Az új alváz. Egyetlen szóval: dinamikus.

A Volvo FH kezelhetőségi jellemzői átlag felettiek. Gyakorlatilag a teherautó valamennyi alkatrészét úgy terveztük meg, hogy hozzájáruljanak a stabilitás érzéséhez és a pontos kormányzáshoz.
 
Továbbá ott van még a független első felfüggesztés és a Volvo Dinamikus Kormányzás is. Két mérföldkő a teherautó-iparban, amelyek egészen új szintre emelik a kezelhetőséget.
 
Továbbá egy olyan alváz, amely könnyen felépítményezhető, időt takarítva meg a felépítményező számára. Opciók sokasága segíti elő a személyre szabást.
Független első felfüggesztés

Független első felfüggesztés. Bemutatkozik a személyautós kezelhetőség.

Egyenes utakon stabil, mint egy villamos. Tökéletes iránytartás a kanyarokban. A független első felfüggesztés valóban forradalmasítja a kezelhetőséget. Valójában meg kell tapasztalnia ezt az élményt első kézből ahhoz, hogy elhiggye.

Bővebb információk a független első felfüggesztésről 

Volvo Dinamikus Kormányzás

Volvo Dinamikus Kormányzás. Teljes irányítás – erőkifejtés nélkül.

A kormányrásegítés óta a legnagyobb újdonságnak nevezett megoldás, és könnyen belátható, hogy miért. Ha szűk helyen kell haladnia, a szabadalmazott Volvo Dinamikus Kormányzás minden szükséges plusz kormányzási nyomatékot biztosít, drasztikusan csökkentve izmainak igénybevételét. Szó szerint egy ujjal is kormányozhatja a teherautót. Nagyobb sebességnél kiszűri a kátyúk, nyomvályúk, útfelfestések, rézsűs utak, oldalszél, stb. zavaró hatásait, tökéletes iránytartási stabilitást és teljes irányítást biztosítva – mindig.

Bővebb információk a Volvo Dinamikus Kormányzásról

Volvo FH GRAS-G2 rear suspension

Légrugózás, GRAS-G2.

Próbálja ki az új, nagy szabad magasságot kínáló légrugózású hátsókerék-felfüggesztést! Amely mondhatni eget rengető fejlesztés, amelyet kifejezetten kőfejtőkbe szántak.

Bővebb információk a légrugós felfüggesztésről itt

Kisebb tömeg

Kisebb tömeg. Nagyobb teherbírás és kisebb üzemanyagköltségek.

Míg a legtöbb teherautó tömege az Euro 6 teljesítése során nőtt, ez a teherautó az ellenkező irányba mozdult el. Többet is optimalizáltunk a standard specifikációk közül, és lényegesen csökkentettük a Volvo FH tömegét. Egy átlagos 4×2-es távolsági vontató például több mint 100 kilogrammal könnyebb, mint Euro 5-ös elődje.

Toló- és segédtengelyek

8×2 kormányzott toló- és segédtengellyel.

Egy 8×2-es teherbírása egy 4×2-es menetkényelme és üzemanyag-fogyasztása mellett – mindez egyazon járműben. Immár gyárilag felszerelhetjük Volvo FH merevalvázas teherautóját toló- és segédtengellyel egyaránt. A még szűkebb fordulási sugár eléréséhez pedig hidraulikusan kormányzott tengelyek is rendelhetők.

Felépítményező

Több opció. Rövidebb idő a felépítményezőnél.

A számos specifikációs lehetőség jóvoltából a Volvo FH könnyen felkészíthető bármilyen alkalmazásra, akár cserefelépítményes szállításra is. Az új Felépítményező modul, egy különálló elektronikus egység megkönnyíti a felépítményező számára a csatlakozást. A Volvo Felépítményezési utasítások (VBI) pedig online hozzáférést biztosít valamennyi szükséges műszaki rajzhoz és vezetékdiagramhoz.

Tekintse meg a Volvo Felépítményezési utasításokatAlvázkialakítási jellemzők

Volvo FH vontató alvázkialakítási lehetőségek 

1. Akkumulátordoboz (BBOX-L)
A korábbi kialakításhoz képest 300 mm-rel előrébb került. Ez a vontatóknál 100-120 literrel nagyobb üzemanyag-tárolási kapacitást jelent.

2. Akkumulátordoboz (BBOX-EF)
Opcióként rendelhető a vontatókhoz, az alváz tartói közé, hátra helyezve.

3. AdBlue tartály
A vontatóknál az AdBlue tartály az alváz tetejére, a fülke mögé szerelhető, nagyobb üzemanyag-tárolási kapacitást kínálva (ADTP-BC).

4. APM
A légtermelési modulátor a vontatókon az alváztartók közé került, hogy több hely maradjon az alvázra szerelt felszerelések, például az üzemanyagtartályok számára.
Volvo FH merevalváz alvázkialakítási lehetőségek 

5. Szabad hely az alvázon
Az alvázfelszerelések eltolhatók hátrafelé, hogy maradjon hely a daru támasztólábainak vagy egyéb berendezéseknek. (FAA10; kb. 500 mm), (FAA20; kb. 600 mm).

6. Felépítményező furatsor az alvázon
A felső furatsor a felépítményezőnek van fenntartva. A felső furatsorban valamennyi konzol eltolt, és 8 mm-es távtartóval rendelkezik. A felső furatsorban nem használnak szegecseket.

7. Daru-előkészítés
Darutartók gyárilag felszereltethetők az alvázra.

8. Hátsó légrugózás és rövid hátsó túlnyúlás
A hátsó túlnyúlás rövidebb lehet az áttervezett, elöl rögzített stabilizátorrúdnak köszönhetően. Ez előnyös az építőipari alkalmazásoknál, valamint megkönnyíti az aszfaltozó berendezések és a cserefelépítmények alkalmazását.