Mi az a Fuelwatch?

Nyilvánvaló, hogy az üzemanyag-hatékonyság és a kisebb üzemanyagköltségek mindenkit érintő, fontos kérdéssé váltak. Ezért új ötletek és megoldások szükségesek, hogy közösen felelhessünk meg ennek a kihívásnak, mozgásban tartva az üzleteket és a teherautókat – és megőrizve a jövedelmezőséget. 

Mérsékelt károsanyag-kibocsátás szükséges
Az összefüggés egyértelmű: minél kevesebb a felhasznált üzemanyag, annál kisebb a környezeti terhelés. Egyszóval az üzemanyag-fogyasztás egyszerre gazdasági és környezetvédelmi kérdés – ami még sürgetőbbé teszi a megközelítését.

Fuelwatch
Egy teherautó teljes élettartamának és működésének elemzésekor hamar egyértelművé válik, hogy sokkal többet is nyújthatunk az üzemanyag-fogyasztás és a költségek csökkentéséhez. Ezeket az elképzeléseket és alkotóelemeket gyűjtöttek össze a Fuelwatch elnevezés alatt. A Fuelwatch egy összefogó elnevezés a Volvo valamennyi olyan termékére, szolgáltatására és eszméjére, amelyek segíthetnek az üzemanyag-hatékonyság javításában.
Az üzemanyag-fogyasztás számos módon csökkenthető. Álljon itt néhány példa:


Optimalizált teherautók
Fontos, hogy a teherautó specifikációja illeszkedjen az üzemeltetési körülményekhez és a feladatokhoz. Megfelelő specifikációjú a teherautó a szándékolt szállítási feladatokhoz és üzemeltetési körülményekhez? Megfelelő a teherautón és a félpótkocsin alkalmazott gumiabroncsok típusa és mintázata a szándékolt szállítási feladatokhoz és üzemeltetési körülményekhez?  

  
Megelőző karbantartás
A megfelelős szerviz központi kérdés a megtakarításban. A renszeres karbantartás biztosítja a maximális rendelkezésre állást és a jármű optimális üzemelését.

  
A jármű hatákonybbá alakítása
Au ön Volvoja számos múdon fejleszthető utólag is mint például a légterelő készlet, amivel csökkentheti a légellenállást,  vagy szoftver frissítések, melyekkel optimalizálhatja üzenanyag fogyasztását.

Dynafleet
A Dynafleet egy webes felülető számítógépes alkalmazás, amit arra terveztek, hogy folymatosan fiogyelje járműve teljesítményét. A  Dynafleetből származó adatok mind a járművezető mint a tulajdonos számásra hasznos informácikat nyújtanak a gazdaságosabb működtetéshez  

Járművezető továbbképzés
A sofőr vezetési stílusa meghatározó faktor az üzemanyag fogyasztásban, és egyben a leggyorsabb módja is a jobb eredmény elérésének.  
 
Fuel Management Service
Ez egy tanácsadó szolgáltatás, ami vállalkozása működésének alapos előzetes adatgyűjtésén és elemzésén alapul, Cserébe hosszú távon csökkenthető teljes flottájának üzemanyag fogyasztása .