Virtaviivainen pohjaprofiili. Usein jopa kuljettajaa linjakkaampi.

Ilmajousituksessa on monia etuja perinteiseen lehtijousitukseen verrattuna. Eteneminen on tasaisempaa tien kuntoon katsomatta, jolloin kuorma-autoon, kuormaan ja, mikä tärkeintä, myös kuljettajaan kohdistuva rasitus pienenee. Valikoimaamme kuuluu erityisesti maansiirtoautoja varten kehitetty takailmajousitus, jossa on suuri maavara (vähintään 300 mm) ja joka kestää kovassakin maastossa.

Nyt se on lisäksi saatavana kuorma-autoihin, joissa on vetävä etuakseli (4×4, 6×6, 8×6 ja 10×6), ja kaikkein vaativimpiin ajo-olosuhteisiin.

 

Tutustu erikoissuunnitellun ilmajousituksen käyttötarkoituksiin


GRAS-G2-ilmajousitus, jossa korkea maavara


Taka-akselipainojen optimointi

Parempi pito ja suurempi keskinopeus

Ilmajousituksen ansiosta akselipaino on optimaalinen kaikilla akseleilla, jolloin pito paranee. Kuljettaja voi vaikuttaa pitoon tarpeen mukaan säätelemällä akselikuorman jakautumista. Ilmajousituksen ansiosta kuorma-auton tärinä vähenee ja ajomukavuus – etenkin ilman kuormaa ajettaessa – paranee. Tämän ansiosta myös keskinopeus voidaan pitää suurempana.

Kaikkein vaativimpiinkin ajo-olosuhteisiin

Kaikkein vaativimpiinkin ajo-olosuhteisiin

Tähän asti vaativassa maastossa ajettaviin kuorma-autoihin piti yleensä valita lehtijousitus. Mutta se on nyt historiaa. Uusi ilmajousituksemme on nyt saatavana myös kaikkiin jokapyörävetoisiin akselikokoonpanoihin (4×4 and 6×6) ja vetävällä etuakselilla varustettuihin kuorma-autoihin (8×6 ja 10×6).

Vakaajat telin keskivaiheilla

Vakaajat telin keskivaiheilla

Kallistuksenvakaaja on sijoitettu niin, että alustaan kohdistuvat vääntövoimat pienenevät ja vierintä- sekä kippausvakaus paranevat. Myös tämä vaikuttaa suotuisasti maavaraan.

Ilmapalkeet akselin yläpuolella

Ilmapalkeet asennettu akselin yläpuolelle

Ilmapalkeet on suojattu entistä paremmin, ja ne on sijoitettu niin, että maavarasta on saatu mahdollisimman suuri. Muiden osien sijoittamisessa on noudatettu samaa periaatetta. 

Saatavana olevat vaihtoehdot

Tyyppi Akselit Akselipaino/telimassa Välitys Kanto- ja pusher-akselit
Yksi
RAD-G2 4×2, 4×4 13 t Akseli/napa
Teli
RADD-G2 6×4, 6×6, 8×4, 8×6 21/23/26 t Akseli/napa
Tridem
RADDT-G2 8×4, 10×4, 10×6 27/33/36 t Akseli/napa Kantoakseli (ohjaava)