Hosszabb és nehezebb feladatok gázzal – a Volvo FM MethaneDiesel

Mikor lesz egy dízelmotor a legfrissebb hír a metángáz technológiában? Idén nyáron - amikor az első sorozatgyártású FM MethaneDiesel teherautók munkába állnak üzemeltetőiknél három piacon. Az új Volvo teherautók az első naptól egyedülállóak lesznek a gáz távolsági fuvarozásban történő alkalmazása terén, megnyitva a kaput a kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás előtt a nyílt utakon.

A LEGJOBBAN SZERETNÉNK KIHASZNÁLNI A GÁZT, EZÉRT EGY DÍZELMOTORBAN ALKALMAZZUK
Rendkívül sikeres, Euro 5-ös dízel technológiánk hatékonyság és rugalmasság terén messze felülmúlja a hagyományos gázüzemű motorokat. Mégis, a gázolajhoz viszonyítva a mesterségesen előállított biogáz akár 70 százalékkal is csökkentheti a CO2-kibocsátást. Hogyan nyerhetjük ki tehát a legjobbat mindkét világból?
Elkezdünk kismennyiségű gázolajat befecskendezni a metángáz begyújtásához. Ez a dízelmotor valamennyi előnyét biztosítja - akár 25 százalék gáz megtakarításával a hagyományos, szikragyújtású gázüzemű teherautókhoz képest. Ezután annyi metán kerül befecskendezésre a hengerekbe, amennyi csak lehetséges a dízelektől elvárt egyenletes teljesítmény fenntartása mellett.

A GÁZ ELŐTT MEGNYÍLT AZ ÚT
Mostanáig a gázüzemű teherautók számára a hosszabb utak elképzelhetetlenek voltak. De metán-dízel technológiánk fokozott hatékonysága révén a hatótávolság 500 kilométerre nőtt, és fokozatosan növekszik majd a 800 kilométeres érték felé. Emellett, hogy átmenetileg nem áll rendelkezésre gáz, a jármű bármikor üzemeltethető tisztán dízel üzemmódban is.


diagram
A különböző gázüzemű teherautók becsült hatótávolsága 

“A gázüzem előnyeit és a dízelmotor hatékonyságát kombinálva az FM MethaneDiesel 30-40 százalékkal hatékonyabb egy hagyományos, Otto-ciklusú gázmotornál. Ráadásul dízelmotorhoz fogható teljesítményt nyújt, és ha nem jut gázhoz, gázolajjal is üzemeltethető.“

Lars Mårtensson, a Volvo Trucks környezetvédelmi igazgatója
Volvo FMevery drop counts 

100 GÁZÜZEMŰ VOLVO TEHERAUTÓ 2011 NYARÁTÓL

Valós körülmények közötti teszteket végeztek Észak-Európában. Az idei nyártól számíthat rá, hogy Volvo FM MethaneDiesel teherautókkal találkozik Hollandiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban. 2012-ben a gyártási darabszám 400 teherautóra emelkedik, és a forgalmazás további piacokkal bővül.

METÁN: EGY ELÉRHETŐ ÉS MEGÚJULÓ ALTERNATÍVA
Gáz már számos országban elérhető és az infrastruktúra hálózat bővül.. Ha az FM MetánDízel jármű biológiai hulladékból előállított üzemanyaggal megy, akár 70 százalékkal is csökkentheti a CO2-kibocsátást a gázolajhoz képest. Még a fosszilis alapú metán alkalmazása is akár 20 százalékkal csökkentheti a CO2-kibocsátást.