2013. 09. 12.

The Hamster StuntAz új ‘The Hamster Stunt’ című filmben a 175 gramm súlyú Charlie kormányoz egy Volvo FMX-et

 

Egy évvel a ‘The Ballerina Stunt' után a Volvo Trucks visszatért valamivel, ami elképesztő mutatványok sorozatának tűnik. A ‘The Hook' múlt heti bemutatását követően máris érkezik a következő film: A ‘The Hamster Stunt'. A filmben azzal demonstráljuk a Volvo Dinamikus Kormányzással ellátott Volvo FMX könnyű kormányozhatóságát, hogy egy hörcsögre bízzuk a teherautó irányítását egy spanyolországi kőfejtő kaptatóin.

A Volvo Dinamikus Kormányzással egy elektromos motor helyettesíti a járművezető izomerejét, lehetővé téve, hogy egy 175 grammos hörcsög is kormányozhassa a teherautót. Ez a technológia egyedülálló a járműiparban.

„Kis sebesség mellett az alaposan megterhelt járművel is annyira könnyű a manőverezés, hogy akár egyetlen ujjal is kormányozhatunk. Autópályán haladva pedig ez a dinamikus kormányzási rendszer felülmúlhatatlan iránytartást biztosít" - magyarázza Jan-Inge Svensson, a Volvo Trucks rendszerszoftver-fejlesztésért felelős szakembere.

A #TheHamsterstunt egyike a Volvo Trucks új típusainak részvételével elvégzett különleges teszteknek. A #TheHook filmben a Volvo Trucks elnöke, Claes Nilsson egy 20 méter magasra fellógatott Volvo FMX homlokpanelén egyensúlyoz. A ‘The Ballerina Stunt' című filmben pedig a kötéltáncos Faith Dickey egyensúlyoz két mozgó Volvo FH között egy autópályán.

„Filmjeink egyedülálló módon mutatják be új teherautó-típusaink műszaki fejlesztéseit. A jövőben további különleges teszteket is filmre veszünk" - árulja el Claes Nilsson.

Nézze meg a ‘The Hamster Stunt' című filmet: http://youtu.be/7N87uxyDQT0

Nézze meg a ‘The Hook' című filmet: http://www.youtube.com/watch?v=Jf_wKkV5dwQ

Nézze meg a ‘The Ballerina Stunt' című filmet: http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

További információk: Papp Ágnes, telefon +36 1 253 0886, e-mail agnes.papp@volvo.com

A filmben azzal demonstráljuk a Volvo Dinamikus Kormányzással ellátott Volvo FMX könnyű kormányozhatóságát, hogy egy hörcsögre bízzuk a teherautó irányítását egy spanyolországi kőfejtő kaptatóin. image/x-png 1 MB
A filmben azzal demonstráljuk a Volvo Dinamikus Kormányzással ellátott Volvo FMX könnyű kormányozhatóságát, hogy egy hörcsögre bízzuk a teherautó irányítását egy spanyolországi kőfejtő kaptatóin. image/x-png 951,9 KB
A filmet Los Tres Cunados-ban, Spanyolországban vették fel. image/x-png 1,6 MB
A filmet Los Tres Cunados-ban, Spanyolországban vették fel. image/x-png 1,5 MB
Az új Volvo FMX belső image/x-png 3,3 MB
Az új Volvo FMX. image/x-png 1,8 MB
Charlie a hörcsög image/x-png 778,1 KB
Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke image/x-png 792 KB
Grace Dickinson állatidomár Charlie-val. image/x-png 859,5 KB
Jan-Inge Svensson, mérnök aki kifejlesztette a VDS szoftver. image/x-png 879,6 KB
vissza

Fizessen elő a Volvo Trucks híreire

Szeretne e-mailben vagy mobilon értesülni arróül, amikor új hír kerül fel erre a weboldalra? Töltse ki a lenti adatokat

  •  
  •  
  •  
  •  

Ennek a bejelölésével hozzájárul, hogy a Volvo Trucks tárolja az ön személyes adatait az előfizetésével kapcsolatban