Volvo FMX:n keula

Kuinka puskuri vaikuttaa käyttöasteeseen?

Kuorma-auto voi helposti kolhiintua ja vahingoittua sorakuopissa ja ahtaissa, pimeissä louhoksissa. Siksi ajovalot tarvitsevat hyvän suojauksen. Mikään ei saa päästä vahingoittamaan öljypohjaa. Puskurien täytyy kestää kovaa käyttöä. Vaikka jotain sattuukin, hyvää kuorma-autoa ei tarvitse heti olla viemässä korjaamolle. Töitä pitää pystyä jatkamaan niin kuin ei mitään. Koska käyttöaste on kaikki kaikessa.

  Lue sisäpiirin kertomus entistä järeämmästä rakenteesta

Volvon pääohjaamosuunnittelija kertoo ohjaamon ulkoasun taustoista


The sturdy bumper

Järeä puskuri.

Se on valmistettu teräksestä, se on kolmiosainen ja sen kiinnikkeet ovat näkyviä ja helposti irrotettavia. Tämän ansiosta vahingoittuneen osan vaihtaminen käy helposti. Joten jos tielle sattuu vaikka kiviröykkiö, kuorma-auto ei ole millänsäkään. Puskurissa ei edes välttämättä näy vaurioita. Syynä on teräspuskurin paksu polypropeenipäällyste, joka palautuu törmäyksen jälkeen alkuperäiseen muotoonsa.

Volvo FMX:n etualleajosuoja

Suojaava etualleajosuoja.

Keulan etuosan rakenne on kokonaisuudessaan laatikkomainen. Kaikki osat vuorovaikuttavat keskenään, joten rakenne on erittäin järeä, mutta samalla myös kimmoisa törmäyksissä, joissa toisena osapuolena on henkilöauto. Olemme kohdelleet kuorma-autoa todella kaltoin testeissämme, paljon pahemmin kuin normaalissa käytössä. Olemme vakuuttuneita siitä, että keula on markkinoiden kestävin.

Volvo FMX:n pohjapanssari

Pohjapanssari.

Tämä moottorin alla oleva suojalevy todellakin suojaa tehokkaasti. Se on 3 mm paksu, eikä se suojaa vain moottorin öljypohjaa vaan myös letkuja ja jäähdytintä. Kaikki mikä särkyy helposti maastoajossa on hyvässä suojassa – jopa peruutettaessa.

Pohjapanssarissa on vielä yksi hyvä puoli: jos nimittäin ajat erityisen pölyisessä ympäristössä, panssari vähentää pölypyörteiden määrää.