Hogy ne térjen le a jó útról

Az Electronic Stability Program (ESP) nevű rendszer akkor veszi a kezébe a dolgokat, ha a teherautó kezdi elveszteni a tapadását, és megcsúszás vagy felborulás veszélye áll fenn. Az ESP ellene hat a teherautót az útról levivő erőknek. Ehhez egyszerre használja fel az elektronikus fékrendszert, a motorvezérlő rendszert, valamint a pótkocsi fékrendszerét.

A rendszer három szenzorból áll, amelyek a vontatón vannak elhelyezve. Ezek mérik az oldalkitérés szögét, az oldalirányú gyorsulást, valamint a kormánykerék állását. A központi egység folyamatosan feldolgozza a bejövő mérési eredményeket, és ha rendellenességet tapasztal, szükség szerint aktiválja egy vagy több keréken a fékeket. Ezzel egyidejűleg csökkenti a motor nyomatékát, azaz lelassítja a járművet, amíg vissza nem áll az egyensúly.


 

Az ESP különösen hatékony a következőkhöz hasonló, veszélyt rejtő helyzetekben:

  • A kanyarsebesség túlbecsülése esetén (például szűkülő kanyarban, autópálya-lejáróban, városban való áthaladáskor)
  • Akadály elkerülésére végzett hirtelen kormánymozdulattal járó manőver esetén (például az útpadkáról visszakormányozva megcsúszhat a teherautó)
  • Megrakott nyerges pótkocsival szűk kanyarban, csúszós úton (forduláskor bicskaszerűen egymáshoz csuklik a vontató és a pótkocsi)