Volvo FM:n kaukosäädin
Suunniteltu kaupungissa, jossa sataa 776 mm vuodessa

Asiantuntija Markus Olsson kertoo meille lisää Volvo FM:n uuden Work Remote -kaukosäätimen ominaisuuksista. – Tämä on täydellinen joka sään apuväline kuorman toistuvaan lastaamiseen ja purkamiseen, jopa täällä sateisessa ja tuulisessa Göteborgissa, hän sanoo innostuneesti.

– Work Remote -kaukosäätimen tarkoitus on helpottaa kuljettajien elämää ja tehdä siitä turvallisempaa, Markus Olsson kertoo. – He voivat kytkeä sillä moottorin päälle ja pois sekä säädellä kierrosnopeutta. Laitteella voi myös säädellä kuorman jakautumista akselien kesken. Kuljettajien ei tarvitse kiiruhtaa lastaamisen aikana edestakaisin tarkistamassa kuormantunnistinta. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun he tekevät töitä yksin. Kun kuljettaja kiinnittää laitteen vyöpidikkeeseen, elektroninen apuväline kulkee kätevästi mukana. Ja koska laitteessa on myös takalaitanostimen käyttöliittymä, laitteita ei tarvita kahta vaan yksi riittää.

Uimaan sen kanssa ei voi mennä

Kaukosäädin muistaa laiturit

Lastauslaiturit ovat joskus pulmallisia. Kaltevien ja epätasaisten pintojen vuoksi kuorma-autoa on vaikea saada samalle tasalle laiturin kanssa. Kuten Markus Olsson huomauttaa, uusi kaukosäädin poistaa rasituksen melkein kokonaan. – Laitteen avulla kuljettaja voi nostaa ja laskea kuorma-autoa sekä kallistaa sitä etu-, taka- ja etusivusuuntaan säätelemällä Volvo FM:n kaukosäädinVolvo FM:n ilmajousitusta. Tiedot voidaan tämän jälkeen tallentaa kaukosäätimen muistiin. Kun kuljettaja sitten palaa samalle lastauslaiturille, hän voi saman tien hakea asetukset muistista. Muistiin mahtuu jopa viisi eri asetusta.

Oma, mukautettu laite

– Saatavana on viidellä digitaalisella tulokanavalla varustettu lisäsäädin eri käyttötarkoituksia varten. Niiden avulla kuljettaja voi tarkistaa erilaisten tunnistinten tilan, esimerkiksi virran, lämpötilan, varoitukset ja tilaraportit, Markus Olsson toteaa.

– Volvo on suunnitellut kaukosäätimen niin, että päällirakentajat voivat kytkeä siihen eri kuljettajien tarvitsemien erikoislaitteiden toiminnot. Eikä kaukosäädintä käyttävän kuljettajan edes tarvitse olla ohjaamossa tai kuorma-auton vieressä. – Esteettömässä ympäristössä olen käyttänyt laitetta jopa sadan metrin päässä ajoneuvosta. Vilkkaassa varastoympäristössä kantama on tietenkin lyhyempi, Markus Olsson huomauttaa.

Ei pelkää vettä eikä korkeita paikkoja

Kun laitteita suunnitellaan nimenomaan kuorma-autonkuljettajille, määritelmä ”kestävä” on hyvä tavoite. Markus kertoo, mitä uuden kaukosäätimen kestävyys tarkoittaa. – Se kestää äärimmäisiä lämpötiloja, –40–85 °C. Laite toimii, vaikka se putoaisi kahdesta metristä tasaiselle pinnalle.

Mutta kuinka se reagoi veteen? – Uimaan sen kanssa ei voi mennä, Markus hymyilee. Markus Olsson– Mutta rankkasade ei ole ongelma eikä mikään.

Lue lisää ECS4-järjestelmästä ja Work Remote -kaukosäätimestä

9
Kaukosäädin