Ei huolta, koukku kantaa 20 tonnia enemmän kuin ennen

Uusi Volvo FMX on rakennettu kestämään maansiirtotyölle tyypillistä ankaraa ja kuluttavaa ajoa. Se kestää jopa 32 tonnin painon vetokoukussa. Toimintakyky säilyy, vaikka osuisit sepelikasaan tai jopa betoniseinään. Volvo FMX:n ei pitäisi olla siitä millänsäkään.

Uuden keulan suunnittelija on tyynen oloinen mies, jonka pää leikkaa kuin partaveitsi – vaikka hän olemukseltaan sopisi jääkiekkokaukaloonkin. Hans Bergqvist kertoo keulan suunnittelutyöstä. – Panostimme erityisesti kestävyyteen ja huollettavuuteen. Kokonaisuuteen lisättiin monia teräsosia, mutta painonlisäys oli minimaalinen, vain 5–6 kiloa. Järeyttä sen sijaan on nyt monta kertaa enemmän.

Vaimentaa energiaa kuin suuri jousi

Harkitusti laatikkomainen

– Uusi vetopalkki, karjapuskuri ja suojapanssari on kiinnitetty kookkailla kiinnikkeillä etupään alleajosuojaan. Tuloksena on laatikkomainen rakenne. Keula toimii alustan jatkona, mikä tekee siitä uskomattoman kestävän. Niinpä se vaimentaa jättikokoisen jousen tavoin energiaa, jonka törmäys pienellä nopeudella aiheuttaa. Lisäksi se eliminoi ominaisvärähtelyn ja tähän liittyvän ohjaamon tärinän miltei täysin, Hans Bergqvist kertoo.

Vetopalkki on vankkaa tekoa, ja voit hyvin kiivetä sen päälle huoltamaan tuulilasia.
Volvo FMX:n vetopalkki

Muoto palautuu jousen tavoin

Rakenteen kestävyyttä mitataan erilaisilla testeillä. Yhdessä niistä tunkeutumiskestävyyttä testataan kohdistamalla keulaan kolmen tonnin paine teräspylvään välityksellä. Laatikkomainen rakenne toimii jousen tavoin, ja sen muoto palautuu miltei täysin entiselleen.

Toisessa testissä käytetään raskasta betonikappaletta. Kuorma-auto törmää siihen noin 5 km/h:n nopeudella, jolloin muodostuu valtavasti energiaa. Teräksinen keula taipuu hieman, mutta palautuu suurelta osin muotoonsa. Keulan järkähtämätön lujuus ja puskurin kumimainen polypropeeni muodostavat voittavan yhdistelmän.

Vetopalkki

Lisää terästä, parempi käyttöaste

– Kuorma-auton kulmat ovat sangen suojattomat, minkä vuoksi puskurin kulmapalat on tehty 3 mm:n vahvuisesta lujasta teräksestä, Hans Bergqvist kertoo. Uudet ajovalot ovat selvästi entistä korkeammalla puskurin yläpuolella ja siten vähemmän alttiina vaurioille. Helmapaneeleja ei ole limitetty, vaan ne ovat erillisiä. Siksi näkyvien vaurioiden vaikutus jää rajalliseksi.

Hans Bergqvist

– Jos keulaan kaikesta huolimatta tulee vakavampia vaurioita, osanvaihto onnistunee omatoimisestikin, sillä kaikki ruuvit ovat näkyvissä ja helppopääsyisiä. Tämä saa varmasti hyvän vastaanoton asiakkailta, sillä siitä koituu säästöä ja se parantaa käytettävyyttä.

32 tonnin työntö- ja vetovoima

Vetopalkki on valmistettu yhtenäisestä valurautakappaleesta. – Vaikka kuorma-auto jäisi akseleistaan kiinni ja pyörät pyörisivät tyhjää, se voidaan tuossa tuokiossa vetää irti kaivukoneella – tai toisella Volvo FMX:llä. Koska vetopalkki on esillä, voit käyttää sitä tikapuiden tapaan kavutessasi keulaan. Se on kauttaaltaan vankka, eli voit astua mihin kohtaan vain rikkomatta tai murtamatta mitään, Hans Bergqvist kertoo. Hinaustappi on tarvittaessa käytettävissä avattavan kahvan avulla.

Näytä keulan ja vetolaitteen yksityiskohdat

3
Järeys