Uuden Volvo FMX:n ohjaamoerittelyt

Tällä sivulla on tietoja seuraavista:
  • Ohjaamon mitat
  • Ohjaamon ominaisuudet

 

Ohjaamon mitat

Päiväohjaamo
Päiväohjaamo (FMX-DAY) on mukava ja ergonominen kuljettajan työympäristö. Sisäkorkeus 157 cm, moottoritunnelin kohdalla 114 cm.

 

Makuuohjaamo
Makuuohjaamossa (FMX-SLP) on mukavat yöpymistilat yhdelle henkilölle. Sisäkorkeus 157 cm, moottoritunnelin kohdalla 114 cm.

 

Globetrotter-ohjaamo
Globetrotter-ohjaamossa (FMX-HSLP) on mukavat yöpymistilat kahdelle henkilölle. Korkean rakenteensa ansiosta ohjaamossa on lisäsäilytystilaa. Sisäkorkeus 196 cm, moottoritunnelin kohdalla 153 cm.

 Volvo FMX:n päiväohjaamo sivulta kuvattuna    Volvo FMX:n makuuohjaamo sivulta kuvattuna    Volvo FMX:n Globetrotter-ohjaamo sivulta kuvattuna
Näkymä sivulta Näkymä sivulta Näkymä sivulta
 
 Volvo FMX:n päiväohjaamo ylhäältä kuvattuna    Volvo FMX:n makuuohjaamo ylhäältä kuvattuna    Volvo FMX:n Globetrotter-ohjaamo ylhäältä kuvattuna
Näkymä ylhäältä Näkymä ylhäältä Näkymä ylhäältä
 
 Volvo FMX:n päiväohjaamo sisältä sivulta kuvattuna    Volvo FMX:n makuuohjaamo sisältä sivulta kuvattuna    Volvo FMX:n Globetrotter-ohjaamo sisältä sivulta kuvattuna
Mittanäkymä Mittanäkymä Mittanäkymä

Miehistöohjaamo
Miehistöohjaamo, jossa on runsaasti tilaa jopa seitsemälle henkilölle. Sisäkorkeus 1 590 mm.
       
 Volvo FMX crew cab side view
 
       
 Volvo FMX crew cab top view        

Ohjaamon ominaisuudet

Ohjaamon nelipistejousitus
Kierrejouset ja iskunvaimentimet tai ilmajousitus takana ja automaattinen korkeudenhallinta.

Ilmanotot
Ilmanotto vasemmalla puolella, saatavana korkea tai matala versio.

Värit
Noin 850 värisävyä.

Istuinverhoilu
Robust Tekstiili, tekstiili/keinonahka tai nahka
Dynamic Tekstiili, tekstiili/keinonahka tai nahka
Progressive Pehmeä tekstiili tai nahka
Kaikki istuimet ovat saatavana omalla ilmanvaihdolla varustettuina versioina.

Seinäverhoilu
Robust Keinonahka
Dynamic Tekstiili
Progressive Tekstiili

 

Kuljettajan istuin
Kaksi mukavuustasovaihtoehtoa: Standard ja Comfort. Molemmat vaihtoehdot ovat saatavana valinnaisilla verhoilumateriaaleilla. Istuimen säätömahdollisuudet ovat pituussuunnassa 200 mm ja korkeussuunnassa 100 mm. Kuljettajan istuimessa on vakiona niskatuki, säädettävä ja kääntyvä selkänoja, ristiselän tuki, säädettävyys pystysuunnassa ja eteen/taakse sekä istuimen kaltevuuden säätö.

Apukuljettajan istuin
Kaksi mukavuustasovaihtoehtoa: Standard ja Comfort. Molemmat vaihtoehdot ovat saatavana valinnaisilla verhoilumateriaaleilla. Apukuljettajan istuimissa on vakiona niskatuki.

Vuoteet
Alavuoteen mitat 70×200 cm.

Erittäin mukavat 16 cm:n patjat, joissa pussijousitus. Kolme kovuusvaihtoehtoa: pehmeä, puolipehmeä ja kova. Kaksi valinnaista patjansuojusta parantavat yöpymismukavuutta ja helpottavat vuoteen sijaamista.

Comfort-ylävuoteen mitat: 70×190 cm tai 60×190 cm (lisävaruste Globetrotter-ohjaamoon).

 

Sisätilojen säilytysratkaisut
Tuulilasin yläpuolella on kaksi säilytystilaa säleovilla ja neljä ISO-paikkaa, joista yksi on varattu ajopiirturille. Makuu- ja Globetrotter-ohjaamon vuoteen alla on kaksi suurta säilytystilaa, joihin pääsee käsiksi ulkopuolelta, ja yöpymistiloissa on kaksi säilytystilaa lehdille ja muulle pikkutavaralle. Kojelaudassa on neljä avointa säilytystilaa, pieni säilytyslokero, DIN-paikkaan tuleva säilytystila, tavarasyvennys ja pulloteline.

Ulkoiset säilytysratkaisut
Apukuljettajan ja kuljettajan istuinten takana on säilytystilat, jotka voi avata ulkokautta.

Kattoluukku
Ohjaamossa on kattoluukku, jota voi avata 50 mm. Sisäpuolella on rei'itetty häikäisysuoja, joka toimii myös hyönteisverkkona, kun luukku on avattuna. Kattoluukku on käsitoiminen.

Ohjauspyörä
Ohjauspyörästä on kuorma-auton erittelystä riippuen kaksi halkaisijaltaan erikokoista vaihtoehtoa – 450 mm tai 500 mm. Ohjauspyörän korkeuden säätövara on 90 mm ja sen kulman säätövara 28 astetta. Ohjauspyörä on saatavana sekä turvatyynyllä että ilman. Vakionopeudensäädintä, merkinantotorvea, puhelinta sekä kuljettajan näytön ja SID (Secondary Information Display) -näytön toimintoja voi käyttää turvallisesti ja kätevästi ohjauspyörässä olevilla hallintalaitteilla.

Ilmastointi
Ilmastointivaihtoehtoja on kaksi:

  • Käsisäätöinen ilmastointi (MCC).
  • Täysautomaattinen, elektronisesti ohjattu ilmastointi (ECC/ECC2).

Ilmastointia voidaan täydentää myös ohjaamon ja moottorin pysäköintilämmittimellä.