2013. 05. 17.

A Volvo Trucks nyolc hónap alatt teljes egészében megújította európai teherautó-kínálatát2012 szeptembere óta öt új teherautó-típust mutatott be a Volvo Trucks. Minden tavaly kezdődött, az új Volvo FH látványos bemutatásával, amit az idei évben az új Volvo FM, a Volvo FMX, a Volvo FE és a Volvo FL típusok bemutatása követett. Valamennyi új típus olyan innovációkat és termékjellemzőket tartalmaz, amelyek könnyebbé és hatékonyabbá teszik a járművezetők munkáját.

 

„Történelmünk egyik legintenzívebb és legizgalmasabb időszakát éljük. Minden idők legkorszerűbb, és a legfejlettebb technológiát alkalmazó Volvo-kínálatával kiemelkedő lehetőségekre tettünk szert ügyfeleink támogatására termelékenységük és nyereségességük növelésében valamennyi szegmensben" - mondja Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

A vizuális családi kötelékek minden eddiginél szorosabbá váltak a legerősebb teherautó, a Volvo FH16, valamint kisebb testvérei között. A Volvo klasszikus vas emblémája új, magasabb helyre, a szélvédő alá költözött valamennyi típus esetében. Az új fényszórók jellegzetes nappali menetvilágításukkal szintén az egységes megjelenést hangsúlyozzák.

Jobb munkakörnyezet a járművezetők számára

Valamennyi új Volvo teherautó előnyös jellemzők széles sorát kínálja a járművezetők számára. Valamennyi fülke járművezetői környezetét megújították vagy továbbfejlesztették, egy hatékony, ergonomikus, kényelmes és biztonságos munkahely kialakítását szem előtt tartva.

„Mindig a teherautó-vezető munkakörülményei álltak a középpontban az új teherautó fejlesztése során. A forradalmi Volvo Dinamikus Kormányzás kiváló példája annak, hogy miként tesszük kevesebb erőfeszítéssel járó munkává a járművezetést, a független első felfüggesztés pedig, amely a világon elsőként szerepel nehéz teherautóban, a kényelmet és a stabilitást egyaránt javítja" - mondja Claes Nilsson.

A szállítási költségek csökkentése

A Volvo Trucks olyan új innovatív technológiákat és új szolgáltatásokat is bemutat, amelyek az ügyfelek szállítási költségeinek csökkentését segítik elő. Ilyen például a bizonyos alkotóelemek telematika segítségével történő megfigyelése, ami azt jelenti, hogy a Volvo FH, a Volvo FM, a Volvo FE és a Volvo FL teherautók a maximális üzemidő érdekében immár a továbbfejlesztett Arany Szervizszerződéssel is elérhetők.

A Volvo-sofőrök számára rendelkezésre álló üzemanyag-megtakarító termékjellemzők és szolgáltatások között megtalálható a Dynafleet Üzemanyag & Környezetvédelem, a Fuel Advice és a Gazdaságos vezetés járművezető-tréning. Emellett a rendkívül elismert, számos alkalmazáshoz igazítható és az üzemanyag-fogyasztás csökkentését elősegítő I-Shift automatizált sebességváltó is rendelhető, nemcsak a Volvo FH, a Volvo FM és a Volvo FMX, hanem a Volvo FE teherautókhoz is.

Az egyik legfontosabb új termékjellemző az üzemanyag-megtakarítás terén az I-See, amely egy olyan robotpilótához hasonlítható, amely hegyvidéki szakaszokon a lehető leginkább üzemanyag-hatékony módon gondoskodik a fokozatváltásokról, a gyorsításról és a motorfékezésről. Amikor az I-See legújabb változatával felszerelt teherautó az első alkalommal hajt végig egy hegyvidéki útszakaszon, a helyi domborzati viszonyok vezetéknélküli módon továbbításra kerülnek a Volvo Trucks szervere számára. Amikor egy másik I-See-vel ellátott teherautó teszi meg ugyanazt az utat, a rendszer automatikusan megkapja a domborzati információkat a szerverről, és gondoskodik róla, hogy a fokozatváltások és a fékezések már az út első alkalommal történő megtétele során is üzemanyag-hatékonyan menjenek végbe. Az üzemanyag-megtakarítás távolsági alkalmazásoknál elérheti az öt százalékot is.

„Valamennyi teherautónk közös előnye, hogy kiemelkedő menetjellemzőket biztosítanak a járművezető számára, ugyanakkor a fuvarozó is élvezheti a maximális üzemidő és a minimális üzemanyagköltségek előnyeit" - foglalja össze Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

A megújult kínálatról film megtekinthető: http://www.youtube.com/watch?v=Uiac1CMSMX8&feature=youtu.be

2013. május 16.

További információk: Papp Ágnes, telefon +36 1 253 0886, e-mail agnes.papp@volvo.com

A megújult kínálat balról jobbra: Volvo FL, Volvo FMX, Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM és Volvo FE. image/pjpeg 13 MB
vissza

Fizessen elő a Volvo Trucks híreire

Szeretne e-mailben vagy mobilon értesülni arróül, amikor új hír kerül fel erre a weboldalra? Töltse ki a lenti adatokat

  •  
  •  
  •  
  •  

Ennek a bejelölésével hozzájárul, hogy a Volvo Trucks tárolja az ön személyes adatait az előfizetésével kapcsolatban