Mihin sitten tilaa tarvitsetkaan, täällä sitä riittää.

Lisää tilaa polttoaineelle

Lisää tilaa polttoaineelle...

Mitä enemmän polttoainetta mahtuu mukaan, sitä harvemmin sinun tarvitsee tankata. Uuden Volvo FM:n alustaratkaisujen ansiosta polttoainetta mahtuu mukaan aiempaa enemmän. Säiliökokoja on saatavana useita, ja niitä voidaan lisätä erilaisina yhdistelminä. Mukaan mahtuu näin jopa lain sallima enimmäismäärä polttoainetta.

Volvo FM:n päällirakenne

…tai mutkikkaille päällirakenteille

Tietyt sovellukset asettavat hyvin tarkkoja vaatimuksia alustan rakenteelle. Uudessa Volvo FM:ssä osa alustan varusteista voidaan siirtää pois tieltä niin, että päällirakenteelle jää enemmän tilaan. Tällaista mukautumiskykyä ei monella ole.

Lue sisäpiirin kertomus monipuolisuudesta ja tuottavuudesta

Alustan rakenteen ominaisuudet

A. Akkukotelo.

Polttoaineelle on saatu 100–120 litraa lisätilaa siirtämällä akkukoteloa 300 mm. Mutta ei siinä vielä kaikki. Se voidaan asentaa myös taakse ja siirtää kokonaan pois tieltä (ilmajousitetuissa vetoautoissa). Tällöin polttoaineelle saadaan vielä 300 litraa lisätilaa, ja päällirakentaminen helpottuu.

B. AdBlue-säiliö.

Vetoautoissa uusi 50 litran AdBlue-säiliö voidaan asentaa ohjaamon taakse (rungon päälle), jolloin alustan sivuun jää tilaa.

C. Polttoainesäiliöt.

Useimmat ihmiset haluavat tankata niin halvalla ja niin harvoin kuin mahdollista. Siksi Volvo FM voidaan varustaa lukuisilla erilaisilla polttoainesäiliöillä. Valinnanvaraa on paljon muodon, asennuspaikan, korkeuden, tilavuuden ja materiaalin suhteen. Kokovaihtoehdot ovat 150–900 litraa, ja niitä voidaan yhdistellä monella tavalla polttoainekapasiteetin maksimoimiseksi.

D. APM (Air Production Modulator).

Vetoautoissa kompressorin ohjausyksikkö on sijoitettu runkopalkkien väliin, jotta alustaan asennettaville varusteille tai polttoainesäiliöille jää enemmän tilaa.

E. Paineilmasäiliöt.

Paineilmasäiliöt voidaan asentaa moneen eri asentoon kuorma-auton erittelystä riippuen. Näin joustavuutta saadaan vielä huomattavasti lisää.

F. Tyhjä alustan puoli.

Jos päällirakenne sitä edellyttää, Volvo FM:ään voidaan usein tilata kaikki varusteet yhdelle puolelle niin, että toinen puoli jää kokonaan päällirakentajan käyttöön.

Volvo FM:n 4x2-vetoautoalusta ylhäältä kuvattuna
Volvo FM:n 6x2-tasakuorma-autoalusta ylhäältä kuvattuna