Uuden Volvo FM:n ajovalot

Tulevaisuus näyttää valoisalta.
Kuten myös kaarteet ja risteykset.

Hyvä turvallisuus tiellä edellyttää hyviä valoja. Volvo FM:n ajovaloja on entisestään parannettu. Niissä on seuraavia uusia ominaisuuksia:

  • Entistä paremmat kaukovalot
  • Dynaamiset ajovalot
  • Entistä tehokkaammat kiinteät risteysvalot
  • Lähestymisvalo
Yllä olevassa vertailussa näkyy normaalien halogeenilamppujen valokuvio.

Johtavat kaukovalot.

Volvo FM on yöllä ajavan paras ystävä. Ajovalot tuottavat voimakkaan valokeilan, joten näet kauas ja voit reagoida hyvissä ajoin. Myös muut tienkäyttäjät näkevät sinut erityisen hyvin pimeässä.

Dynaamiset ajovalot

Dynaamiset ajovalot.

Esiteltiin Volvo FH:n uutena ominaisuutena, nyt saatavana myös Volvo FM -kuorma-autoon. Lähivalot voivat kääntyä puolelta toiselle tien mukaan. Kun ajat kaarteeseen, myös valot kääntyvät. Monilla tieosuuksilla tämä parantaa näkyvyyttä merkittävästi.

Kiinteät risteysvalot

Kiinteät risteysvalot.

Kun hidastat risteykseen pimeässä, tehostetut kiinteät risteysvalot tulevat apuun. Kun kytket suuntavilkun päälle, alue kuorma-auton vieressä valaistaan, joten huomaat suojattomat tienkäyttäjät aiempaa helpommin.

Lähestymisvalot

Lähestymisvalo.

Kun lähestyt kuorma-autoa yöaikaan, paina etäavaimen painiketta. Sisätilat ja ulkopuoli valaistuvat, joten löydät helposti ja turvallisesti tiesi kuorma-autolle.

Ajovalojen automaattitila

Valot päälle illan hämärtyessä ja pois päältä aamunkoitteessa. Automaattisesti.

Ajovaloissa on nyt vaihtoehtona automaattitoiminto. Valot toimivat tilanteen mukaan: tunnistin havaitsee, milloin lähivalot on kytkettävä päälle, ja kytkee valot päälle automaattisesti. Kun valon määrä kasvaa, tunnistin kytkee huomiovalot takaisin päälle automaattisesti.

Uusien Volvo FM -ajovalojen yksityiskohdat
1. Suuntavilkku sivulla

2. Kaukovalot

3. Lähivalot

4. Äärivalot ja huomiovalo

5. Suuntavilkku

6. Lisävalot
Paikka sumuvaloille, kiinteille risteysvaloille tai lisäkaukovaloille.