ˮMitä ahkerammin käytät, sitä paremmalta se näyttää.ˮ

Uusi Volvo FMX näyttää huomattavasti järeämmältä, koska sitä se myös on. Muotoilu on hyvin aitoa ja rehtiä, sillä siitä käy ilmi kuorma-auton todellinen olemus; ajoneuvo on nimittäin erittäin jykevä ja kestävä.

Asok George vastaa Volvo kuorma-autojen ulkotilojen muotoilusta. Hänellä on kyky ilmentää Volvon brändiä ajoneuvojen visuaalisessa ilmeessä.

– Volvo FMX on maansiirtoauto, jonka ulkomuoto henkii järeyttä ja kestävyyttä juuri Volvolle ominaisella tavalla. Olemukseltaan se sopii mainiosti louhokselle tai kaivokseen. Mutta sen muotoilussa on myös hienostuneisuutta, sillä se on kotonaan myös lentoasemalla tai kaupungin ihmisvilinässä. Juuri tämä järeän ja miellyttävän yhdistelmä on Volvolle ominaista.

Kaikki sellainen on riisuttu, joka ei tuo lisäarvoa

Millä tavoin aito?

– Uudessa mallissa ovat kaikki tutut FMX-piirteet, mutta nyt pidemmälle kehitettyinä ja paranneltuina. Karjapuskuri on kookkaampi ja järeämpi aivan kuten puskurin kulmaosatkin, joissa on nyt samanlaiset näkyvät kiinnikkeet osanvaihdon helpottamiseksi. Keskellä sijaitsevan hinauslaitteen peittona ei enää ole muovilevyjä, ja uudet ajovalot on sijoitettu entistä korkeammalle vaurioitumisen välttämiseksi.

Volvo FMX:n puskurin kulmaosat

Ei piiloon vaan paremmin esille

Kiinnikkeiden näkyvät osat on suunniteltu ulkoasultaan näyttäviksi. Tämä noudattaa periaatetta, jonka mukaan toiminnallisuuteen pyritään lisäämään arvoa. Puskurin yksittäisten kulmaosien tai helmapaneelien vaihto käy nyt varsin ripeästi ja vähin vaivoin. Kuorma-auton visuaalisessa ilmeessä on muutakin uutta: Volvon Rautamerkki on entistä suurempi, ja myös sen poikki kulkevaa palkkia on uudistettu. Mutta miten uudistukset heijastuvat kuorma-auton käyttöön?

Työhön luotu

– Volvo FMX:n kuljettajat ovat ammattilaisia. He arvostavat yksityiskohtia, joiden avulla he suoriutuvat paremmin päivittäisessä työssään. Kuorma-auton kestävyyden ansiosta he saavat enemmän aikaiseksi, ja häiritseviä viivästyksiä tulee entistä vähemmän. Toki nämä kuorma-autot kolhiintuvat ja likaantuvat työkäytössä. Uskon kuitenkin tämän vain lisäävän niiden vetovoimaa. Ne ovat kuin farkut, eli mitä ahkerammin käytät, sitä paremmalta ne näyttävät.

Asok George

Entistä ylempänä

Tosielämässä Volvo FMX on kerrassaan vaikuttava näky. Ohjaamon keulan alaosa sijaitsee 40 millimetriä korkeammalla kuin aiemmin, ja etupään suojalevy tuo entistä suuremman maavaran korostetummin esiin. Uuden Volvo tuoteperheen muiden mallien tapaan myös FMX:n ajovaloissa on uudet, tunnusomaisen V-malliset LED-valot, mutta FMX:ssä ne ovat muodoltaan yksilölliset ja pienempikokoiset.

Loppusanat

Juttutuokion lopuksi Asok George luonnehtii vielä kehitystä.

– Ensimmäinen FMX nousi muotoilullaan esikuvaksi maansiirtosegmentissä. Nyt, vain kolme vuotta myöhemmin, nostamme rimaa vieläkin korkeammalle. Luomme jälleen uusia standardeja.

Tutustu todellisen maansiirtoauton yksityiskohtiin

1
Design