2013. 05. 30.

A Volvo Trucks bemutatja Euro 6-os kínálatátA Volvo Trucks új, Euro 6-os motorokkal szerelt teherautókat mutatott be, a legkisebb közepesen nehéz alkalmazású 5 literes motortól egészen a nehéz alkalmazású 13 literes változatig. A Volvo teherautói továbbá 2014 tavaszától egy 16 literes, Euro 6-os motorral, valamint a 13 literes motort tartalmazó I-Torque hajtáslánccal is rendelhetők majd.

 

„Az összesített üzemanyag-fogyasztás rendkívül fontos ügyfeleink számára, és mi a technológia, illetve a szolgáltatási ajánlatok olyan kombinációival rendelkezünk, amihez versenytársaink nehezen érhetnek fel" - mondja Astrid Drewsen, a Volvo Trucks hajtáslánc termékmenedzsere.

Továbbfejlesztett kipufogógáz-utánkezelés

A nehéz alkalmazásra szánt motorpaletta, vagyis a D11, a D13 és az eljövendő D16 motorok esetén a Volvo Trucks megtartotta a károsanyag-kibocsátás jól bevált katalitikus szabályzását, az SCR-t (szelektív katalitikus redukció). Az SCR rendkívül hatékonynak bizonyult a kipufogógázok utánkezelése terén, és tökéletesen illeszkedik az Euro 6 követelményeihez. A Volvo Trucks emellett fejlesztett SCR egységének katalitikus bevonatán, valamint az AdBlue-befecskendező rendszeren. 

Költséghatékony technológia

Az Euro 6 teljesítésének érdekében a kipufogórendszer hőmérsékletét többé-kevésbé állandó szinten kell tartani. A Volvo Trucks ezért hűtés nélküli EGR (kipufogógáz-visszavezető) rendszerrel, valamint dízel részecskeszűrővel (DPF) kombinálta SCR megoldását az Euro 6-os D11 és D13 motorok esetében. A D5 és a D8 motorok műszaki megoldását hűtött EGR rendszer, részecskeszűrő és SCR kombinációja alkotja.

„A világ minden táján szereztünk tapasztalatokat a károsanyag-kibocsátási előírásokról, amelyek jó alapul szolgáltak egy üzemanyag-hatékony, költséghatékony és kevésbé összetett motortechnológia kifejlesztéséhez. Rendkívül elégedettek vagyunk Euro 6-os kínálatunkkal, különösen, mivel a környezet védelme alapértékeink egyike" - mondja Astrid Drewsen.

A Volvo Trucks Euro 6-os kínálata

  • 2012 szeptemberében a Volvo Trucks megkezdte első Euro 6-os motorjának, a 460 lóerős D13-nak az értékesítését
  • 2013 júniusában kezdetét veszi az új D5, D8, D11 és D13 motorok értékesítése.
  • 2014 tavaszától a Volvo teherautói továbbá egy 16 literes, Euro 6-os motorral, valamint a 13 literes motort tartalmazó I-Torque hajtáslánccal is rendelhetők

2013. május 28.

További információk: Papp Ágnes, telefon +36 1 253 0886, e-mail agnes.papp@volvo.com

Euro 6 image/pjpeg 116,9 KB
Euro 6 image/pjpeg 983,5 KB
Euro 6 image/pjpeg 443,2 KB
Euro 6-os motor image/pjpeg 2,3 MB
vissza

Fizessen elő a Volvo Trucks híreire

Szeretne e-mailben vagy mobilon értesülni arróül, amikor új hír kerül fel erre a weboldalra? Töltse ki a lenti adatokat

  •  
  •  
  •  
  •  

Ennek a bejelölésével hozzájárul, hogy a Volvo Trucks tárolja az ön személyes adatait az előfizetésével kapcsolatban