 -määräysten täyttämiseksi, me olemme valinneet päinvastaisen ratkaisun. Optimoimalla peruserittelyt, kuten 4×2 -vetoautoerittelyn, olemme saaneet kevennettyä kuorma-autoa rutkasti. Itse asiassa uusi Volvo FM painaa 75 kg vähemmän kuin sen Euro 5 -edeltäjämalli. Se merkitsee suurempaa hyötykuormaa ja pienempää polttoaineenkulutusta.

Tutustu tarkemmin siihen, miten 75 kg:n painon pudotus kasvattaa hyötykuorman osuutta 225 kg:lla

10 tonnin etuakselikuorma

Kasvaneet akselimassat.
Enemmän vapautta.

Jos käytät kuorma-autoa raskaisiin tehtäviin, nyt on tiedossa hyviä uutisia. Uusi Volvo FM on mitoitettu entistäkin suuremmille akselimassoille. Esimerkiksi etupään lehtijousitus suoriutuu nyt jopa 10 tonnin kuormasta yksiakselisena ja 20 tonnista kaksoisakselisena. Se auttaa parantamaan katetta ja helpottaa raskaiden ja toispuolisten kuormien käsittelyä.

Insinöörit kertovat, miten vahvemmat akselit auttavat parantamaan tuottavuutta

10x4

Viisiakseliset kuorma-autot suoraan tehtaalta.
Ei enää turhia jälkiasennuksia.

Volvo voi toimittaa nyt viisiakselisia kuorma-autoja suoraan tehtaalta. Tällä on lukuisia etuja akselin jälkiasennukseen verrattuna. Toimitamme kuorma-auton täysin tyyppihyväksyttynä. Saat kuorma-autosi nopeasti ja ilman pelkoa kalliista muutostöistä. Lisäksi saat täyden takuun ja Volvo jälkimarkkinatuen, mikä pienentää kokonaiskäyttökustannuksia pitkällä aikavälillä.

Lue lisää viisiakselisista kuorma-autoista