Our philosphy

Minden csepp számít

Egy százalék itt, egy százalék ott, ami hamar észrevehető megtakarítássá adódik össze. Ez a gondolkodásmód áll filozófiánk mögött. Folyamatosan keresgélünk, új módszereket kutatunk ahhoz, hogy teherautóink kevesebb üzemanyaggal nagyobb távot tehessenek meg, és kevésbé károsítsák a környezetet. Ez egy józan gondolkodásmód az, amely a terület vezetőjévé tett minket. 13 literes dízelmotorunkkal és a legújabb I-Shift sebességváltóval már most is az iparág leghatékonyabb hajtásláncát kínáljuk. Ám ez még csupán a kezdet.

Apránként megtaláljuk a kiutat a hagyományos üzemanyagok szorításából. Évente egy százalékkal csökkentjük az üzemanyag-fogyasztást - ez talán nem hangzik soknak, de ez egy reális és hosszú távú elkötelezettség. A rendelkezésre álló erőforrásokat átszerveztük dízelüzemű teherautóink üzemanyag-hatékonyságának fejlesztésére és alternatív üzemanyagot hasznosító megoldások kifejlesztésére.

Graph 1 százalékkal takarékosabb minden évben

every drop counts

Filozófiánk néhány gyümölcse lassan láthatóvá válik. A Volvo teherautók üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása ennek megfelelően 20 százalékkal csökkent az elmúlt 20 év során. A nem túl távoli jövőben pedig alternatív üzemanyagokkal működő életképes teherautók jelennek majd meg az utakon.

Bebizonyítottuk ráadásul, hogy a környezetvédelmi érdekek találkoznak a fuvarozók érdekeivel. Vegyük az üzemanyagköltséget. Ha az teljes kiadásainak harmadát képezi, a fogyasztás kismértékű csökkenése is észrevehetően jelentkezik a végösszegben.

Az üzemeltetési költségek is csökkenésnek indulnak, ha a környezetet kevésbé károsító módon használjuk a teherautókat. És itt egy másik dolog. A szén-dioxid, a nitrogén-oxidok és a korom kibocsátásának radikális csökkentése dízelmotorjainknál hatalmas versenyelőnyt eredményeznek. Nemcsak a Volvo számára, de a teherautóinkat használó fuvarozók, és az árujukat velük szállíttató ügyfelek számára is.

Az elkövetkező 10 évben célunk az üzemanyag-fogyasztás további 10 százalékos csökkentése. Gyakran a hatékonyság mikroszkopikus fejlesztésével és alkalmanként valami egész újjal, mint például metán-dízel technológiánk vagy talán a DME. Folytatjuk ezt a munkánkat mindaddig, amíg el nem érjük a fenntartható szintű károsanyag-kibocsátását, a széndioxid-kibocsátási szempontból semleges közúti szállítást és függetlenné nem válunk a fosszilis üzemanyagoktól.

De még akkor is minden csepp számít majd.