2013. 11. 07.

Többéves tesztelés az első osztályú városi közlekedés mögöttA Volvo Trucks új Volvo FE és Volvo FL teherautói minden eddiginél könnyebben vezethetők városi környezetben. Ez az ígéret többéves tesztelésen és termékfejlesztésen alapul. A hatékonyság és a maximális járművezetői kényelem garantálása érdekében mindent teszteltek – a kormánykeréktől és az apró vibrációktól a motorok zajszintjéig.

 

Az új Volvo FE és Volvo FL teherautók fejlesztése során a legfontosabb szerepet a járművezető munkavégzésének megkönnyítése játszotta, olyan járművek megalkotása révén, amelyek könnyen vezethetők és kényelmesek.

„Kiváló minőségű termékeket szeretnénk kínálni ügyfeleinknek. A puszta fizikai igénybevétel elviselése éppen olyan fontos a teherautók esetében, mint az ügyfelek igényeinek és elvárásainak teljesítése" - mondja Hayder Wokil, a Volvo Trucks minőségbiztosítási igazgatója. 

Helyszíni tesztek az ügyfeleknél

Karli Walter, aki 14 éve vezet áruterítő teherautókat a svájci Gabriel fuvarvállalatnál, hét hónapon át tesztelte az új Volvo FL-t.

„Az új Volvo FL két legjobb tulajdonsága az általános hozzáférhetőség és a kiemelkedő manőverezőképesség. Szenzációs volt, amikor keskeny utcákon és szűk helyeken kellett áthajtanom. Ez az új típus erősebb, nagyobb teherbírású és élvezetesen vezethető" - mondja.     

A Volvo Trucks által végzett tesztek sorában a helyszíni tesztek a legfontosabbak közé tartoznak. Ezekkel biztosítható, hogy az átfogó termékfejlesztés illeszkedjen a valós körülményekhez.

„A tesztsofőrök visszajelzései rendkívül értékesek a számunkra. Ez a visszaigazolása mindennek, amit teszünk. Ez végeredményben egyetlen magától értetődő tényező kérdése: egyszerűen az ügyfeleink elvárásaink teljesítése" - mondja Hayder Wokil.

Alacsony zajszint városi közlekedésre optimalizálva

A járművezetői kényelemmel kapcsolatosan az egyik legfontosabb tényező az alacsony zajszint a fülkében. Ezért minden apró részletet - a tükrök, az ülések és a kormánykerék vibrációitól a motor és az ablakok által keltett zajokig - alaposan áttanulmányozunk és értékeltünk. A teljesen új Euro 6-os motorok jóvoltából számottevően csökkent a fülkében mérhető motorzaj szintje.

„Az új motorok kisebb fordulatszámon üzemelnek, ami csendesebbé, és alkalmasabbá teszi őket a városi környezetben való haladásra. A csendesebb fülke legnagyobb előnye, hogy a járművezető kevésbé fárad el. Az éberebb járművezető figyelmesebb és biztonságosabb is" - mondja Tobias Bergman a Volvo Trucks FE és FL teherautókért felelős termékmenedzsere.

A teherautó teljes üzemi élettartamának ellenőrzése

A járművezetők munkakörnyezetének fejlesztésében egy másik fontos terület az egyenetlen útfelületen, kátyúkon és zökkenőkön áthajtva végzett kényelmi tesztelés. Felmérik a teherautóban keletkező vibrációkat, amelyek később a legapróbb részletekig reprodukálhatók egy laboratóriumi rázópadon.

A laboratóriumi tesztpadon végzett alapos vizsgálatokat követően a teherautók - beleértve az új Euro 6-os motorokat és az automatikus I-Shift sebességváltót is - számtalan kört tettek meg a Volvo Trucks tesztpályáján. A sebességváltó képességeit 25%-ot is elérő meredekségű emelkedőkön elindulva tesztelték.

„A teljes járművön gyorsított tartóssági teszteket végeztünk. Ezek a legátfogóbb tesztjeink közé tartoznak, amelyekkel a teherautó teljes üzemi élettartama ellenőrizhető. Ezekkel az új típusokkal összességében 12 ezer kilométert tettünk meg megerőltető tesztpályákon és közúton, ami 500 ezer kilométernyi átlagos körülmények közötti haladásnak felel meg - vagy egy teherautó üzemi élettartamának" - mondja Hayder Wokil.

Az új Volvo FE és Volvo FL teherautókkal kapcsolatos adatok

Az új Volvo FE és Volvo FL teherautókat az egyszerű városi vezetésre optimalizálták. A legfontosabb új termékjellemzők közé tartoznak az új Euro 6-os motorok - a D5 és a D8 -, amelyek a nyomaték gyorsabb felépülésének köszönhetően jobb menetjellemzőket és magasabb szintű termelékenységet kínálnak. Az új Volvo FE immár I-Shifttel is rendelhető, ami megkönnyíti a járművezető életét, mivel stresszes helyzetekben nem kell kézzel fokozatot váltania. Az új Volvo FL alacsonyabb belépésű változatban is rendelhető, jobb kilátással és könnyebb rakodhatósággal, illetve 500 kg-mal nagyobb teherbírással. Mindkét típus csendesebb lett és korszerűsítésre került, ergonomikusabb és biztonságosabb üléseket, valamint továbbfejlesztett műszeregységet kínálnak.

2013. november 7.

További információk: Papp Ágnes, telefon +36 1 253 0886, e-mail agnes.papp@volvo.com

A csendesebb fülke legnagyobb előnye, hogy a járművezető kevésbé fárad el image/pjpeg 223,8 KB
A sebességváltó képességeit 25%-ot is elérő meredekségű emelkedőkön elindulva tesztelték. image/pjpeg 304,6 KB
A Volvo Trucks új Volvo FE és Volvo FL teherautói minden eddiginél könnyebben vezethetők városi környezetben. image/pjpeg 259,5 KB
A Volvo Trucks új Volvo FE és Volvo FL teherautói minden eddiginél könnyebben vezethetők városi környezetben. image/pjpeg 342,7 KB
Az új Euro 6-os motorok laboratóriumi tesztpadon végzett alapos vizsgálatokat követően számtalan kört tettek meg a Volvo Trucks tesztpályáján. image/pjpeg 262,1 KB
vissza

Fizessen elő a Volvo Trucks híreire

Szeretne e-mailben vagy mobilon értesülni arróül, amikor új hír kerül fel erre a weboldalra? Töltse ki a lenti adatokat

  •  
  •  
  •  
  •  

Ennek a bejelölésével hozzájárul, hogy a Volvo Trucks tárolja az ön személyes adatait az előfizetésével kapcsolatban