Volvo Dynamic Steering.
Täydellistä, vaivatonta hallintaa.

Täydellistä vakautta suurilla nopeuksilla. Täydellistä hallittavuutta pienillä nopeuksilla. Ja huomattavasti vähemmän lihasrasitusta.

Uraauurtava Volvo Dynamic Steering mullistaa ajamisen täysin. Volvo FM tekee juuri sitä mitä haluat – vaivattomasti.

Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä on nyt saatavana kaikkiin akselikokoonpanoihin – myös kahdelle etuakselille.

Tässä faktat.

Kokeile itse!
Etsi lähin Volvo jälleenmyyjä ja varaa koeajo uudella Volvo FM:llä.

Siirry jälleenmyyjähakuun


Vakaa suurilla nopeuksilla

Suurilla nopeuksilla:
Pysy aina suunnassa.

Ajaminen suoraan ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. Kuljettajan täytyy usein tehdä korjaavia liikkeitä kulumisurien, kuoppien ja tiemerkintöjen vuoksi tai suoristaa ajoneuvo jarrutuksen jälkeen pinnoilla, jossa eri pyöriin kohdistuu erilaisia kitkavoimia. Joskus jopa sivutuuli voi häiritä ajamista.

Volvo Dynamic Steering muuttaa tämän kaiken perusteellisesti. Voit höllentää otettasi ja keskittyä liikenteeseen, eikä kuorma-auto varmasti muuta suuntaa ennen kuin erikseen käsket.

Hallittavuutta pienillä nopeuksilla

Pienillä nopeuksilla: Ohjaa yhdellä sormella ja säästä selkääsi.

Tässä Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmän käänteentekevä vaikutus todella tuntuu. Lihaksiin kohdistuva rasitus pienillä nopeuksilla tapahtuvissa ohjausliikkeissä on nyt historiaa. Volvo Dynamic Steering tuottaa kaiken tarvitsemasi ohjausvoiman. Voit kirjaimellisesti ohjata kuorma-autoa vaikka yhdellä sormella. Ajoneuvo on täysin hallinnassa, ja niskaan sekä hartioihin kohdistuva rasitus jää käytännössä kokonaan pois.

Sormivoimalla toimivan ohjauksen kehittäminen – Volvo Dynamic Steering -asiantuntijoiden haastattelu

Hallittu peruutus

Peruutettaessa:
Täydellistä, vaivatonta hallintaa.

Täyteen kuormatun auton peruuttaminen on eräs kuljettajan työn haastavimmista ja raskaimmista osa-alueista. Etenkin silloin, kun huomiokyky täytyy valjastaa äärimmilleen ympäristön tarkkailuun. Vaan eipä enää, jos kuorma-autossa on Volvo Dynamic Steering. Voit nyt peruuttaa piiruntarkasti ja itseäsi turhaan rasittamatta. Ja heti kun päästät irti ohjauspyörästä, se palautuu automaattisesti keskiasentoon. Tämä vähentää rasitusta entisestään.

Jos haluat peruuttaa pitkiä matkoja, kuuntelepa tätä: suuntavakavuus on niin loistava, että kuorma-autoa ja perävaunua voi peruuttaa yli sata metriä suunnassa pysyen.