Uusi Volvo FM tien päällä

I-Shift. Unohda vaihteisto. Huolehdi vain ajamisesta.

I-Shift -vaihteisto

Mieli lepää.
Niin tekee myös vasen jalka.

I-Shift -vaihteistolla ajaa mielihyvin. Koska kytkinpoljinta ei ole, voit keskittää huomiosi kahteen muuhun polkimeen. I-Shift valitsee aina oikean vaihteen kehittyneen älykkyytensä avulla – automaattisesti ja nopeasti. Ohjelmisto puolestaan vaihtaa taitavammin kuin paras kuljettaja. Jos kuitenkin haluat tehdä itse enemmän, ole hyvä vain. Vaihteenvalitsimen painikkeilla voit ottaa ohjat ja vaihtaa käsivälitteisesti.

I-Shift -painikkeet kojelaudassa

Odottamaton lisävaruste.
I-Shift ilman vaihdetankoa.

Jos olet tottunut ajamaan I-Shiftiä käyttäen, olet ehkä huomannut, että vaihteenvalitsinta ei kovin paljon tarvita. Siksi uudessa Volvo FM:ssä se voidaan haluttaessa jättää pois kokonaan ja korvata neljällä kojelaudan kytkimellä (nekin ovat tietenkin kätevästi ulottuvilla). Näin arvokasta tilaa vapautuu ja liikkuminen ohjaamossa helpottuu.

I-Shift vähentää kulutusta

I-Shift vähentää kulutusta.
Selvää säästöä rullaamalla.

I-Shift on suunniteltu säästämään polttoainetta. Sisäiset energiahäviöt ovat ensinnäkin erittäin vähäisiä, jopa käsivälitteisiä vaihteistoja pienempiä. Suurin merkitys on kuitenkin elektroniikalla. Economy-tilassa jokainen vaihteenvaihto ajoitetaan piiruntarkasti, jotta moottori käy mahdollisimman taloudellisella kierrosalueella.

Ja sitten on vielä I-Roll. Se on ainutlaatuinen toiminto, joka kytkee voimansiirron käytöstä automaattisesti alamäessä ja hyödyntää polttoaineen asemesta kuorma-auton liike-energiaa. Lopputulos? Polttoaineenkulutus pienenee jopa 2 %. Eikö tämä vielä riitä? Ota myös I-See.

Lue lisää I-See -toiminnosta.

I-Shift HD -versio

Erikoisvahvistettu I-Shift.
Kaikkein raskaimpiin tehtäviin.

Jos joudut ajamaan erittäin ankarissa olosuhteissa, erikoisvahvistettu I-Shift on varmasti mieleesi. Se on suunniteltu erityisesti kuorma-autoihin, joilla ajetaan usein yli 10 asteen ylä- tai alamäissä tai muutoin erittäin vaativassa maastossa. Syyt valita manuaalivaihteisto käyvät vähiin.

I-Shiftin toimintaperiaate

Näin se toimii.

Vaikutelma voi olla outo. I-Shiftin, modernien vaihteistojen edelläkävijän, pinnan alta paljastuu vanhan koulukunnan synkronoimaton, mekaaninen vaihteisto. (Siitä pieni koko ja vähäinen sisäinen tehohäviö.) I-Shift -vaihteisto on tietenkin monipuolisempi kuin silmä paljastaa. Salaisuus piilee älykkäässä, elektronisessa ohjausyksikössä. Se säätelee paineilmajärjestelmää, joka huolehtii kytkimen käytöstä ja vaihteiden vaihdoista. Vaihteisto saa jatkuvasti tietoja esimerkiksi ajoneuvon nopeudesta, kiihdytyksestä, painosta, tienpinnan kaltevuudesta ja väännön tarpeesta, jotta jokainen vaihto voidaan tehdä piiruntarkasti. Se viestii tiiviisti moottorin kanssa, ja moottori nopeuttaa sekä sujuvoittaa vaihtamista edelleen säätämällä kierroksia ja moottorijarrun tehoa.

I-Shift -valikoima, Volvo FM.

Tyyppi Suurin vaihde Moottorin vääntömomentti Akselipaino/telimassa (t)
AT2412E Suora 2 400 Nm 44 t
AT2612E Suora 2 600 Nm 60 t
ATO2612E Ylivaihde 2 600 Nm 60 t


Millainen I-Shift saisi olla?

Ohjelmien avulla I-Shift voidaan räätälöidä yksilöllisiin ajo-olosuhteisiin


I-Shift -ohjelmisto jakelu- ja maansiirtokuljetuksiin I-Shiftin polttoainetaloudellisuusohjelmisto
Jakeluajo-ohjelmisto

Sovittaa vaihteiston toiminnan jakelu- ja maansiirtokuljetuksiin. Toiminnot auttavat kuljettajaa liikkeellelähdöissä ja esimerkiksi terminaaliajossa.


Polttoainetaloudellisuus-ohjelmisto

Kehittyneitä toimintoja, joiden ansiosta polttoaineenkulutus on mahdollisimman vähäistä. Sopii erityisesti kaukokuljetuksiin.


I-Shiftin polttoainetaloudellisuusohjelmisto ja I-See I-Shiftin raskaskuljetus-ohjelmisto
Polttoainetaloudellisuus-ohjelmisto mkl. I-See

Täydentää Polttoainetaloudellisuus-ohjelmistoa I-See-toiminnolla (mukana myös I-Cruise), joten polttoainetta säästyy vieläkin enemmän.

Raskaskuljetusohjelmisto

Optimoi I-Shift -vaihteiston toiminnan raskaille yhdistelmäajoneuvoille (yli 85 tonnia)

 Heavy Duty Transport with I-See    
Raskaskuljetus-ohjelmisto ja I-See

Täydentää Raskaskuljetus-ohjelmistoa I-See -toiminnolla, joten polttoainetta säästyy vieläkin enemmän.

Näytä paketin koko sisältö