Volvo FMX:n kääntösäde
Rahaa säästyy – ohjaaminen helpottuu

Äärimmäisen hyvän hallittavuuden kannalta keskeisintä on, kuinka 2 tai 3 kääntyvää akselia sijoitetaan strategisesti. Tridem-alustaratkaisuun on nyt saatavana uusi ilmajousitus, joka on tarkoitettu erityisesti maansiirtotyöhön.

Tiukemmista kääntösäteistä on hyötyä muuallakin kuin ahtaissa paikoissa. Strateginen suunnittelija Peter Frleta kertoo, että suurin säästö saavutetaan usein ajassa. – Kyse ei tarvitse olla neulansilmäkaarteesta; jo jyrkkä mutka voi pakottaa pysähtymään, kääntymään, peruuttamaan ja kääntymään uudelleen. Mutta Tridem-telin kanssa tästä koituu ongelmaa vain harvoin. Sen avulla voit ajaa jopa ahtaalle asuinalueelle ja purkaa kuorman puutarhaan. Käännöksissä saavutettu ajansäästö merkitsee kuljetusyritykselle tuottavuuden kasvua.

Kippausvakaus on erinomainen

Tridem ja ilmajousitus

– Suosittelemme Tridem-teliä maansiirtoajoon niin maantiellä kuin sorallakin. Uuden ilmajousituksen ja suuremman maavaran ansiosta Tridem tekee kuorma-autosta hyvin monikäyttöisen. Kippausvakaus on erinomainen, koska kolmessa akselissa on lujarakenteiset kallistuksenvakaajat heti kuorman alapuolella, Peter Frleta kertoo tuotesuunnittelija Bosse Franzonin astuessa sisään.

– Jos tyhjällä kuormalla ajaessasi nostat kantoakselin polttoaineen säästämiseksi, samalla vetävien pyörien pito paranee. Suuri maavara ja nostettu kantoakseli helpottavat jyrkkien mäkien nousemista niin, että kuorma-auto ei jää kiinni.

Bosse Franzon

Maantiellä ja maastossa

– Yksikin väliakselin tasauspyörästön lukko riittää yleensä siihen, että Tridem-telillä pärjätään hyvinkin liukkaassa maastossa, Peter Frleta kertoo. – Jos ajoa tulee myös maantiellä, Tridem-telin kanssa on molempi parempi: työmaan sekasorrossa hyvä hallittavuus ja käyttömukavuus sekä maantiellä hyvä hallittavuus ja polttoainetaloudellisuus.

Säästää polttoainetta ja kuljettajaa

Maansiirtotyössä vähintään puolet ajasta ajetaan yleensä tyhjällä kuormalla, ja tällöin akselin nostomahdollisuus voi säästää polttoainetta merkittävästi. Ajo tyhjällä kuorma-autolla pitkin poikin maansiirtotyömaata on kuljettajan kannalta epämukavaa ja kuluttavaa, ja ilmajousitus voi säästää kuljettajaa paljolta vaivalta.

Loppukaneetti

Bosse Franzon kertoo, että Tridem-ratkaisu on pohjoismaista alkuperää. Se tulee maista, joissa uusi maansiirtoprojekti usein alkaa tienteolla. – Tridem-telin hienous on siinä, että sitä voidaan käyttää tehokkaasti erilaisilla pinnoilla ja eri tilanteissa, jopa jyrkimmissäkin käännöksissä.

Tässä kohden Peter Frleta kohottaa nyrkkinsä ilmaan ja julistaa: – Lisää akseleita maansiirtoajoon.

Lue lisää tridem-telin eduista

4
Tridem