Hogyan csökkenthető 15 százalékkal az üzemanyag-fogyasztás

A Volvo Trucks és a Michelin abroncsgyártó közösen elvégzett tesztjének eredménye szerint egyszerű beállításokkal közel 15 százalékkal csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás

Gyakori probléma
Az európai teherautó-szerelvények kétharmada nem megfelelő futómű-beállításokkal közlekedik. Ez a helytelen abroncstípussal és a nem megfelelő abroncsnyomással együtt számottevően nagyobb üzemanyag-fogyasztást eredményez.

Kiterjedt tesztet végeztek
Annak érdekében, hogy tényszerű adatokat gyűjtsenek ezen tényezők üzemanyag-fogyasztást befolyásoló hatásairól, a Volvo Trucks a Michelin abroncsgyártóval együttműködve nagyszabású tesztet hajtott végre Hälleredben, a Volvo svédországi tesztpályáján.

Azonos teherautó-szerelvényeket alkalmaztak
Két egyforma Volvo FH teherautót alkalmaztak, amelyek két hét alatt tesztek egész során estek át. Az egyik szerelvény különböző, helytelen futómű-beállításokkal, továbbá különböző abroncsokkal és abroncsnyomásokkal közlekedett. A második szerelvény referenciaként szolgált, és folyamatosan megfelelő abroncsokkal, illetve optimális futómű-beállításokkal közlekedett.

Az elemzés nagy lehetőségeket mutatott ki
A hatalmas összegyűjtött adatmennyiség elemzése rámutatott, hogy az üzemanyag-fogyasztási különbség a 14,5 százalékot is elérheti, a kerekek beállításától és felszerelésétől függően. Az abroncsválasztás nem kevesebb, mint 11 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményezhet, míg a helyes abroncsnyomás 1, a megfelelő futómű-beállítás pedig 2,5 százalékkal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást.