Volvo FM:n turvallisuusjärjestelmät

Kuljettajaa tukevat järjestelmät.
Arvokasta lisänäkyvyyttä teiden kulkijoille.

Volvo FM voidaan varustaa useilla huippuluokan turvallisuusjärjestelmillä, jotka pienentävät onnettomuuksien riskiä merkittävästi:

  • Stretch-jarru
  • Kuljettajan vireystilan valvonta
  • Tutkaohjattu ACC-vakionopeudensäädin
  • Kaistanvaihtovahti
  • Hätäjarruvalo
  • ESP-ajonvakautusjärjestelmä

Stretch-jarru.

Tietyissä tilanteissa, kuten käännöksissä ja ajettaessa alamäkeen liukkaalla tiellä, perävaunu voi kiriä kuorma-auton kiinni ja aiheuttaa vaarallisen linkkuveitsi-ilmiön. Stretch-jarru on suunniteltu ehkäisemään tällaisia tilanteita. Se pumppujarruttaa perävaunua, mikä oikaisee ajoneuvoyhdistelmää ja pienentää vaaraa. Järjestelmä voi aktivoitua automaattisesti riskitilanteissa, jopa 50 km/h:n nopeudessa.  Stretch-jarru on saatavana nyt sekä tasakuorma-autoihin että vetoautoihin.

Kuljettajan vireystilan valvonta.

Kuljettajan vireystilan valvonta on älykäs järjestelmä, joka seuraa ajokäyttäytymistäsi. Jos se poikkeaa normaalista ja kielii väsymyksestä, näyttöön tulee merkkivalo ja sanoma, jossa kehotetaan pitämään taukoa.

Etutörmäysvaroittimella varustettu ACC-vakionopeudensäädin.

Pysy vaivattomasti muun liikenteen tahdissa. Tutkaohjattu ACC (Adaptive Cruise Control) -vakionopeudensäädin ylläpitää turvallista väliä edelläajavaan säätelemällä kaasua ja käytettävissä olevia jarruja. Jos törmäyksen riski havaitaan, tuulilasiin heijastetaan varoitusvaloja.

Kaistanvaihtovahti.

Muut tienkäyttäjät mahtuvat helposti apukuljettajanpuoleiseen kuolleeseen kulmaan. Tutkalla varustettu kaistanvaihtovahti tarkistaa kuolleen kulman, kun suuntavilkku kytketään päälle. Jos reitti ei ole selvä, järjestelmä antaa äänimerkin ja aktivoi peilin vieressä olevan merkkivalon.

Hätäjarruvalo.

Jos polkaiset jarrut pohjaan, jarruvalo vilkkuu tiheään ja varoittaa takana ajavia. Tämä on tehokas keino välttää peräänajoja, jotka voivat aiheuttaa isoja ketjukolareita ja olla hengenvaarallisia.

ESP (Electronic Stability Program).

Volvon ESP (Electronic Stability Program) pienentää tehokkaasti heittelehtimisen ja kaatumisen riskiä. Riskitilanteissa se ryhtyy heti toimeen ja alentaa moottorin tehoa sekä jarruttaa kuorma-autoa ja perävaunua. Kuorma-auton jokaista pyörää jarrutetaan erikseen. ESP voidaan nyt tilata useimpiin kuorma-autoihin, niin veto- kuin tasakuorma-autoihinkin.

Aktiivinen turvallisuus -paketti

ACC etutörmäysvaroittimella ja hätäjarrulla
Kaistanvaihtovahti
Kuljettajan vireystilan valvonta