Alusta on suunniteltu ankariin olosuhteisiin.

Uusi Volvo FMX on kehitetty yhteen tarkoitukseen – nimittäin parhaaksi mahdolliseksi maansiirtoautoksi. Siksi olemme suunnitelleet alustan ja pyörien ripustukset kestämään soramonttujen ankaria olosuhteita. Seuraavassa joitakin poimintoja ominaisuuksista:

Alustakorkeudet (likimääräinen)

  • Medium 900 mm
  • Normaali: 1000 mm
  • X-korkea: 1200 mm
  • XX-korkea: 1240 mm

Akselivälit

  • Vetoautot: 3 000–4 100 mm
  • Tasakuorma-autot: 3 200–6 700 mm

Näytä alustan kaikki tiedot



Volvo FMX:n takailmajousitus

Takaosan ilmajousitus.

Takailmajousitus on kehitetty nimenomaan maansiirtoajon tarpeisiin. Jousituksen ansiosta akselikuorman jakautumista voidaan muuttaa. Jousitus vaimentaa tärinän erittäin tehokkaasti, joten keskinopeus voidaan pitää suurempana kuorma-autoa vahingoittamatta.

Lue lisätietoja GRAS-G2-ilmajousituksesta.

Lue sisäpiirin kertomus uudesta ilmajousituksesta

Volvo FMX:n uusi vetävä etuakseli

Jokapyöräveto.

Jos haluat varmasti välttyä juuttumasta mutaan, 4x4- tai 6x6-akselirakenne on oikea valinta. Samoin on vetävällä etuakselilla varustettu 8x6-malli, joka kuuluu nyt Volvon vakiotarjontaan.

Uusi vetävä etuakseli on samassa kohdassa kuin ei-vetävä akseli, 100 mm entistä edempänä, minkä ansiosta lähestymiskulma on todella käytännöllinen ja hyödyllinen.

Lue lisää jokapyörävedosta ja vetävästä etuakselista.

Lue sisäpiirin kertomus uudesta vetävästä etuakselista

Volvo FMX:n monta ohjaavaa akselia

Monta ohjaavaa akselia.

Jos kuljetat raskaita kuormia kiemurtelevilla teillä, monta ohjaavaa akselia voi olla sinulle oiva ratkaisu. Yhdellä etuakselilla ja ohjaavalla kantoakselilla varustetussa 8x4 Tridem -mallissa on hämmästyttävän pieni kääntösäde. Kaksoisetuakseleilla varustettu 8x4-malli sopii erityisen hyvin nosturi- ja betonisekoitinautoihin.

Lue lisää monen ohjaavan akselin kokoonpanoista.

Peter Frleta kertoo, miten tridem-telin avulla säästetään aikaa ja rahaa

Joustava alustarakenne

Volvo FMX -vetoauton alustarakenne

Akkukotelo (BBOX-L)
Sitä on siirretty 300 mm eteenpäin vanhaan ratkaisuun verrattuna. Vetoautoissa tämä tarkoittaa 100–120 litraa lisää polttoainetilavuutta.

Akkukotelo (BBOX-EF)
Sijoittaminen takaosaan runkopalkkien väliin on mahdollista vetoautoissa.

AdBlue-säiliö
Vetoautoissa 50 litran AdBlue-säiliö voidaan asentaa rungon päälle ohjaamon taakse, jolloin polttoainetilavuutta saadaan lisää (ADTP-BC).

APM
Vetoautoissa APM (Air Production Modulator) on sijoitettu runkopalkkien väliin, jotta alustaan asennettaville varusteille, kuten polttoainesäiliöille, jää enemmän tilaa.


Volvo FMX -tasakuorma-auton alustarakenne

Vapaata runkotilaa
Alustan komponentteja voidaan siirtää taaksepäin, jotta nosturin jaloille tai muille laitteille jää tilaa. (FAA10; noin 500 mm), (FAA20; noin 600 mm).

Päällirakentajalle tarkoitettu rungon reikärivi

Ylin reikärivi rungossa on varattu päällirakentajalle. Kaikki ylimmässä reikärivissä olevat kannattimet on muotoiltu päällirakentajaa silmälläpitäen, ja niissä on 8 mm:n välilevy, joka voidaan korvata päällirakentajan kuormakorikiinnikkeellä Ylemmällä reikärivillä ei käytetä niittejä.

Nosturin valmiussarja
Nosturin kiinnityslevyt voidaan asentaa tehtaalla.

Takailmajousitus ja pieni takaylitys
Takaylitystä voidaan lyhentää, koska uudelleensuunniteltu kallistuksenvakaaja on suunnattu eteenpäin. Tästä on hyötyä paitsi maansiirtosovelluksissa myös asfaltointi- ja vaihtolavasovelluksissa.