2014. 05. 09.

Egyszerűbb vezetés a Driver Times Support használatávalMostantól jóval egyszerűbbé válik az európai tehergépkocsi-vezetők számára vezetési és pihenési időik meghatározása. A továbbfejlesztett Driver Times Support – amely a Dynafleet, azaz a Volvo Trucks flottamenedzsment rendszerének része – a vezetőfülkében elhelyezett monitoron jelzi, mikor jött el a megállás és a pihenő ideje.

 

A tehergépkocsi-vezetők számára nem csupán munkájuk elvégzése és a biztonságos közlekedés érdekében alapvető fontosságú a megfelelő pihenőidők betartása, hanem jogszabály is kötelezi őket erre. A vezetési és pihenőidőkre vonatkozó európai szabályzat azonban igen széles körű és komplex rendszer, amely a munkanapokon belüli rövid pihenők rendjét éppúgy meghatározza, mint a teljes szabadnapokét vagy akár hetekét. Ennek eredményeképpen könnyű hibázni is e téren, ami a vezetőnek és munkáltatójának egyaránt jelentős büntetési összegekbe kerülhet.

„A Driver Times Support most piacra kerülő, új változata közvetlenül a fülkéből teszi lehetővé a sofőr számára a vezetési idők követését, s ezzel a mindenkor szabályos munkavégzést. A vezető így a büntetéseket megelőzve, teljes mértékben feladatára összpontosíthat" - hangsúlyozta Jarkko Aine, a Volvo Trucks szállítmányozási megoldások területén dolgozó specialistája.

A Driver Times Support továbbfejlesztett változatában a sofőr vezetési- és pihenőidői a vezetőfülkébe épített, hét col képátlójú monitoron tekinthetők át. A vezetők így közvetlenül a volán mögül kísérhetik figyelemmel ezen adatokat, jó előre megtervezve pihenőiket, s a szabályok adta kereteken belül a lehető leghatékonyabban használva ki a vezetésre rendelkezésre álló időt. Amennyiben például a vezető úgy dönt, hogy előírt 45 perces pihenőjét két, egy 15 és egy 30 perces részletben kívánja kivenni, a rendszer minden további nélkül alkalmazkodik ehhez.

Mindenekelőtt azonban a Driver Times Support - a teljes komplex szabályrendszert tekintetbe véve - a teljes napos illetve hetes pihenők idejét is pontosan megadja.

„Ennek meghatározása korábban részletes kalkulációt igényelt, az ehhez szükséges képességekkel illetve ismeretekkel, s természetesen a számítási hibák elkerülésével. A vezetőknek immár nem szükséges emiatt külön megállniuk, vagy bármit önállóan kiszámolniuk, elegendő csupán egyszerűen a beépített képernyőre pillantaniuk" - fejtette ki Jarkko Aine.

A Driver Times Support - a Dynafleet, azaz a Volvo Trucks járműflotta-menedzsment rendszerének részeként - a sofőröknek nyújtott magas fokú biztonság mellett a szállítmányozó vállalatok számára fuvarfeladataik és az egyes útvonalak pontosabb tervezését és ellenőrzését is lehetővé teszi. A cég ugyanis az egyes sofőrök vezetési időit két évre visszamenőleg tároló Dynafleet portálról mindenkor egyértelműen láthatja, mely járművezetői állnak a vonatkozó szabályok megsértésének veszélye nélkül rendelkezésre egy-egy új megbízás teljesítésére.

„A Driver Times szolgáltatása a jogszabályok pontos betartása mellett biztosítja a lehető leghosszabb vezetési időket, hatékonyan előzve meg a szükségtelen kiadásokat, illetve növelve az egyes járművek termelékenységét. Mindenekfelett azonban e rendszer a kellően kipihent járművezetők révén a közúti közlekedés biztonságához is nagyban hozzájárul" - tette hozzá Jarkko Aine.

A Driver Times és a Dynafleet

A Driver Times olyan szolgáltatás, amely a hatályos EU-szabályzás ((EC)561/2006) alapján az Európai Unió vezetési- és pihenőidőkre vonatkozó előírásainak betartásában segíti a járművezetőket. A Driver Times a Dynafleet rendszerének része, amely a járműflották lehető leghatékonyabb üzemeltetésében támogatja a vállalatokat és gépkocsivezetőiket. A Driver Times új változata az új Volvo FH, Volvo FM és Volvo FMX sorozatokhoz kapható. A Dynafleet rendszere olyan szolgáltatásokat is kínál, amelyek különböző módokon könnyítik az üzemanyag-fogyasztás mérséklését, illetve a szállítás hatékonyságának növelését. A Dynafleet jelenleg Európában, Brazíliában, Ausztráliában és Dél-Afrikában vehető igénybe. A Dynafleet szolgáltatásait ez idő szerint mintegy 59 ezer előfizető használja.

A Driver Times Support mobiltelefonos alkalmazás formájában is rendelkezésre áll, jelenleg az iPhone rövidesen pedig az Android rendszerű készülékekhez is.

További információk: Papp Ágnes, telefon +36 1 253 0886, e-mail agnes.papp@volvo.com

A Driver Times olyan szolgáltatás, amely a hatályos EU-szabályzás ((EC)561/2006) alapján az Európai Unió vezetési- és pihenőidőkre vonatkozó előírásainak betartásában segíti a járművezetőket. image/x-png 518,4 KB
A továbbfejlesztett Driver Times Support – amely a Dynafleet, azaz a Volvo Trucks flottamenedzsment rendszerének része – a vezetőfülkében elhelyezett monitoron jelzi, mikor jött el a megállás és a pihenő ideje. image/x-png 439,5 KB
A továbbfejlesztett Driver Times Support – amely a Dynafleet, azaz a Volvo Trucks flottamenedzsment rendszerének része – a vezetőfülkében elhelyezett monitoron jelzi, mikor jött el a megállás és a pihenő ideje. image/x-png 427,4 KB
vissza

Fizessen elő a Volvo Trucks híreire

Szeretne e-mailben vagy mobilon értesülni arróül, amikor új hír kerül fel erre a weboldalra? Töltse ki a lenti adatokat

  •  
  •  
  •  
  •  

Ennek a bejelölésével hozzájárul, hogy a Volvo Trucks tárolja az ön személyes adatait az előfizetésével kapcsolatban