Csodás hely a túléléshez

Az új fülkék nem csupán teljesen új kinézetet kaptak. Egyben eddigi legbiztonságosabb fülkéink is. Mert a biztonság terén a Volvo nemcsak követi a jogszabályi előírásokat. Felülmúlja azokat.

A világ legkeményebb biztonsági tesztjén átesve.

Egy baleset bekövetkeztekor teljes védelmet élvezhet. Legerősebb fülkéinket még az egyedülálló svéd ütközési tesztnek is alávetettük. Ez a legszigorúbb a világon, és a gyakori balesetek során keletkező erők alapján fejlesztették ki. A tesztek azt mutatják, hogy Ön jó eséllyel túlélheti, ha a jármű felborul vagy 80 km/h-val egy álló akadálynak ütközik.
Az új Volvo FH fülke külső dizájnja

Egy dizájn, amely teljes egészében a dinamizmusról szól.

Lendületes vonalak ölelik körül a fülkét. A hűtőrács jellegzetes megjelenést biztosít. A szélvédő körüli dinamikus ívek kihangsúlyozzák az aerodinamikai jellemzőket. A Volvo FH egy olyan teherautó, amely álló helyzetben is úgy néz ki, mintha mozogna. Dizájn szempontjából ez a fülke valami teljesen új. Azonban továbbra is összetéveszthetetlenül Volvo.


Elülső aláfutásgátló rendszer

Új FUPS. Nagyobb sebességnél is életeket ment.

A Volvo a gyártók között elsőként vezette be az elülső aláfutásgátlót, jóval azelőtt, hogy kötelezővé vált volna. Az új FUPS révén ismét felülmúltuk a jogszabályi követelményeket, hogy megmentsük a többi közlekedő életét. Illetve, hogy megkíméljük a teherautó-sofőröket a szörnyű traumáktól. A rendszer immár nagyobb sebesség mellett is hatásos. Ütközéskor akár 30 cm-re is visszahúzódhat (szemben a korábbi 10 cm-rel).


Nagy igénybevételre tervezett lökhárító

Ha keményre fordulnak a dolgok, e lökhárítóval akkor is dolgozhat tovább.

Ezért a Volvo FH immár egy nagy igénybevételre tervezett első lökhárítót is kínál opcióként. Akárcsak a Volvo FMX esetében, ez is három milliméter anyagvastagságú acélból készül, amelyet részben vastag polipropilén burkolat fed. Így kevésbé karcolódik, több kisebb ütközést is átvészel horpadás nélkül és hatékonyan védi a fényszórók buráját a betöréstől. Amennyiben egy nagyobb ütközést szenvedne el, a háromrészes felépítésének köszönhetően könnyen javítható.

Tudjon meg többet a nagy igénybevételre tervezett első lökhárítóról


Az új Volvo FH16

Volvo FH16. A stílus új szintje.

Ha a Volvo FH16-ot választja, nemcsak a legerősebb hajtáslánchoz és egy ízléses beltérhez jut hozzá. Zászlóshajó modellünk egyedülálló külső stílusjegyeket is hordoz:

  • Szatén–sötét ezüst hűtőrács
  • Fényesre krómozott kiegészítők
  • Színezett üvegpanelek
  • Misztikus fjord fényezéssel is rendelhető

Bővebb információk a Volvo FH16-ról