Volvo FM metán-dízel

A károsanyag-kibocsátás folyamatos csökkentése

Az elmúlt 20 év során a Volvo Trucks az új teherautók esetében 75 és 85 százalékkal csökkentette a nitrogén-oxidok, illetve a részecskék kibocsátását. De még nem végeztünk. A Volvo FM MethaneDiesel egyik jelentős válaszunk a globális felmelegedésre. Képes a széndioxid-kibocsátás jelentős csökkentésére.


A széndioxid-csökkentő

A széndioxid-csökkentő

A Volvo FM MethaneDiesel gázzal és gázolajjal is üzemeltethető, és igazi áttörést jelent a széndioxid-kibocsátás csökkentésének terén. Biogáz alkalmazása esetén akár 70 százalékkal is csökkentheti a CO2-kibocsátást egy hagyományos dízelmotorhoz viszonyítva, és akár 10 százalékkal földgáz használatával.

Biztosított károsanyag-kibocsátás

Biztosított károsanyag-kibocsátás

A teherautók károsanyag-kibocsátási szabványai meghatározzák az EU tagállamaiban értékesíthető új járművet károsanyag-kibocsátásának elfogadható határértékeit. Az Euro 5 szabvány azt jelenti, hogy a teherautók dízelmotorja legfeljebb 2,0 gramm nitrogén-oxidot (NOX), illetve 0,02 gramm részecskét bocsáthat ki kWh-nként. FM MethaneDiesel teherautójának dízelmotorja megfelel ennek a szabványnak.