Az új alváz. Egyetlen szóval: dinamikus.

A Volvo FH kezelhetőségi jellemzői átlag felettiek. Gyakorlatilag a teherautó valamennyi alkatrészét úgy terveztük meg, hogy hozzájáruljanak a stabilitás érzéséhez és a pontos kormányzáshoz.
 
Továbbá ott van még a független első felfüggesztés és a Volvo Dinamikus Kormányzás is. Két mérföldkő a teherautó-iparban, amelyek egészen új szintre emelik a kezelhetőséget.
 
Továbbá egy olyan alváz, amely könnyen felépítményezhető, időt takarítva meg a felépítményező számára. Opciók sokasága segíti elő a személyre szabást.
Független első felfüggesztés

Független első felfüggesztés. Bemutatkozik a személyautós kezelhetőség.

Egyenes utakon stabil, mint egy villamos. Tökéletes iránytartás a kanyarokban. A független első felfüggesztés valóban forradalmasítja a kezelhetőséget. Valójában meg kell tapasztalnia ezt az élményt első kézből ahhoz, hogy elhiggye.

Bővebb információk a független első felfüggesztésről 

Volvo Dinamikus Kormányzás

Volvo Dinamikus Kormányzás. Teljes irányítás – erőkifejtés nélkül.

A kormányrásegítés óta a legnagyobb innovációnak nevezett megoldás immár minden járműkialakítás esetében elérhető, még a dupla első tengelyes kivitelekhez is. Ha szűk helyen kell manővereznie, a szabadalmazott Volvo Dinamikus Kormányzás biztosítja a szükséges plusz kormányzási nyomatékot, drasztikusan csökkentve izmainak igénybevételét. Szó szerint egyetlen ujjal is kormányozhatja a teherautót. Nagyobb sebességnél kiszűri a kátyúk, nyomvályúk, útfelfestések, rézsűs utak, oldalszél stb. zavaró hatásait, így tökéletes iránytartási stabilitást és teljes irányítást biztosít – mindig.

Bővebb információk a Volvo Dinamikus Kormányzásról

Emelhető tandem tengely

Megemelt meghajtott tengely – mérsékelt üzemanyag-fogyasztás. Bemutatkozik az emelhető tandem tengely.

Változtassa 8×4-es járművét 6×2-essé. Vagy 6×4-esét 4×2-essé. A Volvo FH immár rendelhető emelhető tandem tengellyel is: ez a forradalmi újdonság lehetővé teszi a leghátsó meghajtott tengely hajtásról való leválasztását és megemelését lerakodás után. Akárcsak egy nem meghajtott segédtengely megemelésekor, ezzel jelentősen szűkül a fordulókör és csökken az üzemanyag-fogyasztás – akár négy százalékkal üresen közlekedve.

Tudjon meg többet az emelhető tandem tengelyről

Megnövelt terhelhetőségű első tengely

Két extra tonna az első tengelyeken. Minden fordulóval.

Ha nehéz feladatokat végez, jó híreink vannak az Ön számára. Az új Volvo FM első tengelyeit még nagyobb terhelésekre méreteztük. A laprugós első felfüggesztés például akár 10 tonnás terheléssel is megbirkózik egyetlen tengelyen és 20 tonnával a dupla első tengelyek esetében. Ez növeli az árrését, és megkönnyíti a nehéz vagy egyenetlenül elosztott rakományok kezelését.

Légrugózás nehéz terepre

Légrugózás nehéz terepre.

Amennyiben fuvarfeladatai néha arra kényszerítik, hogy a tökéletes minőségű utakat maga mögött hagyja, ez a futómű lehet a tökéletes választás Önnek. Kifejezetten építőipari járművek számára fejlesztettük, nagy (legalább 300 mm) szabad hasmagasságot kínál, ráadásul eléggé robusztus ahhoz, hogy a nehéz tereppel is megbirkózzon. Az útfelülettől és annak állapotától függetlenül sima futást biztosít a légrugózás – kímélve ezzel a teherautót, a rakományt és, ami a legfontosabb, a vezetőt.

Bővebb információk az építőipari járművek számára kifejlesztett légrugós felfüggesztésről

Kisebb tömeg

Kisebb tömeg. Nagyobb teherbírás és kisebb üzemanyagköltségek.

Míg a legtöbb teherautó tömege az Euro 6 teljesítése során nőtt, ez a teherautó az ellenkező irányba mozdult el. Többet is optimalizáltunk a standard specifikációk közül, és lényegesen csökkentettük a Volvo FH tömegét. Egy átlagos 4×2-es távolsági vontató például több mint 100 kilogrammal könnyebb, mint Euro 5-ös elődje.

Toló- és segédtengelyek

Tridem. Szűkebb fordulók, kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás.

A dupla első tengellyel összehasonlítva a tridem boginak köszönhetően lényegesen szűkebb a teherautó fordulóköre. Válasszon, hogy segéd- vagy tolótengelyt szeretne (vagy rendeljen mindkettőt egy 8×2 esetében). Mindkettő hidraulikusan kormányzott és megemelhető üresen közlekedve, ezzel üzemanyagot spórolhat és elkerülheti a felesleges abroncskopást is. A tridem bogi akár 36 tonnával is terhelhető, így egy 10×4-es hajtásképletű jármű esetében a legnagyobb megengedett össztömeg az 56 tonnát is elérheti.

Felépítményező

Több opció. Rövidebb idő a felépítményezőnél.

A számos specifikációs lehetőség jóvoltából a Volvo FH könnyen felkészíthető bármilyen alkalmazásra, akár cserefelépítményes szállításra is. Az új Felépítményező modul, egy különálló elektronikus egység megkönnyíti a felépítményező számára a csatlakozást. A Volvo Felépítményezési utasítások (VBI) pedig online hozzáférést biztosít valamennyi szükséges műszaki rajzhoz és vezetékdiagramhoz.

Tekintse meg a Volvo Felépítményezési utasításokat

10×4

Öttengelyes teherautók közvetlenül a gyárból.
Nincs szükség utólagos átalakításra.

Immár közvetlenül a gyárból kínálunk öttengelyes teherautókat. Egy tengely utólagos hozzáadásához képest ez számos előnyt biztosít. Teherautóját a teljes járműre érvényes típusengedéllyel szállítjuk ki. Gyorsabban kapja meg munkaeszközét, és megtakarítja az igen drága utólagos építés költségeit. Teljes garanciát és Volvo aftermarket támogatást élvezhet, amely hosszú távon kisebb üzemeltetési költségeket jelent.

Tudjon meg többet az öttengelyes teherautókról

EBS dobfékekhez

EBS. Ezentúl dobfékekhez is.

Fékrendszer-kínálatunk legújabb innovációjának köszönhetően immár nem jelent kompromisszumot a dobfékek választása. Az elektronikus vezérlésű fékrendszer (EBS) számos hatalmas előnnyel jár a hagyományos rendszerhez képest: lényegesen jobb fékreakciót, fékteljesítményt és fékérzetet biztosít. Ezenfelül számos hasznos funkciót tesz lehetővé, például a fékkombinálást (amely során a kiegészítő fék támogatja az üzemi féket), a Hill Start Aid visszagurulás-gátlót és a Launch Control rendszert (amely során a fékrendszer összedolgozik az I-Shift váltóval). Az EBS több különböző tengelyelrendezés és alvázmagasság esetén is elérhető.Alvázkialakítási jellemzők

Volvo FH vontató alvázkialakítási lehetőségek 

1. Akkumulátordoboz (BBOX-L)
A korábbi kialakításhoz képest 300 mm-rel előrébb került. Ez a vontatóknál 100-120 literrel nagyobb üzemanyag-tárolási kapacitást jelent.

2. Akkumulátordoboz (BBOX-EF)
Opcióként rendelhető a vontatókhoz, az alváz tartói közé, hátra helyezve.

3. AdBlue tartály
A vontatóknál az AdBlue tartály az alváz tetejére, a fülke mögé szerelhető, nagyobb üzemanyag-tárolási kapacitást kínálva (ADTP-BC).

4. APM
A légtermelési modulátor a vontatókon az alváztartók közé került, hogy több hely maradjon az alvázra szerelt felszerelések, például az üzemanyagtartályok számára.
Volvo FH merevalváz alvázkialakítási lehetőségek 

5. Szabad hely az alvázon
Az alvázfelszerelések eltolhatók hátrafelé, hogy maradjon hely a daru támasztólábainak vagy egyéb berendezéseknek. (FAA10; kb. 500 mm), (FAA20; kb. 600 mm).

6. Felépítményező furatsor az alvázon
A felső furatsor a felépítményezőnek van fenntartva. A felső furatsorban valamennyi konzol eltolt, és 8 mm-es távtartóval rendelkezik. A felső furatsorban nem használnak szegecseket.

7. Daru-előkészítés
Darutartók gyárilag felszereltethetők az alvázra.

8. Hátsó légrugózás és rövid hátsó túlnyúlás
A hátsó túlnyúlás rövidebb lehet az áttervezett, elöl rögzített stabilizátorrúdnak köszönhetően. Ez előnyös az építőipari alkalmazásoknál, valamint megkönnyíti az aszfaltozó berendezések és a cserefelépítmények alkalmazását.