Volvo FE Hybrid

A károsanyag-kibocsátás folyamatos csökkentése

Az elmúlt 20 év során a Volvo Trucks az új teherautók esetében 75 és 85 százalékkal csökkentette a nitrogén-oxidok, illetve a részecskék kibocsátását. De még nem végeztünk. A Volvo FE Hybrid az első párhuzamos hibridünk. Elektromos üzemmódban károsanyag-kibocsátás nélkül haladhat. Amikor pedig használtba veszi az dízelmotort, a széndioxid-kibocsátás még mindig akár 30 százalékkal is csökkenthető.


Szándioxid-semleges szállítás

Szándioxid-semleges szállítás

A Volvo FE Hybrid dízelmotorja magában rejti a megújuló bioüzemanyagok használatának lehetőségét is. Ez teljesen széndioxid-semlegessé teszi a szállítást, ami kikövezi utat a fenntartható szállítás felé.

A csend hangja

A csend hangja

A Volvo FE Hybrid zajszintje alapjáraton és gyorsításkor 50%-kal csökkent. A Volvo FE Hybrid elektromos üzemmódban szinte teljesen hangtalan. Ez tökéletessé teszi a teherautót hulladékkezelésre és egyéb olyan városi alkalmazásokra, amelyeknél fontos a zavarás nélküli tevékenység.

Biztosított

Biztosított károsanyag-kibocsátás

A teherautók károsanyag-kibocsátási szabványai meghatározzák az EU tagállamaiban értékesíthető új járművet károsanyag-kibocsátásának elfogadható határértékeit. Az Euro 5 szabvány azt jelenti, hogy a teherautók dízelmotorja legfeljebb 2,0 gramm nitrogén-oxidot (NOX), illetve 0,02 gramm részecskét bocsáthat ki kWh-nként. Volvo FE Hybridjének 7 literes dízelmotorja megfelel ennek a szabványnak.