Tilava toimisto ja esteettömät näkymät

Uudella Volvo FM:llä on useita tärkeitä rooleja. Yksi niistä on rooli toimistona tien päällä. Sillä juuri kuorma-autossa kuljettajat tekevät päivätyönsä. Jotta saisimme käsityksen uudesta kuljettajan ympäristöstä, juttelimme tuotesuunnittelija Louise Karlssonin ja ominaisuuksien kehittämispäällikkö Malin Gabren kanssa.

Louise Karlsson kertoo, mikä on keskeisellä sijalla heidän ajattelussaan. – Jokainen ohjaamoon tehty muutos on suunniteltu tuottavuuden maksimointiin – mukavuudesta tinkimättä.

Kulkua ohjaamoon on helpotettu

Volvo FM:n kuljettajan istuin

Mukavuutta hyvin ulottuvilla

– Ympäristön suunnittelussa on kiinnitetty huomiota ulottuvuuteen, Malin Gabre kertoo. – Tietojen, vipujen ja säätimien täytyy olla helposti kuljettajan ulottuvilla, jotta he voivat tehdä työnsä kunnolla. Ajatus tärkeimpien asioiden priorisoimisesta koskee yhtä lailla myös mittareita ja hallintalaitteita. – Tärkeät tiedot näkee yhdellä vilkaisulla, Malin Gabre kertoo. Nopeusmittari, kierroslukumittari ja muut tärkeät mittarit ovat keskeisellä paikalla kuljettajan näkökentässä. Harvemmin käytetty tieto on hieman etäämmällä, jotta häiriöiltä vältytään.

Tilaa liikkua

Kuljettajia on kaikenkokoisia ja -muotoisia. Yksi tarvitsee enemmän tilaa kuin toinen. – Uuden Volvo FM:n ohjaamo on suunniteltu helpottamaan liikkumista – riippumatta siitä, kuka on ohjauspyörän takana, Louise Karlsson toteaa. – Siksi olemme sijoittaneet monet hallintalaitteet ja katkaisimet kojelautaan. Niitä ovat esimerkiksi I-Shift -hallintalaite, sähkötoiminen seisontajarru ja USB-portti. Suunnittelimme ne myös niin, että ne myötäilevät kojelaudan muotoja – jotta ne eivät varmasti ole tiellä. Oven säilytystila on myös suunniteltu uudelleen niin, että kulku ohjaamoon on helpottunut.

Uudessa ohjaamossa on myös hyödynnetty uusia mukautettavia katkaisimia. Tämän innovaation ansiosta kuljettajat voivat järjestää ja ryhmitellä toimintoja uudelleen tarpeidensa mukaan – käyttötarkoitukseen katsomatta. – Se lisää ohjaamon mukavuuden ja tuttuuden tuntua, Louise Karlsson sanoo.

Suunnittelua ohjaavat kuljettajat

Jotta ohjaamon suunnittelutyö etenee varmasti oikealla tavalla, Volvo puhuu ihmisille, joiden mielipide painaa eniten – nimittäin kuljettajille. – Järjestämme säännöllisesti asiakasklinikoita, joissa kuljettajat kutsutaan arvioimaan ajatuksiamme. Näin selvitämme, ovatko ideamme riittävän hyviä, Louise Karlsson kertoo. Näistä klinikoista saatu palaute on ollut ratkaisevan tärkeää uuden Volvo FM:n kuljettajan työympäristön optimoinnissa.

Volvo FM -työympäristö

Toissijaiset tiedot ensisijaisen tärkeitä

SID (Secondary Information Display) -näyttö on integroitu kojelautaan, ja sen uusi näyttö helpottaa navigointia. Siinä näkyvät audion, puhelimen ja Dynafleet-palvelun tiedot sekä näkymä jopa neljästä kamerasta. – Se on parempi ratkaisu kuin nykyinen kojelaudasta nouseva näyttö, koska se ei kavenna kuljettajan näkökenttää, Malin Gabre kertoo.

Kyseessä ei olisi Volvon kuorma-auto ilman koko joukkoa kehittyneitä turvallisuusominaisuuksia. – Etutörmäysvaroitin, tutkaohjattu ACC-vakionopeudensäädin ja kaistanvaihtovahti ovat nyt mukana jopa päiväohjaamoissa.

Käden ulottuvilla

Kuljettajat tuovat ohjaamoon kaikenlaista tavaraa, joka helpottaa työntekoa – kyniä, kirjoituslevyjä, puhelimia, kuppeja, mukeja ja henkilökohtaisia tavaroita. – Siksi olemme luoneet lisää säilytystiloja, Malin Gabre kertoo. – Lisävarusteet – esimerkiksi PC-teline ja paperikori – luovat sellaista ilmapiiriä, että kyse on toimistosta tien päällä. Mukana on jopa esiintaitettava pulloteline, johon mahtuu kahden litran PET-limsapullo, Malin Gabre lisää.

Malin Gabre

Uusi ohjauspyörä

Koska kuljettajat viettävät suurimman osan työpäivästä ohjauspyörän takana, runsas määrä verhoiluvaihtoehtoja on tervetullut helpotus väsyneille hartioille. – Uusi ohjauspyörä voidaan verhoilla monella eri tavalla, joten kuljettaja löytää aina itselleen sopivan vaihtoehdon. Ohjauspyörässä on nyt myös enemmän toimintoja, joten kuljettaja voi hallita tärkeiden mittareiden toimintaa ja SID (Secondary Information Display) -näyttöä hyvin pienillä liikkeillä, Louise Karlsson kertoo.

Vaivaton seisontajarru

Volvo FM on varustettu uudella elektronisella seisontajarrulla, joka toimii automaattisesti. – Se on erinomainen ratkaisu kuljettajille, joilla on vuoronsa aikana useita pysähdyksiä, Louise Karlsson kertoo. – Jarru kytkeytyy päälle Volvo FM:n paineilmapistooliheti, kun moottori sammutetaan. Eikä sitä tarvitse erikseen kytkeä pois päältä, sillä se tapahtuu automaattisesti, kun kosketat kaasupoljinta.

Paikat siistiksi pistoolilla

Volvo FM voidaan varustaa paineilmapistoolilla, joka saa paineilman istuimen paineilmalähdöstä. Louise Karlsson kertoo: – Se on helppo tapa pitää hallintalaitteet ja kojelauta siistinä. Oviaukossa ei ole karmeja tai reunuksia, joten voit puhaltaa pikkuroskat suoraan ulos!

360 asteen näkymä Volvo FM:n ohjaamossa

8
Työympäristö