2013. 09. 17.

A Volvo FH nyerte a 2014-es Év Tehergépjárműve címetEgy évvel a bámulatos bemutató után, szinte ugyanazon a napon az új Volvo FH –t választották Európa 25 országának vezető kamionos újságírói a 2014-es Nemzetközi Év Tehergépjárműve címre. Az Év Tehergépjárműve díjat Claes Nilsson a Volvo Trucks elnöke vette át szeptember 9-én este a moszkvai Comtrans kiállítás ünnepségén.

 

Összefoglalva a zsűri véleményét, a Nemzetközi Év Tehergépjárműve díj elnöke, Gianenrico Griffini így kommentálta a döntést:"A Volvo Trucks egy teljesen új nehéz-tehergépjárművet alkotott, amely innovatív fülkéjével, hi-tech hajtásláncával és speciális karbantartási megoldásaival új mércét állított fel az autóiparban."

Felsőkategóriás tehergépjármű

Ez a harmadik alkalom, hogy a Volvo FH-t választották a Nemzetközi Év Tehergépjárműjévé. A modell először 1994-ben, majd 2000-ben nyerte el a díjat.

"Óriási megtiszteltetés ez számunkra, és nagyon boldogok vagyunk. Amikor 2012 szeptemberében bemutattuk az új FH modellt, azt állítottuk, hogy az új termékünkkel annak a határait feszegetjük, amit egy felső kategóriás kamion kínálni tud. Az Év Tehergépjárműve díj igazolja, hogy a Volvo FH megtartotta az ígéretét, "nyilatkozta Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

A teljesen megújult Volvo FH-t a gépkocsivezetők és a nyereségesség szempontjainak figyelembe vételével dolgoztuk ki. Jelentős újításokat hozott az FH mind az üzemanyag takarékosság, mind az ergonómia, a könnyű kezelhetőség, az aktív és passzív biztonság és az időmegtakarítás terén.

Az új Volvo FH dióhéjban

  • A jármű 13 és 16 literes motorokkal rendelhető.
  • Az I-See technológia akár 5% üzemanyagot is meg tud takarítani. Az I-See elektronikusan rögzített információkat használ az út domborzati viszonyairól és automatikusan optimalizálja a fokozatváltást, a sebességet és a kiegészítő fékezést.
  • A kezelhetősége kiváló, köszönhetően a továbbfejlesztett alváznak és a független első felfüggesztésnek.
  • A vezetési pozíció jobb és nagyobb rugalmasságot kínál. A kormány például billenthető, ami a haszonjárműves világban egyedülálló.

A sofőr jobban látja az utat, nem utolsó sorban a hasznos üveg felület növekedése, és a visszapillantó tükör innovatív kialakítása miatt.

A még egyenesebb A oszlop 1m3 belső tér kialakítását tette lehetővé, ami pedig  300 liter extra tároló kapacitást és nagyobb komfortot biztosít a fedélzeten.

  • A Volvo Trucks maximális működési időt tesz lehetővé az új FH-val.

 Javítja a vállalat nyereségességét

 "Az új Volvo FH sokféleképpen növeli a szállítmányozó cégek nyereségességét." nyilatkozta Claes Nilsson befejezésül:"Az pedig, hogy lehetőséget ad a sofőrjeinek hogy a Nemzetközi Év Tehergépjárműjével dolgozzanak, még egy extra bónusz."

Ha még többet akar megtudni az új Volvo FH-ról, tekintese meg a Hírek rovatunkat.

 Az új Volvo FH 2012. szeptember 5-én került bemutatásra.

További információk: Papp Ágnes, telefon +36 1 253 0886, e-mail agnes.papp@volvo.com

Claes Nilsson image/x-png 555,4 KB
Claes Nilsson image/x-png 732,2 KB
vissza

Fizessen elő a Volvo Trucks híreire

Szeretne e-mailben vagy mobilon értesülni arróül, amikor új hír kerül fel erre a weboldalra? Töltse ki a lenti adatokat

  •  
  •  
  •  
  •  

Ennek a bejelölésével hozzájárul, hogy a Volvo Trucks tárolja az ön személyes adatait az előfizetésével kapcsolatban