Volvo FM:n akselikuormitus
Monipuolinen
mestari

Useimpiin akseleihin on tullut kuormakapasiteettia lisää tonni tai enemmän. Se antaa mahdollisuuden ottaa vastaan entistä suurempia kuljetustehtäviä ja lisätä kuormaustehokkuutta.

Vahvat akselit ja matala alustakorkeus antavat kuljetusyritykselle mahdollisuuden kuljettaa entistä suurempia, kookkaampia ja raskaampia kuormia. Lisäksi ne helpottavat pysymistä lainsäädännöllisten vaatimusten rajoissa.

Matalan alustan ja suuren kuormakapasiteetin ainutlaatuinen yhdistelmä

Akseleiden taloudellisuus

Insinööri Johan Eknander pohtii akselirakenteita mielellään. Hänen silmänsä syttyvät, kun hän pääsee puhumaan niistä: – Akselirakenteet auttavat asiakasta valitsemaan optimaalisen ratkaisun. Ratkaisun, joka antaa hänelle tilaisuuden ottaa vastaan kuljetustehtäviä, joihin kilpailijoilla ei ole mahdollisuutta, ja parantaa nykyisten kuljetustehtävien tuottavuutta. Näillä uusilla akseleilla oikea kokoonpano voi tarkoittaa siirtymistä kahdesta etuakselista yhteen, mikä auttaa säästämään hankintahinnassa, polttoaineessa ja huoltokustannuksissa.

Katumaastureiden kuljetusauto

Elefantti Volvo FM:n päälläVolvo tunnetaan matalista alustoista. Kun niihin yhdistetään parannettu akselikapasiteetti, tuloksena on todella monipuolisia kuorma-autoja. Uusi autonkuljetusauto on tästä erinomainen esimerkki. Sen alustakorkeus on erittäin matala, ja sen etupään kuormakapasiteetti on tavallista suurempi. Matalan ohjaamon ansiosta nämä edut voidaan hyödyntää täysimääräisesti lastaamalla katumaastureita yläkuljetustasolle.

– Sama periaate pätee myös nosturiautossa, jossa tarvitaan matala päällirakenne ja alusta, jotta kuorman painopiste saadaan korkealle esimerkiksi venettä nostettaessa, lisää Volvon maansiirtosegmentin johtaja Jonas Odermalm.

Vähemmän turhia matkoja

Jonas Odermalm jatkaa suuremman akselivahvuuden eduista: – Joskus kuljettaja voi huomata konttia noutaessaan sen olevan kuormattu niin, ettei konttia voi kuljettaa etuakselin hyötykuormarajoitusta ylittämättä. Tällöin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ajaa takaisin ilman kuormaa. Nyt kun etuosan lehtijousitus selviytyy 10 tonnin kuormasta, näin tapahtuu todella harvoin.

Jonas Odermalm

Vähitellen purettava kuorma

Vahvat akselit tuovat helpotusta myös vähän kerrallaan purettavan kuorman ongelmaan. Kun kuorma on täysi ja tasaisesti jakautunut, ongelmaa ei ole. Kun kuormaa sitten puretaan takaosasta alkaen eri toimituspisteissä, mikään ei toimi lähimpänä ohjaamoa olevan kuorman vastapainona. Tällöin tasakuorma-auton etuakseli – tai vetoauton vetoakseli – ylikuormittuu helposti.

– Entistä vahvemman etuakselin ansiosta kuljettaja voi huolehtia kuormauksesta ja purkamisesta tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Myös tämä parantaa tuottavuutta, Johan Eknander täydentää.

Maanläheinen ja kantokykyinen

Johan Eknander ei tiedä mitään muuta kuorma-autoa, jossa yhdistyisivät Volvo FM:n tavoin matala alusta ja suuri kuormakapasiteetti. Hän ei myöskään ole erityisen huolissaan siitä, että kilpailijat ottaisivat saavutukset kiinni. – Työtä on tehty paljon: akselin napoja ja jousia on vahvistettu ja uusia suunnitteluperiaatteita on sovellettu, jotta rakenne kestää ylimääräiset kuormitukset ja rasitukset. Olemme myös kehittäneet yhdessä toimittajien kanssa renkaita ja vanteita, jotka toimivat suurempien kuormien ja matalampien rengasprofiilien kanssa.

Millaiset kuljetusyritykset voivat sitten hyödyntää tätä parannusta? – Kaikenlaiset. Jos kuorma-auto lastataan täyteen, Volvo FM on aina etulyöntiasemassa, hän päättää.

Selaa täydellisiä alustaerittelyjä

6
Akselikuormitus