Volvo Trucks Assistance

Kiszámítható segítség a bajban

Közismerten arra törekszik a Volvo Trucks, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek, vagyis a tehergépkocsikkal kapcsolatos mindenféle problémára megbízható és hatékony megoldást kínáljon – még egy külföldön történő váratlan leállás esetén is, amikor vontatásra van szükség. Íme, az Új Volvo Vontatási Segítségnyújtás (NVTA) és az Új Volvo Vontatási Segítségnyújtás Plus (NVTA Plus) szolgáltatás.

Mindig is híresek voltak megbízhatóságukról a Volvo tehergépkocsik, azonban a technika ördöge soha sem alszik, és persze baleset miatt is bárhol, bármikor előfordulhatnak váratlan leállások. Ezek következményei a járműben keletkezett tényleges káron kívül még súlyosabbak lehetnek, ha a rakomány nem érkezik meg időben a rendeltetési helyére. Ilyen helyzetekben tehát elengedhetetlen a gyors és hatékony segítségnyújtás, beleértve szükség esetén a jármű legközelebbi műhelybe vontatását is, méghozzá kordában tartott, kiszámítható költségek mellett. Márpedig az ad hoc intézett külföldi műszaki mentések díjairól, valamint a szolgáltatás minőségéről mindenki ismer ijesztő történeteket. Erre nyújt kiszámítható és megbízható megoldást a Volvo Action Service (VAS) nemzetközi segélyszolgálatra épülő Új Volvo Vontatási Segítségnyújtás (New Volvo Towing Assistance – NVTA) és Új Volvo Vontatási Segítségnyújtás Plus (New Volvo Towing Assistance Plus – NVTA Plus) szolgáltatás.

Ha meghibásodás vagy baleset miatt a jármű mozgásképtelenné válik, a gépkocsivezetőnek kapcsolatba kell lépnie a VAS telefonos ügyfél
központjával, ahol az anyanyelvén beszélhet az ügyintézővel. Amennyiben az elmondottak alapján elégségesnek látszik, akkor a VAS kiküld egy szerelőt a helyszínre a probléma elhárításához.
Volvo trucks assistance

Ennek költségeit a szerződés fedezi. Ha nem sikerült, illetve nem lehet a helyszínen működőképessé tenni a járművet vagy a továbbhaladás a közlekedésbiztonságot veszélyeztetné, akkor lép érvénybe az NVTA, illetve az NVTA Plus szolgáltatás. Ezek elsősorban a jármű legközelebbi Volvo márkaszervizbe való elvontatásának megszervezését és költségeinek megtérítését biztosítják, adott esetben a pótkocsival, illetve félpótkocsival együtt. Az NVTA Plus azonban számos egyéb szolgáltatást is tartalmaz, illetve sok egyéb költséget is fedez a helyszíni őrzéstől a járművezető szállodai elhelyezéséig vagy hazautazásának biztosításáig. Ezek részleteit a keretes táblázat ismerteti. A szerződések pedig egész Európa területén, beleértve Oroszország Szentpétervártól, illetve Moszkvától nyugatra eső részét, valamint Törökországban is érvényesek. Így nemcsak kiszámítható, hanem tág határok között elérhető segítséget is tudnak nyújtani a bajban.
A VOLVO TRUCKS NVTA ÉS NVTA PLUS SZOLGÁLTATÁSAINAK FŐBB JELLEMZŐI
Szolgáltatások Új Volvo Vontatási Segítségnyújtás Új Volvo Vontatási Segítségnyújtás Plus
Műszaki meghibásodás esetén a jármű elvontatása a legközelebbi Volvo márkaszervizbe + +
Közlekedési baleset esetén a jármű elvontatása a legközelebbi Volvo márkaszervizbe - +
Pótkocsi, illetve félpótkocsi vontatása is + +
Vontatási költségek megtérítése esetenként legfeljebb 3500 euró értékig + +
A vontatás megszervezése a VAS által + +
A vontató jármű által a vontatás során a tehergépkocsiban, a pótkocsiban és a rakományban okozott kár megtérítése + +
Üzemanyaghiány esetén üzemanyag helyszínre szállítása - +
A jármű és a rakomány folyamatos őrzése, ha nincs lehetőség a járművet eljuttatni a szervizbe - +
A rakomány le- vagy átrakodása - +
A járművezető és az utasok hazaszállítása - +
A járművezető és az utasok szállodai elhelyezése - +
A járművezető visszaszállítása a javítást végző szervizbe a javítás befejezése után - +
Őrzött parkolóban elhelyezés költségeinek térítése legfeljebb 3 napig vagy 135 euró értékig - +
Helyettesítő járművezető helyszínre szállítása - +
Személyi sérülés esetén orvosi költségek térítése legfeljebb 2500 euró értékig - +
Sérült személyek hazaszállítása - +