Alusta on suunniteltu ankariin olosuhteisiin.

Volvo FMX on kehitetty parhaaksi mahdolliseksi maansiirtoautoksi. Siksi olemme suunnitelleet alustan kestämään ankarimpia mahdollisia työskentelyolosuhteita ja raskaimpia kuormia – vuodesta toiseen.

Maansiirtoajo on kuitenkin paljonkin muuta kuin raskaat kuormat ja vaativa maasto. Siksi Volvo FMX:n on saatavilla monia älykkäitä polttoainetaloutta ja ajomukavuutta parantavia alustaominaisuuksia, kuten tridem-teli, automaattinen luistonestojärjestelmä ja ilmajousitus.

Alustakorkeudet (likimääräinen)

  • Medium 900 mm
  • Normaali: 1000 mm
  • X-korkea: 1200 mm
  • XX-korkea: 1240 mm

Akselivälit

  • Vetoautot: 3 000–4 100 mm
  • Tasakuorma-autot: 3 200–6 700 mm

Näytä alustan kaikki tiedotVolvo FMX:n takailmajousitus

Takaosan ilmajousitus. Nyt myös jokapyörävedolle.

Useimmilla maansiirtoautoilla ajetaan kuormaamattomana vähintään puolet ajasta. Yleensä kyyti on tällöin kuoppaista ja värinät välittyvät koko alustan läpi. Ilmajousitus ratkaisee nämä ongelmat. Eteneminen on tasaista ja mukavaa, mikä säästää kuljettajaa ja suojaa kuorma-autoa ja lastia tarpeettomalta kulumiselta. Ilmajousituksemme on suunniteltu erityisesti maansiirtoautoihin, ja se on nyt saatavana myös 4×4-, 6×6-, 8×6- ja 10×6-akselikokoonpanoihin.

Lue lisää maansiirron ilmajousituksesta

Lue sisäpiirin kertomus uudesta ilmajousituksesta

Volvo FMX:n uusi vetävä etuakseli

Vetävä etuakseli. Mutta vain tarvittaessa.

Kun ajat äärimmäisen vaativassa maastossa, tarvitset luultavasti kuorma-auton, jossa on joko vetävä etuakseli tai jokapyöräveto. Automaattinen luistonesto (ATC) on uusi mullistava ominaisuus, joka kytkee etuakselivedon päälle automaattisesti vain silloin, kun sitä todella tarvitaan. Näin käytettävissä on aina riittävä pito ilman kiinni jäämisen vaaraa. Mutta mikä tärkeintä, kun vetävä akseli ei ole kytkettynä, polttoainetta säästyy jopa 2 prosenttia tavanomaiseen etuakselikytkentään verrattuna. ATC kuuluu vakiovarusteena 4×4-, 6×6-, 8×6- ja 10×6-kokoonpanoihin.

Lue lisää automaattisesta luistonestojärjestelmästä

Lue sisäpiirin kertomus uudesta vetävästä etuakselista

Teliakselin nosto

Haluatko pienentää sekä polttoaineenkulutusta että kääntösädettä?
Nosta akseli ylös.

Teliakselin nosto on mullistava uusi ominaisuus, joka auttaa ajamaan tehokkaasti aina. Sen ansiosta 6×4- ja 8×4-akselikokoonpanon kuorma-autoissa voidaan hyödyntää sekä telivetoisen pito ja kuormakapasiteetti että kaksivetoisen ajettavuus ja tehokkuus. Yhdessä ja samassa ajoneuvossa.

Lue lisää teliakselin nostosta

Aiempaa suurempi etuakselipaino

Jopa kaksi tonnia lisää massaa etuakseleille. Ajotehtävästä riippumatta.

Tuottavuuden kannalta mikään on tuskin yhtä tärkeää kuin kuormakapasiteetti – jokainen lisätonni on erittäin arvokas ja näkyy suoraan katteessa ja tuottavuudessa. Erityisen tärkeää se on suljetuilla alueilla, joilla kuorma-auton tekninen kokonaismassa voidaan käyttää kokonaan hyödyksi. Osittain tämän takia olemme nostaneet kaksoisetuakseliemme etujousituksen kapasiteetin 18 tonnista 20 tonniin. Vetävä etuakseli suoriutuu nyt jopa 10 tonnin kuormasta.

Volvo FMX:n monta ohjaavaa akselia

Kolmiakselinen teli.
Pienempi kääntösäde ja polttoaineenkulutus.

Tridem-telin kääntösäde on huomattavasti pienempi kuin maansiirtoautoissa yleisellä kokoonpanolla, jossa on kaksi etuakselia. Akselivaihtoehtoina ovat kanto- ja pusher-akseli (tai molemmat 8×2-akselikokoonpanoon). Molemmat akselit ovat hydraulisesti ohjattuja, ja ne voidaan nostaa ilmaa kuormaa ajettaessa, mikä säästää polttoainetta ja vähentää turhaa renkaiden kulumista. Kolmiakselinen teli on hyväksytty jopa 36 tonnin tekniselle kokonaismassalle eli suurin sallittu tekninen auton kokonaismassa on jopa 56 tonnia 10×4-akselikokoonpanolla.

Lue lisää tridem-telin eduista
Peter Frleta kertoo, miten tridem-telin avulla säästetään aikaa ja rahaa

Viisiakselinen Volvo FMX

Viisiakseliset kuorma-autot suoraan tehtaalta.
Ei enää turhia jälkiasennuksia.

Volvo voi toimittaa nyt viisiakselisia kuorma-autoja suoraan tehtaalta. Tällä on lukuisia etuja akselin jälkiasennukseen verrattuna. Toimitamme kuorma-auton täysin tyyppihyväksyttynä. Saat kuorma-autosi nopeasti ja ilman pelkoa kalliista muutostöistä. Lisäksi saat täyden takuun ja Volvo jälkimarkkinatuen, mikä pienentää kokonaiskäyttökustannuksia pitkällä aikavälillä. Valittavana olevat akselikokoonpanot ovat 10×4 ja 10×6 (vetävällä etuakselilla).
Lue lisää viisiakselisista kuorma-autoista

EBS rumpujarruihin

EBS. Nyt myös rumpujarruihin.

Jarruvalikoimaamme tehdyn lisäyksen ansiosta rumpujarrujen valinta ei tarkoita enää jarrutehosta tinkimistä. Elektronisesti ohjatuissa EBS-jarruissa on lukuisia erittäin hyviä ominaisuuksia. Ne reagoivat huomattavasti perinteisiä järjestelmiä nopeammin, ne ovat erittäin tehokkaat, ja niissä on erinomainen jarrutuntuma. Lisäksi käytettävissä on myös hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten Brake Blending (jossa käyttöjarruja täydennetään lisäjarruilla), mäkilähdön aputoiminto ja Launch Control (jossa jarrut toimivat yhdessä I-Shiftin kanssa). EBS ja rumpujarrut yhdessä on saatavana tiettyihin akselikokoonpanoihin ja alustakorkeuksiin.

Joustava alustarakenne

Volvo FMX -vetoauton alustarakenne

Akkukotelo (BBOX-L)
Sitä on siirretty 300 mm eteenpäin vanhaan ratkaisuun verrattuna. Vetoautoissa tämä tarkoittaa 100–120 litraa lisää polttoainetilavuutta.

Akkukotelo (BBOX-EF)
Sijoittaminen takaosaan runkopalkkien väliin on mahdollista vetoautoissa.

AdBlue-säiliö
Vetoautoissa 50 litran AdBlue-säiliö voidaan asentaa rungon päälle ohjaamon taakse, jolloin polttoainetilavuutta saadaan lisää (ADTP-BC).

APM
Vetoautoissa APM (Air Production Modulator) on sijoitettu runkopalkkien väliin, jotta alustaan asennettaville varusteille, kuten polttoainesäiliöille, jää enemmän tilaa.


Volvo FMX -tasakuorma-auton alustarakenne

Vapaata runkotilaa
Alustan komponentteja voidaan siirtää taaksepäin, jotta nosturin jaloille tai muille laitteille jää tilaa. (FAA10; noin 500 mm), (FAA20; noin 600 mm).

Päällirakentajalle tarkoitettu rungon reikärivi

Ylin reikärivi rungossa on varattu päällirakentajalle. Kaikki ylimmässä reikärivissä olevat kannattimet on muotoiltu päällirakentajaa silmälläpitäen, ja niissä on 8 mm:n välilevy, joka voidaan korvata päällirakentajan kuormakorikiinnikkeellä Ylemmällä reikärivillä ei käytetä niittejä.

Nosturin valmiussarja
Nosturin kiinnityslevyt voidaan asentaa tehtaalla.

Takailmajousitus ja pieni takaylitys
Takaylitystä voidaan lyhentää, koska uudelleensuunniteltu kallistuksenvakaaja on suunnattu eteenpäin. Tästä on hyötyä paitsi maansiirtosovelluksissa myös asfaltointi- ja vaihtolavasovelluksissa.