I-See

Säästä polttoainetta tutuilla teillä.
Myös niillä, joilla et ole ennen ajanut.

I-See pienentää polttoaineenkulutusta jopa 5 %

Pienennä polttoaineenkulutusta jopa 5 %.
Kytke vain vakionopeudensäädin päälle.

Kun I-Shift -vaihteistoon ja GPS-paikannukseen yhdistetään älykäs vakionopeudensäädin, tuloksena on I-See. Se on ainutlaatuinen järjestelmä, joka oppii tien pinnanvaihtelut ja tallentaa ne keskustietokantaan. Se hyödyntää tietoja automaattisesti ajon aikana ja säästää näin polttoainetta – yhden ajosyklin aikana jopa 5 % (kun I-Cruise on jatkuvasti päällä).

I-See -pilvitoiminto

Sijainnistasi riippumatta.
Pilvipalvelu ei ole koskaan kaukana.

I-See ei perustu karttoihin. Koska todellisuus on karttoja tarkempi, I-See tallentaa todelliset mäet muistiin. Polttoaineen säästäminen ei enää edellytä edes sitä, että reitti on ajettu aiemmin itse. I-Seen uusi versio kirjaa kaikki mäet tietokantaan, josta muut kuorma-autojen käyttäjät, joilla on käytössään I-See, voivat käyttää niitä maksutta. Kunhan joku vain on ajanut reitin ennen, I-See voi ladata tiedot ja ryhtyä säästämään polttoainetta saman tien. Polttoainetta voi siis säästyä uudella Volvo FM:llä heti ensimmäisestä ajosta alkaen.


Toimintaperiaate

I-Seen toimintaperiaate

1. Ennen ylämäkeä: kohti nousua.
Kun I-See havaitsee edessä ylämäen, se antaa nopeuden kiihtyä lähelle ylärajaa ja kasvattaa näin liikemäärää. Suurempi vaihde voidaan pitää kauemmin kytkettynä.

2. Ylämäessä: ei turhaan pienemmälle.
I-See hyödyntää aiemmin tallennettuja tietoja, joten turhia vaihtoja pienemmälle voidaan välttää ylämäen aikana. Mäen harjaa lähestytään tasaisesti, eikä polttoainetta mene hukkaan pienellä vaihteella.

3. Mäenharjalla: rauhallista vauhtia.
Alamäkeen tultaessa I-See estää kuorma-autoa kiihdyttämästä tarpeettomasti.

4. Ennen alamäkeä: rullaten eteenpäin.
Voimansiirto kytkeytyy tilapäisesti irti juuri ennen alamäkeä, jotta kuorma-auto pääsee rullaamaan. Energiaa säästyy ja jarruttamisen tarve pienenee.

5. Alamäessä: jarrutus oikea-aikaisesti.
I-See tietää, missä mäki päättyy. Kun vauhti kiihtyy alamäessä, I-See valmistautuu tien tuleviin muotoihin käyttämällä moottorijarrua kevyesti ja oikea-aikaisesti – eikä äkillisesti vasta alamäen juurella.

6. Notkoissa: sopivasti lisäpontta.
Kun alamäen jälkeen tulee heti uusi ylämäki, I-See pääsee kunnolla loistamaan. Se antaa kuorma-auton rullata, jolloin vauhti ja liikemäärä kasvavat ja ylämäki taittuu helpommin.