A Volvo FH teherautó biztonsági rendszerei

Járművezető-támogató rendszerek. Egy plusz szemet tartanak az úton.

A Volvo FH számos előremutató biztonsági rendszerrel szerelhető fel, amelyek hatékonyan csökkentik a balesetek kockázatát:

  • Kiterjesztett fék (új)
  • Adaptív sebességtartó automatika és ütközésvédelem vészfékezés-funkcióval
  • Sávtartást támogatás
  • Elalvás figyelmeztetés
  • Sávváltást támogatás
  • Vészhelyzeti féklámpa (új)
  • Elektronikus menetstabilizáló program

Stretch Brake.

Bizonyos helyzetekben – például kanyarodáskor vagy csúszós úton lefelé haladva – fennáll a kockázata, hogy a pótkocsi megtolja a teherautót, ami veszélyes becsukláshoz vezethet. A Stretch Brake kiterjesztett fék a Volvo egy új fejlesztése, amelyet ennek megakadályozására terveztek. A pótkocsi szakaszos fékezésével a járműszerelvény feszesen tartható, csökkentve a veszélyt. A rendszer veszélyes helyzetekben automatikusan működésbe lép 50 km/h sebesség alatt.  A Stretch Brake nyergesvontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt rendelhető. 

Adaptív sebességtartó automatika és ütközésvédelem vészfékezés-funkcióval.

Kövesse a forgalom ritmusát erőfeszítés nélkül. A radaralapú adaptív sebességtartó automatika (ACC) a gázpedál és a rendelkezésre álló fékrendszerek szabályzásával biztonságos távolságot tart az elöl haladó jármű mögött. Ütközés veszélye esetén figyelmeztető fényjelzések vetülnek a szélvédőre.

Az ütközésvédelem vészfékezés-funkcióval ennél eggyel tovább lép. Ha az ütközés már elkerülhetetlen, a rendszer automatikusan segíti Önt a vészfékezésben, ezzel jelentősen csökkentve a súlyos sérülések kockázatát. 

Sávtartást támogatás.

A forgalmi sáv elhagyása számos súlyos baleset gyakori oka. Úgy gondoljuk, túlságosan is gyakori. A Sávtartást támogatás egy kamerával figyeli a út felfestéseit, és figyelmezteti Önt, ha akaratlanul átlépné azokat. 

Elalvás figyelmeztetés.

Az Elalvás figyelmeztetés egy intelligens rendszer, amely figyeli az Ön vezetési stílusát. Ha ez fáradtságot jelezve eltér a megszokottól, hangjelzés és a kijelzőn megjelenő üzenet tanácsolja Önnek, hogy tartson szünetet. 

Sávváltást támogatás.

Az utasoldali holttérben könnyedén megbújhatnak más közlekedők. A Sávváltást támogatás egy radart tartalmaz, amely az irányjelző működtetésekor ellenőrzi a területet. Ha a terület nem szabad, hangjelzés és a tükörnél villogó ikon figyelmezteti Önt. 

Elektronikus menetstabilizáló program.

A Volvo Elektronikus menetstabilizáló programja (ESP) hatékonyan csökkenti a megcsúszás és a borulás kockázatát. Veszélyes helyzetekben azonnal közbelép, csökkentve a motor teljesítményét és fékezve a teherautót, illetve a pótkocsit. A teherautó valamennyi kerekének fékezése különállóan történik. Az ESP immár a legtöbb teherautó-specifikációhoz rendelhető, vontatókhoz és fülke-alvázakhoz egyaránt. 

Vészhelyzeti féklámpa.

Ha beletapos a fékbe, a féklámpák gyorsan villogni kezdenek, figyelmeztetve az Ön mögött lévő járműveket. Egyszerű módja ez a ráfutásos balesetek elkerülésének, amelyek végzetesek lehetnek és súlyos tömegbalesetekhez vezethetnek.

Aktív biztonsági csomag

ACC első ütközésfigyelmeztetéssel és vészfékrendszerrel
Sávváltást támogatás
Elalvás figyelmeztetés