Válassza ki, állítsa be és fújtassa fel következő nagy megtakarítását

A Volvo megmérte, hogy mekkora üzemanyag-megtakarítási lehetőséget kínálnak a helyesen beállított kerekekre és tengelyekre szerelt megfelelő típusú és megfelelő nyomású abroncsok. Ezen tényezők együttesen jelentősen, 6 százalékkal csökkenthetik egy megrakott pótkocsit vontató teherautó üzemanyag-fogyasztását. Sőt, mi több, úgy tűnik, hogy a legtöbb fuvarozó előtt ott a lehetőség - tanulmányok szerint Európában háromból két teherautó nem megfelelően beállított tengelyekkel és kerekekkel közlekedik.

every drop counts

1000 KILOMÉTERT TETTÜNK MEG, HOGY ELHOZZUK ÖNNEK A TÉNYEKET 
Két egyforma, 500 lóerős, 13 literes Euro 5-ös motorral szerelt Volvo FH 4x2-es teherautó háromtengelyes pótkocsit vontatva két héten keresztül rótta köreit a svéd tesztpályán, 40 tonna terheléssel. Az egyik optimalizált kerék- és abroncsbeállításokkal, a másik helytelen beállítások széles körével. Ezer kilométeres csúcstechnológiás megfigyelés után megkaptuk az adatokat.

A megfelelő abroncs kiválasztása 11 százalékkal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást. A megfelelően beállított tengelyek és kerekek további 2,5 százalékot takaríthatnak meg. A helyesen beállított abroncsnyomás pedig további 1 százalékkal csökkenti a fogyasztást, így összesen 6 százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el. Tények, amelyek aligha meglepőek, ha figyelembe veszi, hogy egy jármű üzemanyag-fogyasztásának harmada az abroncsaiból fakad.
every drop counts

KEVESEBB ELFOGYASZTOTT ÜZEMANYAG, KISEBB KÖRNYEZETKÁROSÍTÓ HATÁS

Az optimalizált kerékbeállítással elért mindössze 1 százalékos üzemanyag-megtakarítás 1 százalékkal kisebb károsanyag-kibocsátást jelent. Az optimális abroncsbeállítás tehát kisebb üzemanyagszámlához és kisebb környezetkárosító hatáshoz segíti a fuvarozókat.

KEREKEK ÉS ABRONCSOK BEÁLLÍTÁSA AZ ÜZEMANYAG-HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN
Annak érdekében, hogy a legjobban hasznosíthassuk ezen új adatokat, világszerte több mint ezer Volvo szerviz készül fel a fuvarozók helyzetének javítására. Ez azt jelenti, hogy beszélünk ügyfeleinknek abroncsbeállításuk javításának módjairól - nem csak akkor, ha a nem megfelelően beállított tengelyek jeleit, például egyenetlenül kopott mintázatú gumiabroncsokat látunk. Csak azután segíthetünk Önnek mindennapi üzemanyag-hatékonyságának maximalizálásában.


“Nem elégedtünk meg üzemanyag-takarékos motorok építésével, keressük a módjait az üzemanyag-fogyasztás csökkentésének a teherautó élettartama során - szorosabb kapcsolatot tartva fenn azután is, hogy az ügyfél átvette járművét.
A teszt megbízható bizonyítékot szolgáltatott a megtakarítható üzemanyagról, és ezen ismeretek megosztása segít abban, hogy csökkentsük ügyfeleink költségeit.“

Arne-Helge Andreassen, Aftermarket és Kiskereskedelem, Volvo Trucks