Kultainen lupauksemme – 100% käyttöaste

Jotkin lupaukset on helppo pitää. Toiset kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta. Päätimme tutkia, kumpaa sarjaa Volvon uusi lupaus mahtaa olla. Käännyimme asiassa huoltojohtaja Christian Gustavssonin ja kuljetusratkaisupäällikkö Jarkko Aineen puoleen. – Volvo ei tee lupauksia, joita se ei pysty pitämään, Jarkko Aine toteaa.

Jarkko Aineen mukaan salaisuus on etäyhteyksien mahdollistama ennakointi. Sen ansiosta kuorma-autonvalmistaja voi luottavaisin mielin tarjota asiakkaille Uutta Gold-huoltosopimusta ja siihen sisältyvää lupausta 100-prosenttisesta käyttöasteesta. – Meillä on kova luottamus kehittämäämme teknologiaa kohtaan. Tiedämme, että se on perusteellisesti testattu ja että sen tukena on Euroopan kattava laaja korjaamoverkosto, Jarkko Aine kertoo.

Volvo korvaa pitkittyneen seisonta-ajan

– Juuri näin, Christian Gustavsson sanoo – Se lukee sopimuksessa mustaa valkoisella. Käyttöastelupauksessa luvataan, että seisontatilanteessa huolehdimme kuorma-auton viipymättä takaisin tien päälle. Jos asiakas ei ole jälleen tien päällä sovitussa ajassa, Volvo maksaa korvauksen. Meillä on kuitenkin niin luja usko omiin tuotteisiimme, ettemme varmasti joudu maksajiksi kovin usein.

Tietoliikenneyksikkö – laite lupauksen takana

Volvo FM on varustettu kehittyneellä tietoliikenneyksiköllä (TGW), joka valvoo tarkkaan kuorma-auton tärkeimpiä komponentteja. – Sen avulla voimme tehdä huollot todellisen tilanteen mukaan sen sijaan, että noudattaisimme jäykkää aikataulua ja aiheuttaisimme tarpeettomia käyttökatkoja. Kuorma-auto voidaan huoltaa silloin, kun sitä ei tarvita, Christian Gustavsson kertoo. – Jos jarrupalat tai muut tärkeät osat ovat odotettua paremmassa kunnossa, korjaamo voi tehdä oikaisun huoltosuunnitelmaan. Tämä vaikuttaa myönteisesti kannattavuuteen.

Volvo vastaa äidinkielelläsi, napin painallus riittää

Huomautamme, että parhaitenkin suunniteltuun ja huollettuun kuorma-autoon voi tulla odottamattomia toimintahäiriöitä. Christian Gustavsson on samaa mieltä. – Tämä on erittäin epätodennäköistä, mutta meillä on tietenkin suunnitelmat sen varalta. Vaikka kuorma-autoon tulisi yllättävä toimintahäiriö, kuljetusyrityksen toiminta ei häiriinny, hän lisää. – Yllättävässä toimintahäiriötilanteessa kuljettaja yksinkertaisesti painaa VAS-painiketta. Tällöin muodostetaan automaattisesti suora yhteys Volvo Action Service On Call -palveluun, joka on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä ja kattaa 1 100 korjaamoa eri puolilla Eurooppaa. Kuljettaja yhdistetään asiakaspalvelijalle, joka puhuu kuljettajan kieltä.


Kultainen lupauksemme – 100 %:n käyttöaste


Digitaalinen mekaanikko kulkee mukana

VAS-painike rupesi kiinnostamaan meitä, joten kysyimme Christian Gustavssonilta, mitä sen painamisesta varsinaisesti seuraa. – Tietoliikenneyksikkö lähettää vikakoodit ja kuorma-auton GPS-koordinaatit Volvo Action Serviceen. He ottavat yhteyttä lähimpään Volvo korjaamoon, joten oikeat työkalut ja osat saadaan heti huoltoauton ja pätevien mekaanikoiden mukaan. Näin korjauksista selvitään nopeasti ja kuorma-autolla päästään nopeasti takaisin tien päälle.

VAS-painiketta voi tietysti käyttää myös muissa tilanteissa – jos kuorma-autoon esimerkiksi murtaudutaan. Haluamme kuljettajien ja kuljetusyritysten tietävän, että apu on lähellä, Christian Gustavsson päättää.

Laske paljonko saat säästöjä 100 %:n käyttöasteella

10
Käyttöaste