2014. 01. 14.

A Volvo FH16 Euro 6-tal tavasszal érkezik2014 tavaszán lesz a Volvo Trucks zászlóshajójának a Volvo FH16-nak bemutatása Euro 6-os kivitelben. A 16 literes új generációs motor nemcsak a szigorú károsanyag-kibocsátási szabályoknak felel meg, hanem az ügyfelek teljesítmény és termelékenység iránti magas elvárásainak is.

 

 „Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült megfelelni az Euro 6-os elvárásoknak, ugyanakkor megtartottuk a legjobb vezethetőséget és teljesítményt a piacon. Az üzemanyag-fogyasztás továbbra is igen versenyképes," mondta Kristin Signert, a Volvo Trucks távolsági fuvarozás üzletág vezetője.

Az új Euro 6-os motorcsalád 3 teljesítményben rendelhető: 750 LE (3,550 Nm), 650 LE (3,150 Nm) és 550 LE (2,900 Nm). Mindhárom motor a Volvo automata váltóval az I-Shift-tel párosul. Az 500 LE-s verzió 2,800 Nm-es kézi váltóval is elérhető.

A Volvo FH16 egyike az iparág legerősebb és legjellegzetesebb teherautóinak, magasan pozícionálva a szállítmányozó cégek és a magas követelményeket támasztó tehergépkocsi-vezetők által, akik értékelik a plusz teljesítményt, a termelékenységet és a kényelmet. Használják például nehéz szállítmányok vontatására, rönkszállításra és olyan távolsági szállítmányozásra, ahol fontos tényező az idő, mint például az élelmiszer szállítás területén. A jármű legújabbb verzióját 2012 őszén mutatták be. Alig több mint egy évvel később itt az idő, hogy a Volvo FH16 megtegye a következő lépést az Euro 6 felé, jelentősen alacsonyabb nitrogén-oxid és részecskék kibocsátásával.

A Volvo FH16 értékesítése Euro 6-os motorral 2014 márciusától várható.

A gyártás indítását június elejére tervezik.

További információk: Papp Ágnes, telefon +36 1 253 0886, e-mail agnes.papp@volvo.com

Volvo FH16 image/pjpeg 530,8 KB
vissza

Fizessen elő a Volvo Trucks híreire

Szeretne e-mailben vagy mobilon értesülni arróül, amikor új hír kerül fel erre a weboldalra? Töltse ki a lenti adatokat

  •  
  •  
  •  
  •  

Ennek a bejelölésével hozzájárul, hogy a Volvo Trucks tárolja az ön személyes adatait az előfizetésével kapcsolatban